Wczoraj przy sprzątaniu zauważyłam w obu klatkach miękkie boby, nie wiem komu brzuszek dokucza bo w obu klatkach są również normalne bobki. Obmacałam brzuchy, wydają być się ok, chociaż ja ciągle mam obawy, że z braku doświadczenia mogę czegoś nie zauważyć. Ostawiłam świeżyznę i jedziemy tylko na suchej karmie. Pierwszy raz nie dałam im na śniadanie ogórka i nie wiem kto z nas czuł się z tym gorzej

Przy okazji na FB dowiedziałam się, że ogórka nie wolno podawać codziennie co jest dla mnie mega zaskoczeniem, tak samo jak niby warzywa czy owoce prosto z lodówki też mogą wywoływać problemy trawienne. Człowiek naprawdę uczy się całe życie.
Wczorajsze wyniki ważenia:
Tesia: 1175 (+14)
Cwaniak: 1137 (+11)
Fiśka: 889 (-15)
Panda: 529 (+36)
Chciałam Wam jeszcze opowiedzieć jak ostatnio Panda przyprawiła mnie o mało o zawał serca i to dwa razy w ciągu jednego dnia. Rano poszłam pod prysznic, wracam a tam Panda siedzi w paśniku, paśniku zewnętrznym, który jest wysoko nad ziemią. Wiedziałam, że jak wejdę do pokoju to się przestraszy, zrobi gwałtowny ruch i będzie klops. Głośno do niej mówiłam, żeby sam wróciła, w końcu udało jej się zeskoczyć z paśnika na ich podest do klatki. Dla bezpieczeństwa przesunęłam paśnik jak tylko się dało w bok, żeby nawet nie miała takiego pomysłu żeby tam znowu wchodzić. Popołudniu opowiadam mężowi o tym, a on że nie możliwe itp. itd. Nie skończyliśmy dobrze o tym rozmawiać a tu Panda łapu capu na podest i skok do paśnika. Maleńka nie zauważyła, że paśnik przesunęłam i nie dała rady wskoczyć, zawisła na przednich łapkach i wisiała w powietrzu prawie 40 cm nad ziemią

Pobiłam chyba rekord w biegu na 3 metry i złapałam moją kruszynkę. Była przerażona, nie wiem czy sytuacją czy tym, że tak podbiegłam, ale serce waliło i jej i mi. Paśnik wylądował po innej stronie klatki ale widząc jej możliwości to mam wrażenie jakbym miała do czynienia z taką Fiśką do kwadratu
Trochę fotencji:
Niedzielny relaks przy filmie o świnkach
Małżeństwo też ma swój tunelohamak
Fiśka udaje, że jej nie ma
Jaki mąż taka żona