Jedna samica molestowana przez drugą-sterylka
Moderator: Pulpecja
Jedna samica molestowana przez drugą-sterylka
Podpinałam się pod istniejący post, ale stwierdziłam, że to trochę odrębna sprawa. Mam dwie samice. W tym jedną po skracaniu trzonowców, jeszcze trochę wychudzoną (Uszatą) i zdrową (Kudłatą). Problem w tym, że Uszata nie daje żyć Kudłatej! Łazi za nią krok w krok i liże jej odbyt :/ Wet powiedział, że to przez to, że świnka jest "zboczona" i reaguje tak na rujkę koleżanki. Ale żeby kilka dni?! Ratunku.. I tak jest non stop, a jak Kudłata jej strzeli zębami przed oczami to pisk wielki. Jak Kudłatą z klatki zabiorę to płacz Uszata i jej szuka.. Co robić, co robić Żadnego dominowania nie ma, nie turkoczą, nie kręcą zadkami, nie naskakują na siebie.
Ostatnio zmieniony 16 lis 2015, 19:27 przez Madeline, łącznie zmieniany 2 razy.
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Re: Jedna samica molestowana przez drugą
Może nie chodzi wcale o seks, tylko o prozaiczne sprawy zdrowia? Świnka może się w ten sposób domagać bobów- cekotrofów, które są jej niezbędne do odtworzenia flory bakteryjnej jelit. Uszata jest wychudzona, czyli ma jakieś problemy trawienne. Kiedyś się naje bobków i zacznie normalnie trawić, a wtedy jej przejdzie to zachowanie.
Możesz też podać Uszatej probiotyk.
Możesz też podać Uszatej probiotyk.
Tak i podejrzewałam, że może o to chodzić, bo czytałam, że ruja trwa maks. 48 h.. Czyli np. lakcid jej podać? A jak go dawkować?
- kimera
- Moderator globalny
- Kontakt:
Lepszy jest Biolapis albo Provita. Możesz też sama złapać bobka i podawać Uszatej specyfik nazywany "kupa-zupa" , czyli cekotrof rozpuszczony w wodzie. W przypadku probiotyków dawki nie są szczególnie ważne. Biolapisu podaje się pół saszetki dziennie.
O mamo To ja jej tą zupę to jutro zaaplikuję, bo mój chłopak powie, że nienormalna jestem a o probiotyki zapytam dzisiaj po pracy w aptece
- kimera
- Moderator globalny
- Kontakt:
Re: Jedna samica molestowana przez drugą-zdjęcia
No, niestety, jest. Wygląda prawie jak jądra samca .
Jednak dobrze byłoby to pokazać wetowi, bo nie jest to normalny wygląd.
Jednak dobrze byłoby to pokazać wetowi, bo nie jest to normalny wygląd.
Ajeju jeju, a już myślałam, że wycieczki do weta mam na razie z głowy... Spróbuję dzisiaj pojechać o ile nasz pan dr będzie..
Teraz jak ją odłożyłam do klatki to od razu siku zrobiła (strumień jak zwykle) i na koniec takie białe kropelki zostawiła, które nie wsiąkły w drybed jak mocz. Jak śluz taki..
Re: Jedna samica molestowana przez drugą-sterylka
No więc jesteśmy po wizycie u dr Ziętka... Zalecił wizytę u dr Różańskiej w celu ustalenia szczegółów dotyczących sterylizacji, i podjęcia decyzji czy Uszata czy Kudłata, ale to raczej Kudłata pójdzie pod nóż. Powiększone sutki, odbyt.. Może mieć skłonności do hiperestrogenizmu. Albo z kolei to Uszatej poprzestawiało się coś w główce po narkozie.... Prosimy o kciuki!