Wiesz co o zagrodzie myślę tej ze stolików z Ikei, czyli dno i ściana boczna z płyty sklejkowej plus kuweta wyłożona PCV. Pleksi bym chciała na boki i przód, tak żeby zwierzaki miały widok na świat. Szkło tańsze ale cięcie go to wyższa szkoła jazdy no i ciężkie. Siatka jakoś mi nie do końca pasuje. Plastik znowu jest nie do końca przejrzysty. No zagadkę życia mam, nie wiem może zorientuje się czy w Polsce to pleksi nie jest tańsze, na święta planuje przyjazd to bym mogła kupić
potwory i spółka! - pięcioświń
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
-
loriain
Re: Luna i Sol
Dziękujemy
Wiesz co o zagrodzie myślę tej ze stolików z Ikei, czyli dno i ściana boczna z płyty sklejkowej plus kuweta wyłożona PCV. Pleksi bym chciała na boki i przód, tak żeby zwierzaki miały widok na świat. Szkło tańsze ale cięcie go to wyższa szkoła jazdy no i ciężkie. Siatka jakoś mi nie do końca pasuje. Plastik znowu jest nie do końca przejrzysty. No zagadkę życia mam, nie wiem może zorientuje się czy w Polsce to pleksi nie jest tańsze, na święta planuje przyjazd to bym mogła kupić
Ostatnio zmieniony 19 sie 2016, 18:01 przez loriain, łącznie zmieniany 1 raz.
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Wcale zdolna nie jestem...a powiem szczerze, że drewniane nie do końca jest lepsze, bo drewno nieimpregnowane szybko się "zużywa". Miśki sikają przecież, a nie wysuszy się tego szmatką, bo nasiąka. Nie zaimpregnuję też, bo miśki tu i tam podgryzają. W końcu chodziło o to, żeby było naturalnie. Miała być rozkładana, więc elementy są na kołki, więc jak niechcący się kopnie przy sprzątaniu, to kołek się łamie... I musiałam poskręcać na kątowniki w rezultacie. Najlepsze rozwiązanie to te kratki c&c plus coś na spód takiego kanalikowego...Nie pamiętam jak to się nazywa, ale kilka dziewczyn tu ma, więc pewnie w wątku o naszych klatkach znajdziesz 
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
-
loriain
No drewno ma do siebie to ze lubi siurem nasiąknac :pAsita pisze:Wcale zdolna nie jestem...a powiem szczerze, że drewniane nie do końca jest lepsze, bo drewno nieimpregnowane szybko się "zużywa". Miśki sikają przecież, a nie wysuszy się tego szmatką, bo nasiąka. Nie zaimpregnuję też, bo miśki tu i tam podgryzają. W końcu chodziło o to, żeby było naturalnie. Miała być rozkładana, więc elementy są na kołki, więc jak niechcący się kopnie przy sprzątaniu, to kołek się łamie... I musiałam poskręcać na kątowniki w rezultacie. Najlepsze rozwiązanie to te kratki c&c plus coś na spód takiego kanalikowego...Nie pamiętam jak to się nazywa, ale kilka dziewczyn tu ma, więc pewnie w wątku o naszych klatkach znajdziesz
Myślę że każdy rodzaj zagrody ma swoje plusy i minusy.
Myślałam o klatce z tych kratek, oglądałam ale jakoś nie wiem. Niby fajna, super ale nie mogę się przekonać
Jeszcze mam czas , plany budowy dopiero na wiosnę ale ja jak to ja lubię wszystko wcześniej wiedzieć :p
właśnie dostałam świeżutkie zdjęcie malutkiej

za tydzień w sobotę jedziemy po nią!
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Śliczna
już czuję to futerko!
loriain wiem o jakiej klatce myślisz
to ja wrzuciłam gdzieś ten link http://www.ikeahackers.net/2015/01/real ... ables.html m
nie wiem czy byłaś w moim wątku? ja wykorzystałam ten pomysł, ale z kratkami c&c bo je akurat miałam. mam zagrodę 2,8mx1,05m i pleksi wcale nie była potrzebna, a ty w Niemczech masz łatwiejszy (i chyba tańszy) dostęp do c&c.
loriain wiem o jakiej klatce myślisz
nie wiem czy byłaś w moim wątku? ja wykorzystałam ten pomysł, ale z kratkami c&c bo je akurat miałam. mam zagrodę 2,8mx1,05m i pleksi wcale nie była potrzebna, a ty w Niemczech masz łatwiejszy (i chyba tańszy) dostęp do c&c.
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM
-
loriain
Widziałam Twoja zagrodę jest naprawdę fajnaDzima pisze:Ślicznajuż czuję to futerko!
loriain wiem o jakiej klatce myślisz to ja wrzuciłam gdzieś ten link http://www.ikeahackers.net/2015/01/real ... ables.html m
Powiedz mi jak w praktyce się sprawuje taka zagroda z kratek? Jak że sprzątaniem?
A co futerka to nie wiem jakie ono będzie. Merino nie są przypadkiem szorstkie?
Pokaże wam ulubiona miejscówke Luny

Sorry za jakość, jeszcze nie opanowałam obsługi aparatu i wszystko pstrykane na szybko telefonem. Wzrok na pierwszym zdjęciu mówi wszystko ; P po długim dniu pracy i powrocie do domu chciałam się przywitać a zostałam skarcona i oszczekana zębami 'gdzie tyle byłaś? ! Mam nadzieje ze coś mi przyniosłas! A w ogóle to nie przeszkadzaj! '
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Sprzątanie jest szybkie, podnoszę matę i wszystko spada w jedno miejsce, zamiatam i wybieram zasikany żwirek- cała filozofia.
Merino ma chyba miękkie? Lilith jest specem od ras, trzeba się jej zapytać
Merino ma chyba miękkie? Lilith jest specem od ras, trzeba się jej zapytać
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM
-
loriain
Czyli tak jak sprzątam teraz tylko trzy razy więcej
Luna ma futerko miękkie jak kaczuszka, mam nadzieję że merino tez takie są bo to sama przyjemność dla dużych
Luna ma futerko miękkie jak kaczuszka, mam nadzieję że merino tez takie są bo to sama przyjemność dla dużych
-
loriain
dziękiAlex pisze:Tez sobie miejsce wybralapiekne prosiaki
Siedzi tam całymi godzinami i gdacze pod nosem
Biegalam wczoraj z metrowka i kalkulatorem, za klatkę c&c sprowadzona z UK, taką jaką chcę musze dać 150€... plus gdzie ja kupię maty szerokie na 70 cm?
-
loriain
Dzisiaj wielki dzień pierwszego doswinienia
czekamy niecierpliwie 
Pan proś dotarł, gadatliwy i szybki jak strus pedziwiatr
zdrowy z wagą 535 gram a ma lekko ponad dwa miesiące
Niestety został na do widzenia ugryziony w ucho przez swojego brata i na boku tez znalazłam strupka. Musiał nieborak mieć ciężkie życie z rodzeństwem.
A razem z nim przyjechało całe drzewo genealogiczne aż do prapradziadkow
Pan proś dotarł, gadatliwy i szybki jak strus pedziwiatr
Niestety został na do widzenia ugryziony w ucho przez swojego brata i na boku tez znalazłam strupka. Musiał nieborak mieć ciężkie życie z rodzeństwem.
A razem z nim przyjechało całe drzewo genealogiczne aż do prapradziadkow