6 grudnia 2013 roku moja mama kupiła mi świnkę (dla mnie to zawsze będą świnki morskie, nie kawie domowe).
Nazwałam ją Matylda.
15 stycznia 2014 roku urodziła dwie córki- był to przypadek ciąży sklepowej. Moja mama nadała im imiona Lena i Violetta. Ta pierwsza była długowłosa o ciemnej sierści, a ta druga jest kserokopią mamusi.
Cała trójka żyła szczęśliwie. Listopad tego roku wszystko zmienił.
Lenka niegdyś żywiołowa i przyjacielska stała się osowiała i schudła. Zauważyłam to w środę 4 listopada. Karmiłam ją ze strzykawki. Następnego dnia pojechałyśmy do weterynarza. Pani powiedziała, że ma za długie siekacze i że z powodu wady zgryzu nie może ich ścierać. Skróciła je. Powiedziała też, że jutro można spróbować ją karmić normalnym jedzeniem.
A tymczasem jadła tylko ze strzykawki i w piątek, i w sobotę. Nie chciała normalnie jeść.
Około 4 nad ranem dziś, obudziłam się. Lenka dziwnie się kładła. Wzięłam ją na kolana. Cały czas głaskałam. Po jakiś 10-15 minutach odeszła, zostawiając matkę i siostrę. Miała całe życie przed sobą, nawet dwóch lat nie miała. A jednak o 4:31 musiałam ją pożegnać.
Wierzę, że jeszcze się spotkany kochana...
Lena
15.01.2014
-
08.11.2015
Lenka (+)
Moderator: pastuszek
-
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Re: Lenka (+)
dla Lenki
-
- Miejscowość: Włocławek
- Kontakt:
Dla Lenki
- silje
- Moderator globalny
- Miejscowość: Sztum/Czernin
- Kontakt:
Dla Lenki
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +19 w DT
- sosnowa
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Bardzo mi przykro, współczuję z całego serca. Wiem jak to jest, kiedy przyjaciel nagle odchodzi. Trzymaj się.