Opowieści Świńskiej Treści -Pąszunio kombinuje

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Re: Opowieści Świńskiej Treści

Post autor: Asita »

Pamiętam, jak lata temu mieliśmy jeszcze świnkę i już psa (małego kundla) i nasz psiak był bardzo ciekawy świnki. Raz pamiętam siedzieli razem na kanapie i nagle patrzymy a psiak otwiera paszczę i chce chwycić świnkę. Ale robiła to tak powoli i delikatnie, zupełnie jakby chciała świniaka (to był Dyzio) chwycić w paszczę jak jakiegoś mini psiaka :lol: Nic się oczywiście nie stało. Ale Dyzia więcej nie zostawialiśmy sam na sam z Kinią :lol:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

Asita straszne rzeczy piszesz :szczerbaty: Dyzio byłby pochłonięty przez Kinię :o

Biedny Bonkersik.. tak świniami ją szczuć :P
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
Asita
Kontakt:

Właśnie ja nie wiem, co ta Kinia chciała zrobić z Dyziem....ale nie wyglądało to groźnie. Tak jak psiak łapie w paszczę swoje małe- mniej więcej tak to wyglądało :szczerbaty:
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

Skoro zdążyliście ją powstrzymać to pewnie chciała świniaka trochę poddusić dla zabawy/nakryć paszczą, jak psy czasem kotom robią. Zazdroszczę ludziom u których świnie i inne zwierzaki żyją w zgodzie. Wiem że u mnie by to nie przeszło... Bonkers nie ma instynktu macierzyńskiego wobec mniejszych zwierzątek, chomika pewnie by chapsła a świnie ciężko powiedzieć - jakby przezwyciężyła przerażenie to może też. Więc żyją sobie za kratą a jak wychodzę to zamykam pokój zawsze. Lepiej Bonkersowi nie dowierzać...
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Jeśli pies mial geny owczarka, to mogł chcieć ponosić takie małe - żeby się nie oddalilo gdzieś. Znalam psa, który tak zaganial i przynosił rozlażące się kocięta. Troskliwiej niz ich matka ;-)
Ale nie daj Boże teriera ...
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
joanna ch
Kontakt:

Mikołajki mikołajkami a do mnie mikołaj nie przyszedł... :cry: do gryzoni też nie - tylko do Bonkersa przyjdzie, z opóźnieniem. Okazuje się że miałam nosa zamawiając nową obrożę bo wczoraj Bonczek porwała starą biegnąc z wielką radością do samochodu :102: to znaczy najpierw oderwała kółko od obroży, a potem jak teżet ją przypiął jakoś inaczej to przerwała obrożę w pół :D Tak się cieszyła że jedzie w odwiedki do teściów :102: Jazda samochodem to największa przygoda życia, jak już się dowiedziała że "ty też, ty też" a nie jak zwykle "ty nie" to były mega podskoki i szaleństwa. :102:
Awatar użytkownika
Asita
Kontakt:

Boższ...co za magiczne słowa dla niej macie :lol: "Ty też" :lol: :lol:
Do mnie też Mikołaj nie przyszedł....w ogóle to zapomniałam, że dziś Mikołajki... :?
katiusha

Post autor: katiusha »

Może jeszcze przyjdzie! :fingerscrossed:
:fingerscrossed: Do mnie przyszedł :jupi:
Awatar użytkownika
joanna ch
Kontakt:

katiusha nie przyjdzie, bo pomocnik mikołaja jest 200 kilosów ode mnie razem z Bonkersem, chyba że świnie jakiegoś artystycznie wygryzionego boba mi podarują... :mrgreen:

No, Pączek parę słów rozumie :D słowa plus odpowiednia intonacja i wie o co chodzi :102: "Ty ńje, ty ńje" plus kręcenie głową i już wie że nie idzie nigdzie, wraca smętna na poduszkę/kołdrę, zwija się w kłębek i tylko patrzy z wyrzutem... "Ty też idziesz, ty też" i kiwanie głową i już podskakuje w górę i kręci się pod nogami. Odróżnia też "kosteczka" od "piłeczka". No i wyłapuje w naszej rozmowie kilka swoich imion (Bajka, Bonkers, Bonczek, Pączek) i nadstawia uszy.

W waszych domach rodzinnych się obchodziło Mikołajki? W moim niekoniecznie, a jeśli już to na zasadzie "masz jajko niespodziankę /czekoladowego mikołaja". Zastanawiam się czy to tylko mnie rodzice wyślizgali z prezentów czy to jakaś nowa tradycja po prostu. :szczerbaty:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

mikołajki to było u mnie takie święto dla dzieci, male, bo przecież prawdziwy szał prezentów był pod choinkę. Teraz okazuje się, że w Hiszpanii prezenty przywożą Trzej Królowie, więc mojemu biednemu zięciowi stamtąd wszystko się kiełbasi: kto, komu i kiedy. :-)
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”