Zdjęcia naszych klatek

Czyli jak powinna mieszkać świnka

Moderator: Pulpecja

ODPOWIEDZ
Sylwia&Daria

Re: Zdjęcia naszych klatek

Post autor: Sylwia&Daria »

Nic. na zdrowie.
Pattyy

Post autor: Pattyy »

Sylwia&Daria pisze:Nic. na zdrowie.
:please: :please: :please: :please: :please:
Doszło PW?
maleńka

Post autor: maleńka »

Dropsio pisze: Żeby za każdym razem nie trzeba było mierzyć, to na każdym meblu gdzieś z boku mam przyklejoną karteczkę z jego dokładnymi wymiarami :szczerbaty: Polecam :lol:
Ale na to nigdy nie wpadłam :szczerbaty: a też często coś zmieniam i przesuwam, ale mam już ograniczone możliwości bo mieszkam na poddaszu i większość mebli pod te niskie ściany nie wejdzie :glowawmur:
Fionka2014

Post autor: Fionka2014 »

Sylwia&Daria oświecić mnie proszę czym połączyłaś elementy główne z otwierano/zamykanymi "klapami" zrobionymi z kratek ?
Też będę niedługo musiała wymyśleć jak zamontować kratki by góral była łatwo zamykana :)
Sylwia&Daria

Funkcję zawiasów spełniają rzepowe zaciski do kabli. Rzepami połączyłam też piętro z dołem, żeby w czasie sprzątania można było łatwo zdemontować.

Obrazek
Fionka2014

Fajne...a gdzie kupowałaś ? :)
Sylwia&Daria

Na ul. Kadetów jest sklep z instrumentami muzycznymi, 1,60 za sztukę. na Allegro tez mnóstwo jest.
Fionka2014

Dzięki :)
Inoue

Post autor: Inoue »

moje dziewuchy mieszkają aktualnie tak:
Obrazek
Klatka 100 cm, nowe pięterko z drewna (dzieło i niespodzianka od mojego TŻ), polakierowane takim czymś do malowania dziecięcych łóżeczek i mocowane na wysuniętych wkrętach. Na nim mata antypoślizgowa. Pod pięterkiem (23cm szerokości) jest domek, w którym mieszczą się na luzie obie dziewczyny - w poprzednim jak wlazły obie, to się nie mogły obrócić zawsze była kłótnia. Planuję jeszcze zrobić hamak, ale muszę zdobyć materiały. Teraz dokładam im polarowy kocyk do leżenia na piętrze:)
cappuccino

Post autor: cappuccino »

Mój Tost obecnie mieszka sobie tak:

Obrazek

Na razie pod półką, ma polarową skarpetę. Czapka, już jest na półce, ale niestety i tak w nią nie włazi, tylko na niej leży, dlatego też zrobił się z niej placek :lol:
Mamy zamiar zamówić kapciochy i większy hamak (ten uszyła moja siostra, ale już się robi za mały), ale to już jak doadoptujemy kolegę.

Pod klatką jest ręcznik, ażeby to na panelach nie stała. Jak w domu jesteśmy, klatka otwarta (przez drzwiczki przerzucam matę), no i wybieg po całym pokoju.
;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Świnkowe mieszkanie”