✰Wojownicy Lilith✰ czteroświń(pięcio?)+kociu dwupak+tymczasy

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Dropsio

Re: ✰Wojownicy: Geronimo/Tasman i Mały/Onyx, Wiewiórek i Fel

Post autor: Dropsio »

dortezka pisze:
martuś pisze:Dzima uświadomiła Was co daje najwięcej szczęścia kotu? :szczerbaty:
Ja wiem! Ja wiem! Choć nie mam kota :szczerbaty:
Pudełka, reklamówki i inne wszelakie opakowania :szczerbaty: :rotfl:
I patyki z suchymi, szeleszczącymi liśćmi! :D
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Kot jest w siódmym niebie gdy kupisz mu drogą zabawkę albo tunel a on i tak będzie się bawił kartonem po przesyłce :szczerbaty:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Torba z bobami świnkowymi po sprzątaniu może też by mu do gustu przypadła? :laugh:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Torba jest dobra w każdej postaci :lol: Ma jak na razie dwie zabawki, szarą pluszową kulkę na gumce (taki pomponik) który nosi w paszczy jak pies :lol: i ze swojego DT dostał patyk na którym kiedyś były piórka a którym lubi się bardzo bawić mimo, że już wszystkie piórka pourywał.

Kurcze, pytałam w fundacji czym go karmić zanim go wzięłam, bo chciałam kupić to samo i miałam nadzieje, że będzie dobre dla niego.. I wygląda to tak, że napisali mi, że mokre Animonde a suche Royal Canin Kitten lub Purina Pro Plan Junior i co? Odbieram kota a jego DT mi mówi, że da mi karmę którą u niej jadł żebym mieszała z tym czym chce karmić i daje mi Versele Lage jakąś której nie ma w żadnych rankingach kocich karm ani jako zła ani jako dobra.. No i po co ja pytałam co mu kupić skoro i tak co innego dostawał? No nic..
Teraz czytam i czytam o karmach, próbuję rozkminić jakie są dobre i to jest jeszcze bardziej skomplikowane niż u świń.. Okazuję się, że te dwie co mi w mailu napisali to najgorsze badziewie porównywalne do karm z marketu.. I po co ja to kupiłam? Generalnie jest drogie i do niczego się nie nadaje (coś jakby Vitapol kosztował 20zł/kg). Na szczęście chociaż mokra Animonda jest dobra, bo zawiera właściwie samo mięsko (sucha tej firmy jest jeszcze gorsza od tych dwóch), cena trochę zabójcza ale mniejsza o to, kot i tak mało je :tired: Zupełnie przypadkiem wyszło tak, że zamówiłam karmę Applaws na zooplusie dzisiaj, bo poczytałam wcześniej trochę i robiłam zamówienie na zasadzie czytania składów i wyciągania wniosków samodzielnie a ta wyglądała na dobrą i miała dobrą cenę a teraz znalazłam właśnie jakiś fajnie rozpisany ranking karm i wyszło, że całkiem dobry wybór uff..
Jak się wkurzę to zacznę go karmić surowym mięsem i gotować dla niego sama.. Czasochłonne, na początku pewnie skomplikowane ale ponoć najzdrowsze i przy okazji tańsze więc same plusy ;)
Arya90

Post autor: Arya90 »

Z tego co polecają na kocich forach i z tego co się orientuję to karma Orijen jest dość dobra. Zawiera 70% mięsa, a nie jak Royal czy Purina 4%
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

Zgadza się, przede wszystkim jest bezzbożowa ale są tylko duże paczki na zooplusie a ja bym wolała jednak coś mniejszego, przynajmniej dopóki jest mały. Najlepsza niby jest Acana ale niby często koty jej w ogóle nie chcą jeść, później właśnie Orijen i ta którą kupiłam czyli Applaws, jest jeszcze kilka ale jak czytam składy to wolę którąś z tych jednak ;)
Arya90

Spoko ;)
Moje koty jadły tą Orijen. Natomiast o innych się nie wypowiem, bo nie wiem :)
Trzeba popróbować, co mu zasmakuje.
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

A mokre jakieś dawałaś? Jak tak to jakie?
Arya90

Lilith88 pisze:A mokre jakieś dawałaś? Jak tak to jakie?
Nie dawałam. Nie chciały jeść.
Zrobiłam kilka prób i tylko wyrzucałam to jedzenie, więc przestałam kupować.
Awatar użytkownika
Lilith88
Kontakt:

To mój koteł ładnie je i mokre i suche, tylko nic poza Animodą nie mogę znaleźć godnego uwagi, wszystko inne ma mało mięska a myślałam, że jakieś inne smaki znajdę dla urozmaicenia :)

Dzięki za rady :buzki:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”