Dropsio(*) i Cosiek - duet prawie doskonały
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Siula
- Miejscowość: Tarnowo Podgóne
- Kontakt:
Re: Dropsio i Cosiek - duet prawie doskonały
Oj jak dobrze,że dobrze i już po wszystkim
Wykończą nas te świnie 
- Asita
- Miejscowość: Sopot
- Kontakt:
Właśnie, te moje i te Wasze świnie mnie wykończą..... Już się dzisiaj popłakałam, jak napisałaś, że nerki są w złym stanie i że wolisz, żeby odszedł we śnie...a teraz znowu ryczę, że wszystko się udało....
Jestem wykończona, idę spać 
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
-
Dropsio
Ja wczoraj siedzialam i nie wiedzialam co ze soba zrobic. Dopoki P nie zadzwonil zeby powiedziec ze podejmuje sie operacji, bylam zalamana. Ale jak sie okazalo, ze beda operowac, wiedzialam ze da rade
Dortezka, my bedziemy z Dropsem kolo 12 wloczyc sie po tym parku kolo Bulwaru kolo ktorego jest ten osrodek chyba rehabilitacyjny dla dzieci. Takze pilnuj Pigi, bo do parku latwiej uciec niż do Zwierzyńca
Może wpadniesz wymiziac Dropsa? 
Dortezka, my bedziemy z Dropsem kolo 12 wloczyc sie po tym parku kolo Bulwaru kolo ktorego jest ten osrodek chyba rehabilitacyjny dla dzieci. Takze pilnuj Pigi, bo do parku latwiej uciec niż do Zwierzyńca
- Asita
- Kontakt:
Już go macie?
-
Dropsio
W Zwierzyńcu będziemy za pół godziny. Nie wiem tylko jak długa będzie kolejka 
- Siula
- Miejscowość: Tarnowo Podgóne
- Kontakt:
Właśnie Asita mi chodziło, że te "nasze caviarniane"Asita pisze:Właśnie, te moje i te Wasze świnie mnie wykończą.....
Jak tam Dropsio???
-
Dropsio
Dropsio żyje, je sam, tragedii nie ma. Martwi mnie tylko że dostaje ataku paniki jak tylko ktoś pogłaszcze go po główce. Może przy podawaniu narkozy ktoś tak go głaskał i ma uraz? Pani doktor była świadkiem czegoś takiego i mówi, że to reakcja na dość spory stres.
Okazuje się że nerki nie są w aż tak złym stanie jak sądzono na początku.
Mamy całą gamę lekarstw, dużo ich, bo aż 7 różnych. Dałam mu na razie przeciwbóle, bo może był nerwowy bo poprzednia dawka puściła.
Dodatkowo mamy dokarmiać Herbi Care 3x dziennie żeby go podtuczyć. Za tydzień na badanie krwi, za 10/14 dni ściąganie szwów. Później badania krwi co miesiąc, jak będzie wzorowo to rzadziej.
Dużo zielonek typu mniszek, krwawnik i wszystkiego co moczopędne. Żeby zbić wapń będzie dostawał kawałek bananka co drugi dzień.
Przy kwikaniu i jak się położy to wydaje z siebie dość dziwny dźwięk. Pani wet słyszała i nie zareagowała, więc zakładam że to nic niepokojącego, pewnie obolałe gardełko.
Świeżutkie sprzed chwili

Okazuje się że nerki nie są w aż tak złym stanie jak sądzono na początku.
Mamy całą gamę lekarstw, dużo ich, bo aż 7 różnych. Dałam mu na razie przeciwbóle, bo może był nerwowy bo poprzednia dawka puściła.
Dodatkowo mamy dokarmiać Herbi Care 3x dziennie żeby go podtuczyć. Za tydzień na badanie krwi, za 10/14 dni ściąganie szwów. Później badania krwi co miesiąc, jak będzie wzorowo to rzadziej.
Dużo zielonek typu mniszek, krwawnik i wszystkiego co moczopędne. Żeby zbić wapń będzie dostawał kawałek bananka co drugi dzień.
Przy kwikaniu i jak się położy to wydaje z siebie dość dziwny dźwięk. Pani wet słyszała i nie zareagowała, więc zakładam że to nic niepokojącego, pewnie obolałe gardełko.
Świeżutkie sprzed chwili

- pastuszek
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
Uff
Od teraz Nam tylko zdrowiej Dropsiku 
-
Dropsio
Przeciwbólowe w końcu zaczęły działać, świnka którą przywiozłam zaczyna zachowywać się jak Drops - jest głośny, jak mu coś nie pasuje to łapie zębami, nadstawia się do miziania i cieszy się na widok człowieka. Dropsio wrócił! 
- Asita
- Kontakt:
Uff i jeszcze 5x uff... Dropsiku nasz, jak dobrze, że jest ok
A gdzie on ma tą sznytę?Nie żebym fotę chciała, tylko napisz