Berta i Elma

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Re: Pigi, Fretka, Balbinka, Fifi&Rifi

Post autor: joanna ch »

Kurcze, trzymam mocno kciuki! A może antybiotyk to rozbije? Majka miała raz stan zapalny w macicy i też już się szykowałam na sterylizację a okazało się że zwykły antybiotyk pomógł a to było już prawie rok temu.
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Ciężki wybór, ale jesteś jedyną osobą, która może podjąć decyzję... Trzymam kciuki, żeby właściwą :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Kurcze, dziewczyny....ja też myślałam, że operacja jednak będzie najlepszym pomysłem. Decydowałam kilka tygodni a potem jak już zapisałam termin to ciągle miałam nadzieję, że coś się odmieni i odmówię wizyty.... Jednak pojechałam.... Potem myślałam, że źle zrobiłam, że Alfik by jeszcze ze mną był trochę. Ale wetka i mama mi tłumaczyły, że to by nie było już dobre życie. Mama mi mówiła, że byśmy patrzyły jak codziennie znika.... Nie wiem co doradzić. O Balbisię strasznie się bałam a tu proszę jak pięknie. Nadal nie wiem co doradzić. Na pewno wiem, że cokolwiek zdecydujesz, będzie to dobra decyzja, bo w dobrej wierze. I cokolwiek się stanie, zawsze będziemy mocno Cię wspierać. Dortezka, zrób jej proszę jeszcze jedno usg....
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Wiem, że to może nie na temat, ale muszę to napisać.
Czytając te wszystkie rady, opinie, dzielenie smutków i radości nasuwa mi pewne spostrzeżenie. Jak różnych od siebie ludzi, w różnym wieku, o rożnym zawodzie, wykształceniu, mieszkających często daleko od siebie, może połączyć miłość do takich małych istotek, w rezultacie tworząc może nie przyjaźń, ale z pewnością pewnego rodzaju więź i wzajemne zrozumienie :)
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Assia_B pisze:Wiem, że to może nie na temat, ale muszę to napisać.
Czytając te wszystkie rady, opinie, dzielenie smutków i radości nasuwa mi pewne spostrzeżenie. Jak różnych od siebie ludzi, w różnym wieku, o rożnym zawodzie, wykształceniu, mieszkających często daleko od siebie, może połączyć miłość do takich małych istotek, w rezultacie tworząc może nie przyjaźń, ale z pewnością pewnego rodzaju więź i wzajemne zrozumienie :)
I tylko tacy "maniacy" się nawzajem zrozumieją... Przeważnie spotykam się z opinią że leczy to się psa a nie szczura :(
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
balbinkowo

Post autor: balbinkowo »

Assiu ależ bardzo na temat :102:
Też myślę że to jest wspaniałe i naprawdę wiele daje świadomość że są osoby które myślą podobnie jak ty, że leży im na sercu życie tych naszych małych kochanych świństw, podobnie jak nam, że ktoś rozumie... :love:

Dzima ja też spotkałam się z podobnymi opiniami, ale co tam, niech sobie myślą co chcą, to moje zwierzę, mój przyjaciel, moja odpowiedzialność i moje decyzje! :evil:
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Dokładnie tak jak piszecie! Ja się już nie przejmuję tym co inni myślą, jak chcę pogadać na "świńskie " tematy ( no i nie tylko) to wchodzę tutaj i wiem,że ktoś mnie zrozumie, chociaż właściwie się nie znamy. Dzięki dziewczyny! ;)
Dortezka trzymaj się! Jesteśmy z Tobą i Twoimi pipkami ;)
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Weszłam na forum żeby wysłać trochę spóźnione "wszystkiego najlepszego od Dropsika i Dużej" a tu coś takiego... Bardzo, bardzo mocno trzymamy żeby to nie było to, żeby operacja nie była konieczna :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

Dzięki dziewczyny.. tak jak pisze Assia.. to naprawdę wiele daje, że wiem, że mamy Was.. :buzki:

Dziś idziemy do P. sprawdzić jak tam poziom cukru Fifi no i z Pigi.. Nie wiem co to będzie.. cały czas mi w głowie siedzą słowa mojej mamy, że niestety ale nikt inny nie podejmie decyzji.. to jest tylko moja decyzja.. no właśnie, dlaczego muszę decydować za życie mojej Niuni??
Codziennie w domu przychodzę, karmię ją i biorę pod koc.. śpi sobie koło mnie.. Do tej pory Małż mówił, że Pigi to fighter i da radę.. a wczoraj stanął nad nami i powiedział "może faktycznie lepiej jej nie kroić? pożyje tyle, ile pożyje, ale w ogóle.. będzie jeszcze z nami.."
Pigi znów się chyba coś w ząbkach odnawia.. je troszkę wolniej no i znów waży 900g. Fakt też, że nie ma na stałe świeżego przez boby Freci..

nie wiem, po prostu nie wiem co to będzie..
dziś jedziemy, dziś porozmawiamy..
Asita, myślę, że P nie jest szalony i bez dodatkowego USG nie będzie jej rozcinał..

jedno pozytywne co mnie dziś spotkało.. koleżanka zamawiała nam kalendarze do pracy. Powiedziałam, że chcę ze zwierzątkami i.. pan dziś przywiózł:
Obrazek
przy czym koleżanka nic nie pisała o świnkach a i sam Pan też nic nie wie.. na jeszcze paru stronach też są.. masaktycznie niewygodny jako kalendarz, dość małe cyferki no ale.. nie oddam! :szczerbaty:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Dobra, to niech tam P nie szaleje wtedy :)
Kalendarz cudny :love:
Kciukole mocno :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Jesteśmy tu z Tobą i będziemy popierać każdą Twoją decyzję :pocieszacz:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”