Łajka i Biełka - znowu rezerwa B) [WROC]

Wątki nieaktywne a godne zachowania

Moderator: porcella

Regulamin forum
1. Do działu archiwum bez zgody admina nie wolno przenosić wątków z wyjątkiem:
a. nieaktywnych/zamkniętych wątków adopcyjnych;
b. wątków związanych z akcjami, imprezami które już miały miejsce.
W innych przypadkach tematy mogą zostać skasowane bez wcześniejszego ostrzeżenia.
Wątki przenoszone do działu "Archiwum" muszą zostać zamknięte.
martaw

Re: Łajka i Biełka - znowu rezerwa B) [WROC]

Post autor: martaw »

lubię pisze:Tyle, że to zboczeńcy tacy sami jak my... :idontknow:
Ale że od razu nas od zboczeńców wyzywać .... :mrgreen:
No to prawda mamy nadzieję że dziewczyny trafią do nas, no fakt chodząca patologia , cztery koty , dwa psy , troje dzieci i wieczne kocie tymczasy . Przyznaję się bez bicia że jestem wolontariuszem w schronie i łódzkiej fundacji a moje średnie dziecię jęczy od roku o prosiaka a no przecież hasło nie kupuj adoptuj jest jej doskonale znane to sami sobie bata na tyłek ukręciliśmy....
No i przecież sama wyadoptując mówię że samotnik jest smutny, no więc mamo chyba rozumiesz ze świnka nie może być samotna.... I w ten oto sposób dziecię nas pogrążyło i wyszło na jej.... Ale w sumie co to za różnica mieć 6 zwierząt czy 8 lub 5 tymczasow czy 3 no żadna niech wiec jej będzie . Fakt faktem ze świnki to ja miałam lat temu 18 i chyba nie wiele pamietam poza tym ze razem z moimi dwoma myszami bardzo się kochały a kot spał razem z nimi w klatce i nikt nikogo nie zjadł . Wiec mam nadzieję że liczne stado się dogada i sielanka będzie trwała nadal. A jak się nie dogada lub bedą jakieś problemy to pomożecie :D nam rozwiązać problemy bo jeszcze się nie zdarzyło u nas w domu żeby kogoś oddać lub cokolwiek innego zawsze jakimś cudem dajemy radę .
katiusha

Post autor: katiusha »

U nas hasło "zboczeniec" jeśli chodzi o prosiały, to w sumie komplement :lol: Nas zaświnionych za normalnych nie uważa reszta społeczeństwa, Jak mówię, ze mam 5 moich ( od przedwczoraj 6) i np. 8 tymczasów, to wywołuję w oczach pytającego panikę, zaprzeczenie, niedowierzanie, a po chwili litość nad jednostką nienormalną :szczerbaty:
martaw

I tak mam wrażenie że lepiej się was traktuje niż nas kociarzy ile to ja juz razy słyszałam że czeka mnie starość w gronie kilkudziesięciu kotów a ja będę staruszką z reklamówką pełną podzwaniających puszek ( kocich rzecz jasna) :lol:
paprykarz

Post autor: paprykarz »

taaa a jak umrę to zeżrą mnie koty. Znam ja i taką gadkę :) Swoich świnek mam 12 a kotów 4 (plus 2 psy i 6 mastomysów)
lubię

Post autor: lubię »

No bo normalni ludzie wiedzą, że stuknięte, nieszczęśliwe stare panny mają stado kotów. Świnki mają dzieci, pojedynczo, kto widział stado świnek? Dwa to można chomiki trzymać, bo to mniejsze... A my wszystko od d :nie_powiem: strony...
katiusha

Post autor: katiusha »

:laugh: :rotfl:
martaw

Pierwsze z serii tysiąca durnych pytań ile schodzi wam siana na dwie świnki tygodniowo/ miesięcznie ?
Awatar użytkownika
kimera
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: kimera »

Nie wiem, dokładnie, ale na pewno dużo :). Jeśli masz jakieś kontakty u rolników, kup u nich od razu całą kostkę. Na dwie świnki dziesięć kilo ci starczy. W hurcie jest taniej, dlatego namawiam od razu na większą ilość.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Ja przy 2 świnkach zamawiałam zawsze po 5kg. Z reguły takie zamówienie robiłam 3 razy do roku. To wszystko też zależy od świnek bo moje jakoś za sianem nie szaleją...
Obrazek
lubię

Post autor: lubię »

5 kg na 4 miechy? Raczej nie starczy, one sporo jedzą i chętnie wywalają na podłogę, żeby się w tym położyć, a takie wyleżane to już jest be (Przecież nikt normalny nie zjada kanapy, weź się Duża ogarnij...). Z drugiej strony, jak będzie dużo innego zielska... No nie wiem, ja zamawiając siano nie schodzę poniżej 30 kg, ale na 4 + X świń (aktualnie = 13, niedawno 17), więc nie umiem odpowiedzieć na to pytanie :|
Zablokowany

Wróć do „Archiwum”