Pipi juz w nowym domku! :)

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Meg
Moderator globalny
Miejscowość: Kraków
Kontakt:

Re: Pipi juz w nowym domku! :)

Post autor: Meg »

No nie powiem, że nie- lubi sobie pogadać :lol: . A im bardziej ktoś ją olewa (zwłaszcza inna świnia), tym głośniej należy kwiczeć, taka jest zasada :P
Awatar użytkownika
Meg
Moderator globalny
Kontakt:

Hejo, co tam u Was kwikać? :)
Awatar użytkownika
Kara
Miejscowość: Warszawa - Sadyba
Kontakt:

Post autor: Kara »

Dzisiaj ciocia Kara przyjechała i trzy małe świnki przytulała...Buziaki na dzień dobry dała i na rączki do miziania zabrała...Ułożyć się nie umiały i tylko się przeciskały...Między sobą gadały i miejsce leżenia ustalały...Pipi się zdecydować nie umiała i z jednej strony na drugą ciągle latała...Do Rozalki się przytulała,a za chwilkę Petrosi już szukała...W końcu się położyła i swoje niezadowolenie wyraziła...Wszędzie głaskać się nie dała,bo od razu ząbki szykowała...Po pyszczku pasowało i wtedy tylne łapki ładnie się wyciągało...Potem sobie w noreczce siedziała i ogóreczka troszkę podjadała...Potem w klateczce siedziały,bo jedzeniowy wypas miały...

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 29 gru 2016, 19:36 przez Kara, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekFiona [*][/color][/b]ObrazekIgo [*][/color][/b]

Rozalia :candle:
Arabelka :candle:
Petronia :candle:
Ludwinia :candle:
patrycja

Post autor: patrycja »

Dzięki za odwiedziny i super relację :D :D :jupi: !
piju

Post autor: piju »

Rewelacja relacja :laugh:
patrycja

Co nie?! :yahoo:
Awatar użytkownika
Meg
Moderator globalny
Kontakt:

Maciek czeka na nową rymowankę, a ja na cynk, że dotarły do Was umowy ;)
patrycja

Cześć Meg :) , dziś wieczorem odebrałam list od Ciebie z poczty, ale jeszcze go nawet nie zdążyłam otworzyć hi hi. Na pewno to umowa ;) .
Rymowankę to Kara musi stworzyć, ale najpierw musi nas odwiedzić. Pipiś ma się dobrze, moim zdaniem urosła. Jest śmieszna, lata po moim łóżku jak opętana, popcornuje, że nie wiem. To niezły harpagan - jak ja to czasem na nią mówię, ale jednocześnie kochana świnka. Dobrze żyje z łysolkami. Uwielbia ogórki i czerwoną paprykę, natkę i koperek i zdecydowanie suchą karmę, choć oczywiście je mniej niż odkurzacze czyli Petronia i Rozalka. Jest ciekawska i lubi podjadać nitki więc muszę uważać :102:. Pipiś nadal sporo gada. Na rękach nie wytrzymuje tyle ile łysolki, ale one są pod tym względem nie do pobicia - mogłyby chyba żyć nie schodząc mi z rąk :lol: . Uwielbia z Petroncią buszować po mojej kołdrze i chować się w jej zakamarki. Śmiesznie je bo tak sobie wszystko - każdy kawałek jedzenia - przytrzymuje jedną łapką. Jestem szczęśliwa, że Pipi jest u nas i jeszcze raz za nią dziękuję :) !
Awatar użytkownika
Kara
Miejscowość: Warszawa - Sadyba
Kontakt:

Post autor: Kara »

Pati się zdziwiła,gdy awizo w skrzynce zobaczyła...Tak dumała,dumała i nie wiedziała od kogo list dostała...Kara w śledzeniu sprawdziła i tajemnicę odkryła...To Meg umowę przysłała,bo Pati Pipi adoptowała...Pati umowę uzupełnić musiała,by Pipi formalnie w swoim nowym domku została...Pati na pocztę się wybrała i w długiej kolejce stać musiała...Strasznie się jej dłużyło,bo dużo osób na pocztę przybyło...A tylko dwa okienka działały i biedne Panie Pocztówki się nie wyrabiały...Pati cierpliwie stała,bo usiąść gdzie nie miała...A w międzyczasie tak sobie myślała,że duże szczęście miała,że Pipi tak ładnie się z PetRozkami zakolegowała...Żarłoczek z niej mniejszy,ale harpaganek większy...Lata jak poparzona,a trajkocze jak nakręcona...Mniej na rączkach leżakuje,bo wszystkie zakątki oblatuje...Ciekawość dominuje i małe ADHD z Pipi wyskakuje...Z Petronią w chowanego się zabawiają i zakamarki kołdry zwiedzają...Pati się tak zamyśliła,że prawie swoją kolejkę przegapiła...Szybko się ocknęła i czym prędzej list podjęła...Ładnie podziękowała i w drogę powrotną się udała...
ObrazekFiona [*][/color][/b]ObrazekIgo [*][/color][/b]

Rozalia :candle:
Arabelka :candle:
Petronia :candle:
Ludwinia :candle:
patrycja

:jupi: :like: :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”