Tamara [*], Puffy [*], Zając [*] 6.12.16, Milky[*] i Toffi
Moderator: silje
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Tamara i Zając - świnkowa parka
Dr Kasi dobrze jest sie przypomniec smsem ...
-
- Miejscowość: Włocławek
- Kontakt:
- diefenbaker
- Miejscowość: Piaseczno
- Kontakt:
Lekka ulga (mam nadzieję, że na dłuższą choć chwilę), po wizycie z Zającem na kontroli. Bałam się, że i jemu jakiś kamień mógł narosnąć, ale na szczęście nie. Dr Kasia powiedziała, że dawno takiego ładnego pęcherza u świnki nie widziała, nawet mimo, że została w trakcie usg obsiusiana, co zresztą było widać fajnie na usg
Jutro wyniku moczu. Trzeba było nieco przyciąć ząbki w prawym łuku żuchwy. Porcello dziękuję za przytrzymanie Zająca, zabieg wyglądał trochę przerażająco jak na pierwszy raz
Świniak był wyjątkowo odważny dziś
Co do Tamy, to węzły, te stany zapalne w przewodzie pokarmowym, ponoć wiek... nie jest ponoć tak źle, kontrola za miesiąc. Ja się tylko zastanawiam jak tu wprowadzić dietę przeciw wapniową i wątrobową, a jednocześnie świnkę trochę podtuczyć... Lekka jest w porównaniu z większością świnek jak czytam na forum, ok. 850 g, Zając trochę ponad 900 g. Przecież one dużo jedzą

Co do Tamy, to węzły, te stany zapalne w przewodzie pokarmowym, ponoć wiek... nie jest ponoć tak źle, kontrola za miesiąc. Ja się tylko zastanawiam jak tu wprowadzić dietę przeciw wapniową i wątrobową, a jednocześnie świnkę trochę podtuczyć... Lekka jest w porównaniu z większością świnek jak czytam na forum, ok. 850 g, Zając trochę ponad 900 g. Przecież one dużo jedzą

- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
O, jak sie ucieszyłam widząc w Medicavecie Zająca! Cóż to był za wredny tymczas i jak to jest fajna świnka
Swoją drogą - nie mógł lepiej trafić, jak do Diefenbaker i jej TZ oraz świnki spod krzaków - Tamary.

Swoją drogą - nie mógł lepiej trafić, jak do Diefenbaker i jej TZ oraz świnki spod krzaków - Tamary.

- Elurin
- Moderator globalny
- Kontakt:
Wredny tymczas... On mi sterroryzował naczelnego psychopatę Batmana
Wyobraźcie sobie góra półroczną świnkę tłukącą dorosłego, bardzo agresywnego samca!

Peu importe notre âge
On est tous écoliers
Il faut tourner des pages
Réapprendre à voler
Par Lynda Lemay
On est tous écoliers
Il faut tourner des pages
Réapprendre à voler
Par Lynda Lemay
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
No bo Zając jest Zając - skacze i się wymyka
Za Pontusem biegał i dziabał go po tyłku. A teraz - grzeczny futrzaczek
I jest wyjątkowo ładnym świniem - z tymi czarnymi nozdrzami cud miód i orzeszki...

- diefenbaker
- Kontakt:
No nie mogę sobie wyobrazić tego o czym mówicie, zresztą kto by spojrzał na jego relacje z Tamą chyba też miałby ten problem
Owszem potrafi fuknąć ostrzegawczo przy misce na nią, czy turkotaniem przegonić z legowiska (nie często), ale nic poza tym. Jak się ganiają to czasem Tama zębami wpija mu się w zadek a on nic sobie z tego nie robi, jakby fajna zabawa była
Dałaś mi do myślenia Porcello i sprawdziłam datę adopcji, faktycznie październik, 8.10.2010. Miał wtedy ok. roku... więc przyjmuję, że właśnie skończył 6 lat, muszę tort skombinować

Dałaś mi do myślenia Porcello i sprawdziłam datę adopcji, faktycznie październik, 8.10.2010. Miał wtedy ok. roku... więc przyjmuję, że właśnie skończył 6 lat, muszę tort skombinować

Ostatnio zmieniony 16 paź 2015, 21:44 przez diefenbaker, łącznie zmieniany 1 raz.
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
No to poprosimy o fotosy z balu urodzinowego 
BTW Dzieki za podwózkę!

BTW Dzieki za podwózkę!

- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Chyba rok nie tendiefenbaker pisze: Dałaś mi do myślenia Porcello i sprawdziłam datę adopcji, faktycznie październik, 8.10.2015. Miał wtedy ok. roku... więc przyjmuję, że właśnie skończył 6 lat, muszę tort skombinować

Fajnie, że po badaniach wszystko ok

- diefenbaker
- Kontakt:
Faktycznie pomyłka, dzięki. Już poprawiam