Opowieści Świńskiej Treści -Pąszunio kombinuje

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Re: Bunia, Majka i Blanka - chomicze czystki

Post autor: Asita »

Aha!!! To nie taka dla nurków tylko taka wkładana :rotfl:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
katiusha

Post autor: katiusha »

:lol: Obejrzałam, poczytałam :buzki: Wypasik mają. Jak mogłaś ukraść smrodki!!! :rotfl:
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

Dziękujemy :)

Nooo my w mieszkaniu poprzednim rok temu nie mieliśmy natomiast wody pitnej w kranie, tylko trzeba było z dołu baniakami nosić :D

A w jeszcze poprzednim 2 lata temu junkers był raz na granicy spalenia się - rozgrzał się on i kaloryfery do bolesnej gorącości. :102:
Awatar użytkownika
joanna ch
Kontakt:

chlip chlip, złożyłam złe zamówienie w zooplusie... miało być na styk 100 złotych około i darmowa przesyłka i darmowy kocyk... A wykrzaczyło mi jeden produkt i du... blada :( Nie będzie ani tego ani tego :( Pisałam maila ale pewnie zdążą wysłać nim odpiszą... :cry:

złożyłam też zamówienie w animaliach w ramach szybkiego pozbywania się pińjendzy i ponieważ świny zeżarły nagle całą suchą karmę.

Dziś dowiedziałam się że uniwerek mnie i innych robi w tzw. ciula i odmawia stypendiów pod durnymi pozorami. Moje artykuły i konferencje poszły nas marne... :cry:
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Kurde, ale jak to??? Słyszałam, że prywaciarze potrafią robić w ciula, ale wierzzyłam, że uniwerki są w porzo......choć mało płacą....

I co to się stało, że świnie "nagle" zjadły wszystko? :shock:

A może zooplus zareaguje, oni tam chyba tak szybko nie realizują zamówień :fingerscrossed:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
katiusha

Post autor: katiusha »

Stos porażek..Może w zooplusie uwzględnią? Z uniwerkiem to pewnie po ptakach..Widzę, że mimo upływu lat strategia się nie zmienia :x
ANYA

Post autor: ANYA »

JO ale co teraz? nie dokonczysz uniwerku? JAk moga tak w ciula robic ludzi? :o
Awatar użytkownika
joanna ch
Kontakt:

nie no dokończę, tyle że żyjąc z oszczędności :/ teżet tak samo...

W tamtym roku prawie nie było pracy na uczelni dla doktorantów - my i większość się nie załapała na nic - a parę dni temu wprowadzili nowe zasady, że żeby dostać stypendium za osiągnięcia naukowe trzeba jednocześnie dodatkowo było prowadzić zajęcia W TAMTYM ROKU. To jakiś szatański plan, ktokolwiek to wymyślił. Wygląda na to że dosłownie kilka osób się załapie. Za prowadzenie zajęć w tym roku dostanę połowę mniej kasiorki niż ludzie w tamtym roku dostawali i to gdzieś w maju dopiero. Ogólnie marnie to widzę...
ANYA

Post autor: ANYA »

NO ale po ukonczeniu bedziesz miala Dr przed nazwiskiem :D aczkolwiek niesprawiedliwe strasznie
Awatar użytkownika
joanna ch
Kontakt:

Asita pisze: I co to się stało, że świnie "nagle" zjadły wszystko?

A może zooplus zareaguje, oni tam chyba tak szybko nie realizują zamówień :fingerscrossed:
A bo tak jakoś zeżarły :mrgreen: Nie było mnie kilka dni a po powrocie okazało się że jakieś smętne resztki CC zostały. Chomicze zioła też mi się skończyły a siano też niedługo już pójdzie całe... Animalia mnie szybko poratują jak zwykle.

No niestety, zooplus jednak nic nie poradził, mail wysłany od razu nic nie dał bo odpowiedzieli na niego już po wysłaniu przesyłki :geek: A zadzwonić o tej porze też się nie dało do nich. Kazali mi zrobić odmowę przyjęcia przesyłki cokolwiek to znaczy.

ANYA - oby oby, na razie jestem bliżej początku niż końca z pisaniem pracy :mrgreen:

Ciekawe ile doktorantów się wkurzy i rzuci studia w tym roku. Bo niektórzy są w takiej sytuacji - mają bezwzględny przymus prowadzenia zajęć w tym roku - ze szkodą dla swojej normalnej pracy pozauczelnianej (i możliwe że niektórych wywalą z pracy) - ja np tracę 2 dni innego zarobku z tej okazji - 60 godzin uczymy za darmo a za 60 nam zapłacą gdzieś w lato. Jednocześnie zdecydowana większość dzięki tym machinacjom nie dostanie stypendium za wyniki - z którego my np się utrzymywaliśmy w poprzednich latach. Czyli podsumowując, - rezygnuj z pracy zarobkowej/bądź wywalony z pracy za zwalnianie się, prowadź zajęcia, i żyj z oszczędności do lata :szczerbaty:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”