Żurek *16.12.18. Alfik *10.12.15. Miecio i pieski

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Re: Żurek i Alfredzik

Post autor: Asita »

Assia, balkonu nie masz, ale za to masz trochę na koncie :lol: Ja już mam minus 669zł :lol: ...o...to nie jest śmieszne :ups: .....ale płakać też nie będę :lol:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Ja nie mam możliwości debetu na koncie :) Dlatego zawsze muszę robic tak, żeby wypłaty wystarczyło do końca miesiąca. Oczywiście z własnej woli, bo ogólnie to mogę zmienic ustawienia i miec debet :)
capricornees

Post autor: capricornees »

Zakupy w Hipciu jakimś magicznym sposobem nigdy nie schodzą poniżej 100 zł w koszyku :idontknow: :lol: zawsze jak zrobie zamówienie, mijają dwa dni oczekiwania i wracam do maila, bo nie pamiętam co brałam poza siankiem! :glowawmur:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Assia_b nie masz balkonu ale masz parapet! :102: U mnie zimą stoi karmnik na parapecie w kuchni (od tej strony mamy drzewa) a od strony balkonu żadne ptaki nie latają. Którejś zimy sypaliśmy słonecznik (niełuskany :redface: ) - wiosną było CZARNO i pod oknem i pod drzewem :szczerbaty: Sąsiedzi z dołu (mieszkam na 1 piętrze) nie byli zachwyceni i trochę marudzili a wtedy mieszkała pod nami "malowana barbi", która miała większy syf ale oczywiście łuski jej przeszkadzały :roll:
Obrazek
Assia_B

Post autor: Assia_B »

Moi sąsiedzi zabiliby mnie za syf na ich parapecie... U mnie same dziadki mieszkają i wiele rzeczy im przeszkadza...
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Ale zawsze możesz czymś innym karmić ;) My kupujemy już łuskany słonecznik i różne ziarenka (siemię, pszenica). Do karmnika przyczepiamy też słoninkę ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Asita
Kontakt:

Właśnie zobaczyłam, że w paczce z ziarenkami, którą kupiłam do karmnika, jest słonecznik niełuskany.... :lol: M. będzie miał dużo sprzątania...bo jeszcze ptasie kupy :lol: No chyba że nikt nie przyfrunie.... :?
Też przyczepię słoninkę. Mama zawsze kupuje wielki płat na zimę dla ptaszków, zamraża i potem po kawałku odkrawa. Wezmę od niej troszkę, może to podniesie prestiż mojego karmnika :lol:
Awatar użytkownika
Bajlandia
Miejscowość: Bydgoszcz/Włocławek
Kontakt:

Post autor: Bajlandia »

Ach, mnie też czeka na dniach złożenie zamówienia na świnkowe rzeczy :D na pewno będą obcinaczki i karma... i... aż się boję przeglądać sklep dalej :lol: Planów niby żadnych dodatkowych nie mam, ale zobaczymy jak to wyjdzie :lol:

Prestiż karmnika :D Na pewno będzie 5-cio gwiazdkowy! :102:
:świnka1: Gburia-Furia i Fanaberia u mnie od 04.10.2015, Dixi od 31.03.2019, Teng od 05.07.2020 :świnka2:
:candle: Fanaberka 05.03.2019
:candle: Gburka 17.05.2020
Awatar użytkownika
Asita
Kontakt:

Zgrozo!!! Kupiłam sobie wczoraj bazylię, co by zrobić sobie sałatkę w pracy I dziś rano chciałam urwać kilka gałązek...patrzę, a tam spod folii wypełza biała mini gąsieniczka....ble ble ble ble..... :shock: Wymyłam te liście, mam nadzieję, że żadne wstręstwo mi się w brzuchu nie zadomowi... :?
Inoue

Post autor: Inoue »

bleeee, okropność! Nie, żebym się brzydziła gąsienic, ale w jedzeniu to paskudztwo. Kiedyś w pracy mi opowiadała koleżanka, że kupiła brokuła iw nim była taka tłusta zielona gąsienica... No i ona robi sobie obiad, srutututu, myje brokułka, wrzuca do gara, a tam jakaś nieproszona porcja białka. :lol: Tak się skitrała ta gąsienica, że jej nie zauważyła. Jak teraz ja kupuję brokuły to zaglądam w każdą różyczkę. ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”