Gburka (*), Fanaberka (*), Młode małżeństwo Dixi i Teng

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
katiusha

Re: Bydgoskie arystokratki: Gburia-Furia i Fanaberia

Post autor: katiusha »

Yeeeeeaaa!!! Obrazek
Tak się napracowały, a ja wzgardzam Obrazek .....Wymiziaj je w ramach mojej skruchy :buzki:
Awatar użytkownika
Bajlandia
Miejscowość: Bydgoszcz/Włocławek
Kontakt:

Gburko-Furko-Fanaberki/Świnia to takie dziwne stworzenie...

Post autor: Bajlandia »

Wymiziane są zawsze, nawet jeśli nie bardzo sobie tego życzą :102:

Ach, czasu mi ostatnio brak na te komputery. Musze po nadrabiać Wasze wątki!

Dziewczyny mają się dobrze. Tylko nadchodzi wielkimi krokami czas przycięcia tych ich pięknych sukienek, bo się trochę już kołtunią, a i może pazurki trzeba by podciąć, ale... ja się trochę cykam :ups: będę pierwszy raz to robić. Jak miałam świnki za dzieciaka to zawsze z mamą wędrowałyśmy do znajomej pani weterynarz, żeby to zrobiła :P

A tak poza tym to stwierdzam, że świnie to jednak dziwne bestie (nie wiem jeszcze czy dotyczy to moich czy wszystkich).
Generalnie jak stoję na wybiegu to stopy moje są jakoby skarb największy. Dreptają do okoła nich, wąchają, spodnie podgryzają, a najlepiej to by się położyły i tak na nich leżały. A niech no zobaczą rękę... uuu to już zło przecież w czystej postaci! Trzeba ratować skórę i zwiewać gdzie pieprz rośnie... bo przecież nie ważne że i stopy i ręce należą do jednej i tej samej dużej, która daje jedzenie i w ogóle. :glowawmur:

Albo ostatnio... Trzymałam Gburię na kolanach. Jednoczeście chcąc im wymienić karmę w miseczce otworzyłam szafkę. Gburia zeszła z kolan weszła do szafki i co znalazła? Słuchajcie znalazła norkę! Norka była wyprana i czekała na zmianę wystroju w klatce. Nie wiele myśląc wlazła do norki i ani myśli wyjść. Tak bardzo stęskniona! Oddawaj norkę! Chcę ją do klatki! Nie wychodzę, nawet nie proś! A wiecie co jest w tym wszystkim najlepsze? Że w norce, odkąd przyjechała nie widziałam jej ANI RAZU. Łaskawie czasem leżała na niej, ale w niej nigdy. Fanaberia czasem weszła i wyszła. Ogólnie raczej pogarda dla norek. No dobra mówię, jak się tak stęskniła to im ją wsadzę. I co? I oczywiście norka leży odłogiem, nie zbyt używana, raczej służąca za chodniczek ozdobny ich apartamentu. :meeting:

A tu proszę jedyne w swoim rodzaju, niepowtarzalne ujęcia Gburii W norce! Tataratamtamtamtam <fanfary>
Obrazek
Gburia: Norka, norka, norka! Ja zawsze lubiłam tą norkę!
Obrazek
Gburia: No ale o co Ci w ogóle chodzi duża?! Z czego się śmiejesz!
(Zwróćcie uwagę jaka tu mała się wydaje -> rzeczywistość wygląda trochę inaczej)
:świnka1: Gburia-Furia i Fanaberia u mnie od 04.10.2015, Dixi od 31.03.2019, Teng od 05.07.2020 :świnka2:
:candle: Fanaberka 05.03.2019
:candle: Gburka 17.05.2020
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Żurek też jak wejdzie w głąb norki to wielka nora się robi a Żuruś tyci :lol: I co powiem o norce....z tydzień czy 2 leżała, tylko z wierzchu ją obobczali i obsikiwali....aż tu pewnego dnia patrzę a w środku Żurek! Potem przesiadywał w niej po kilka godzin i norkę zabrałam.... :roll:
Moje też łażą jak sprzątam między nogami, a zbliżająca się łapa to wróg number one :lol:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
katiusha

:lol: Ach ta świńska przebiegłość i taktyka!
Harvejowa

Post autor: Harvejowa »

Co słychać u amatorek norek ? :D
Awatar użytkownika
Bajlandia
Miejscowość: Bydgoszcz/Włocławek
Kontakt:

Post autor: Bajlandia »

Amatorki norek, dobre! :laugh:
Norka leży na półeczce i czasem Fanaberia zrobi na niej wyleż, ale tylko czasem

Dziewczyny zostały ostrzyżone! Wszyscy żyją! Były całkiem grzeczne.
Gburia swą długą balową suknię zamieniła na stylową krótką bombkę i zyskała również przezwisko: "Chlebeł" gdyż jak sobie przycupnie wygląda jak bochenek chlebka :love:
Fanaberia... ach sami zobaczcie :lol:
Obrazek
Połowa przed

Obrazek
Połowa po

Obrazek
I grzywka... grzywka jest u niej totalnym szarajewem i nie mieliśmy pojęcia co z nią zrobić... ale oczy widać, najważniejsze :lol:

Gburki zdjęć w nowej fryzurze jakoś się nie dorobiłam, nadrobię przy następnym wpisie. Ale żebyście o niej nie zapomnieli to proszę:
Obrazek

A! I jeszcze Fanaberia przyłapana na hamaczku!
Obrazek

I filmik z dzisiaj przy sypaniu karmy (tak, tak trochę je poszczułam ale one są takie piękne jak tak czekają na jedzenie :love: )
https://www.youtube.com/watch?v=pLn0fZu ... Qq&index=4
:świnka1: Gburia-Furia i Fanaberia u mnie od 04.10.2015, Dixi od 31.03.2019, Teng od 05.07.2020 :świnka2:
:candle: Fanaberka 05.03.2019
:candle: Gburka 17.05.2020
katiusha

Fanaberia niezłego fryzjera zaliczyła :szczerbaty: A takie kłębowisko włosia z niej było na hamaczku :lol:
Awatar użytkownika
Siula
Miejscowość: Tarnowo Podgóne
Kontakt:

Post autor: Siula »

Bardzo ładnie Fanaberii w nowej fryzurce. Bardzo pyszczkowo ( jakby u nas twarzowo) :lol: A Gburia to piękna jak zawsze :love:
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Fanaberia to w długich kudełkach tak dostojnie a w krótkiej to tak zalotnie-fircykowato :lol: :lol:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Fionka2014

Post autor: Fionka2014 »

Fakt fryzurka pierwsza klasa :)
I to stopiszcze na hamaczku :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”