Gliwickie stado - już nie takie samo...

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Assia_B

Re: Cwaniak, Tesia, Fiśka i Panda - czyli DOŚWINIENIE :)

Post autor: Assia_B »

Piękny wyleż :love:
Awatar użytkownika
Anula
Miejscowość: Gliwice
Kontakt:

Post autor: Anula »

Powiem Wam, że jestem w szoku jak Cwaniak żyje z Pandą. Oczywiście jest gruchanie, kręcenie tyłkiem i gonitwa ale agresji nie ma. Bardziej straszą się nawzajem ale nigdy (odpukać) na serio. Bałam się co będzie jak Panda będzie miała ruję ale od wczoraj ma i jest ok. Jedyna różnica, to taka że nie tylko Cwaniak trzepie kuprem ale i Panda :D
Wstyd mi teraz samej przed sobą, że miałam Cwaniaka za tak nienormalną świnię :redface: Po historii z Tesią spisałam go na straty i nawet do głowy by mi nie przyszło, że próbować go łączyć z kimś innym. Teraz wiem, że z Tesią mu nie wyszło, bo dziewczyna ma bardzo silny charakter i złe wspomnienia dot. samców. On pierwszy raz od roku zobaczył inną świnkę, do tego samicę i szalał z radości i hormonów a Tesia znowu poczuła się zagrożona obecnością samca. Gdyby nie Cynthia to Cwaniak nadal żyłby samotnie i wiecznie leżałby u dziewczyn pod klatką :( Nie wiem jak Jej się odwdzięczę.
Teraz nie mogę się na Cwaniaka i Pandę napatrzeć, strasznie mnie rozczulają jak prowadzą te swoje małżeństwo na zasadzie "kto się czubi ten się lubi". Kilka dowodów na to, że nie taki Cwaniak zły jak go malują :D (jakość pewnie nie najlepsza ze względu na zoom, nie podchodzę bliżej żeby ich nie spłoszyć)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 20 maja 2016, 17:53 przez Anula, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

No słodziaczki kochane :love: :love:
Ale ale, co to za wstawianie nam tych samych fotek? Ta pierwsza to już była 2 str temu :nono: :lol:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
Anula
Kontakt:

Asita Ty znasz lepiej mój wątek niż ja :lol:
Masz 100% racji dlatego usuwam te podwójne zdjęcie ;)
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Anula jak chcesz się odwdzięczyć to przytargaj swoją osobę w czerwcu na Zwierzynalia do Chorzowa. Wszystko wskazuje na to, że SPŚM będzie tam miało swoje stoisko :jupi: Przyjdziesz, posiedzisz, nagadamy się wreszcie, popromujesz z nami świnki i będziesz odwdzięczona :D Kto tam jest jeszcze ze Śląska? Malina, AsiaB Was też widzę obowiązkow :ok: o
Awatar użytkownika
Anula
Kontakt:

Cynthia mówisz i masz, dla Ciebie wszystko :D
malina8777

Post autor: malina8777 »

Malina melduje swoją obecność :ok: tylko musze wolne załatwić ale dla Was wszystko :buzki:
Awatar użytkownika
Anula
Kontakt:

Dzisiaj z rana, jak co niedziela było gruntowne sprzątanie i mycie klatek.
Przy tej okazji musiałam wypuścić Pandę z klatki (do tej pory wychodził tylko Cwaniak a Panda chyba nie miała odwagi). Cwaniak postanowił pokazać żonie mieszkanie, obeszli pociągiem całą sypialnię po kilka razy, oczywiście najbardziej podobało im się pod łóżkiem. Byli też w salonie w odwiedzinach przez kraty u dziewczyn. Jak Cwaniak postanowił pokazać Pandzie część salonu gdzie stoją meble to musiałam ich pogonić bo Pandzioszek jest tak drobny, że bałam się, że gdzieś wlezie pod meble i będę jej tydzień szukać :lol: Panda po chwili odważnie chodziła już sama po nowo poznanych kątach. Widać, że nie jest taką dzikuską jak Fiśka i Tesia, odważnie krąży po mieszkaniu i nawet panele jej nie przerażają :lol:
Wywaliłam zakochanej parze na stałe siano z kuwety, na tym etapie powinni już zgodnie jeść z paśnika. Siano w kuwecie nawet biorąc pod uwagę, że wywalałam je co drugi dzień strasznie śmierdziało i było wiecznie mokre. Dostali 2 paśniki żeby nie było kłótni i w gratisie hamak.

Tutaj Cwaniak wielce zmęczony po tym jak Duzi wymyli klatki

Obrazek

Waga stada z wczoraj:
Cwaniak - 1145
Tesia - 1187
Fikcja - 904
Pandzioszek - 481 :jupi:

Na zdjęcie załapała się moja suknia ślubna, którą wyjęłam żeby się rozprostowała, bo dzisiaj mamy sesję ślubną w plenerze. Taką sesję ślubna raptem 7 miesięcy po ślubie :laugh: Ale tak to jest jak Ania się uparła, że chce mieć zdjęcia w plenerze a nie pod dachem i do tego w ładny słoneczny dzień. Swoją drogą śmieszne uczucie po takim czasie znowu stroić się jak na ślub ;)
katiusha

Post autor: katiusha »

No to się świniowe małżeństwo dogadało :jupi: Mogliście do zdjęć ślubnych świniny też wziąść :szczerbaty: Były by dwie młode pary :102:
Awatar użytkownika
Anula
Kontakt:

katiusha pisze:No to się świniowe małżeństwo dogadało :jupi: Mogliście do zdjęć ślubnych świniny też wziąść :szczerbaty: Były by dwie młode pary :102:
Pomyślałam o tym dopiero jak fotograf kazał mi się rozłożyć na łące i spojrzałam na tą otaczającą mnie zieleninę :? Dla nich to byłoby coś więcej niż raj ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”