Wyborne sianko dla naszych podopiecznych!

Ci, którym los świnek nie jest obojętny
ODPOWIEDZ
Gaja
Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
Kontakt:

Re: Wyborne sianko dla naszych podopiecznych!

Post autor: Gaja »

Paczka dotarła ( wczoraj; jak zwykle wszystko szybko i sprawnie ) - dziękuję w imieniu swoim oraz kawii domowych :buzki:
Carmelisa

Post autor: Carmelisa »

I ja skusiłam się na zakupienie polecanego przez wszystkich sianka. Paczka przyszła już na drugi dzień.
Jako nowy klient dotarło do mnie sianko z 2014 roku, i jeśli to jest "gorsze" siano, to ja się boję spytać jak wygląda to "lepsze" z 2015 :lol: Jest piękne, zielone, pachnące, miękkie o delikatnych łodygach, więc wszelkie ryzyko "uszkodzeń" prosiaków odchodzi na dalszy plan :) Z czystym sumieniem mogę polecić jeszcze niezdecydowanym sianko :)
Awatar użytkownika
Robert B.
Miejscowość: Mazury Garbate
Kontakt:

Post autor: Robert B. »

możliwości są dwie :
1. pomyłka - paczka miała być dla kogo innego - czasami się zdarza...
2. na wierzchu jest garść świeżego siana - częsta forma reklamy w każdej firmie :lol:
Za wszystko inne dziękuję :D
Zapraszam do oglądania zdjęć, kto za łapka w górę ;) http://www.facebook.com/mazurskiesianko
Z ofertą można się zapoznać - karmy: http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=40391057 sianko: http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=16950655
Lusia123

Post autor: Lusia123 »

Ja jeszcze nie skomentowałam ,a dostałam.Tempo wysyłki i odpowiadanie na maile expresowe !
A co do samego sianka,owsu i gałązek sianko jeszcze nam tak szybko nie znikało :D
Awatar użytkownika
bziki2
Miejscowość: kraków
Kontakt:

Post autor: bziki2 »

Tradycyjnie polecamy wszystkim sianko pana Roberta :like: . My też dostaliśmy paczkę po 2-ch dniach i jest jak zawsze wspaniałe. Zarówno to z 2015 jaki i z 2014 smakuje prosiaczkom i jest lepsze niż jakiekolwiek sklepowe. Wesołych Świąt Wielkanocnych :shakehands:
boe22

Post autor: boe22 »

Paczka odebrana, bardzo dziękujemy :buzki:
cappuccino

Post autor: cappuccino »

Już drugi raz zamawialiśmy sianko od Pana Roberta. Tempo błyskawiczne, a prosiaki po kilku dniowym dostawaniu sklepowego, zastępczego sianka, w końcu nie odchodzą od paśnika :102:
Kru

Post autor: Kru »

W piątek i moje bestyjki zostały szczęśliwymi konsumentami sianka od Pana Roberta ;) Jako nowi klienci dostaliśmy sianko z 2014r- niby to "gorsze", ale nic bardziej mylnego! Miękkie, pachnące, zielone i pełne ziół- prosiaki jak najbardziej zadowolone z zakupu, a gdyby im dać to zjadłyby całe zamówione 10kg razem z workiem :lol: Dostaliśmy również gratis w postaci gałązek i owsa. Dodajmy jeszcze do tego szybki kontakt i błyskawiczną wysyłkę- same plusy, polecam!
ita79

Post autor: ita79 »

zazdroszczę że macie tak niewybredne świnki, że jedzą sianko cały rok. Moje zimą, jak nie miałam dostępu do trawy to trochę sianka jadły (dawałam od Pana Roberta i Węgrowskie) - miały je oczywiście cały czas dostępne, ale uzupełniane "trawką hodowaną na parapecie, więc jadły niewiele.. Obecnie tylko świeża trawa - maksymalnie dwu dniowa - w ilościach bardzo dużych. Ja nawet tą trawę zbieram z zapasem i suszę - by mieć przed kolejną zimą bo.. cóż.. Sianka które wymieniłam są może ok.. ale jednak są to sztywne, ostre źdźbła jak dla mnie - nie porównywalne z tym co sama suszę.

Tutaj jest trawka którą zbieram :
Obrazek

A tutaj porównanie sianka od Pana Roberta (po lewej) i tej wysuszonej trawy (po prawej) :
Obrazek

Nie mam jeszcze możliwości porównania co chętniej będą świnki zimą jadły - bo teraz oczywiście nie tkną ani jednego ani drugiego :idontknow: . Sianko od Pana Roberta pięknie pachnie.. sama bym jadła :) , ale kłuje mnie w ręce nawet jak nabierałam dla świnek. Natomiast moje jest nieporównywalnie miększe , ale zapach ma inny - słodki jakiś- nie wiem dlaczego. Oczywiście będę jeszcze do tego coś innego próbowała domieszać...mlecz, koniczynę, babkę, pokrzywę..

Zobaczymy jak to wyjdzie poza sezonem trawkowym :)
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Dostałam 30kg pachnącego sianka dla tymczasków- jeszcze raz pięknie dziękuję Panie Robercie :buzki:

Ita79- oczywiście- każdy kto ma możliwość może sobie suszyć trawę dla własnych potrzeb- ja też tak robię. Jednak nasuszenie trawy takiej jakości, w ilościach hurtowych jest nieomal niemożliwe. Dla dwóch świnek- starczy na jakiś czas.
Ja mam nasuszonych zwykle kilka kartonów- wystarcza mi do lutego mniej- więcej. Taka trawa- to rarytas, który rzucam zimą zamiast świeżej trawy. A sianko- to sianko :). Moje prosiaki najbardziej lubią właśnie te od p. Roberta .
Co do twardości- aby trzonowce dobrze się ścierały- siano powinno też mieć też twardsze źdźbła.
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +19 w DT
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi sponsorzy”