Owieczki -Lukrecja, Vanilia, Cremona /Mińsk Maz./ DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
aciunia0098

Re: Owieczki -Lukrecja, Vanilia wolne/ Mińsk Maz. / Cremona

Post autor: aciunia0098 »

Witam, czy te świnki są nadal do adopcji?
Gaja
Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
Kontakt:

Post autor: Gaja »

aciunia0098 pisze:Witam, czy te świnki są nadal do adopcji?
Tak :D
Pattyy

Post autor: Pattyy »

Boskie panienki :love: Tylko problem z tym,że pana mam i pewnie do Opola zadaleko :(
Gaja
Kontakt:

Pattyy pisze:Boskie panienki :love: Tylko problem z tym,że pana mam i pewnie do Opola zadaleko :(
No tak, Opole daleko, ale nie musimy się zastanawiać nad transportem, bo Ty, Pattyy, i tak, z tego co wiem, poszukujesz samca ;). Na pewno uda Ci się wybrać odpowiedniego prosiaka :D .

Obcięłam dziś pannom pazurki - foch na całego. One, niestety, nie z tych kochających kąpiele, czesanie, pedicure i manicure :| Karnet na SPA jako prezent wcale by je nie zachwycił. Niestety, zauważyłam, że obie mają miejscami stwardniałą i nieładną skórę na nóżkach- w sumie to dziwne, bo w klatce siedzą na macie lub dry bedzie ( to jak chłodniej ), więc nie powinno być problemów. Cóż, pewnie te niedawane afrykańskie upały wysuszyły im skórę na stopach. Wdrożyłam smarowanie maścią z witaminą A, mam nadzieję, że pomoże.
Harvejowa

Post autor: Harvejowa »

Ja Mufisiowi smaruję średnio raz w tygodniu, bo przez deformacje łapek ma takie stwardnienia :) Widocznie dziewczyny są bardzo delikatne :D świńskie arystokratki :lol: Swoją drogą istnieją w ogóle świnki, które lubią zabiegi pielęgnacyjne? u mnie tylko czesanie jest akceptowane i nawet lubiane
Pozdrawiamy dziewczyny z całą świńską ferajną :) Mufiś w szczególności (jemu baba nie suszy głowy, że zazdrosna :laugh: )
Gaja
Kontakt:

Harwejowa, dziękuję w imieniu Vanili i Lukrecji za pozdrowienia, a Mufisia to nawet ucałuj prosto w pyszczek od dziewczyn :buzki:
Ano tak, dziewczyny delikatne, arystokratki faktycznie ;). Żadna z innych moich świnek nie ma wysuszonej skórki na łapkach - a one we dwie i owszem. Choć z drugiej strony w zagrodzie moich dziewczyn "dywany" pod postacią materaców od pastuszka, a owieczki ostatnio matę łazienkową miały...może one w porównaniu z tymi upałami dała taki rezultat. Dziś im wyłożyłam klatkę miękkim ręcznikiem, może ta chwilowa zmiana dobrze wpłynie na łapki.
Zapomniałam Wam wczoraj napisać, że mieliśmy małą "przygodę", mianowicie łagodna Vanilka...ugryzła mojego męża :o . Siedział sobie z Vanilą i głaskał ją na kocyku, a ta pałaszowała ogóra, a gdy mój mąż postanowił ją do klatki odłożyć, capnęła go w palec ( niezbyt groźnie,krwi nie było, ale skórę powierzchniowo przecięła ). Wielkie było nasze zdumienie, bo Vanilia nigdy nikogo nawet nie próbowała zębami straszyć. Pewnie się biedna przestraszyła, że wraz z powrotem do klatki, straci ogórka, którego nie skończyła, z że palce Dużego pachniały jak ogórek, to cóż...sam sobie winien :lol: TŻ zresztą się tłumaczył, że pewnie to jego wina, że musiał ja za gwałtownie i niefortunnie chwycić, więc nie zwierzaka wina. Ale fakt - zszokowała nas dziewczyna ;)
Gaja
Kontakt:

Kochani, mam wstępną rezerwacją na Lukrecję i Vanilkę ( razem :jupi: ) - dla Pani Kasi z Warszawy. Trzymajcie kciuki :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
gren
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: gren »

W końcu!
Wspaniale :jupi:
:fingerscrossed:
Dawna grenouille ;)
Gaja
Kontakt:

Re: Owieczki -Lukrecja, Vanilia/Mińsk Maz./- wstępna rezerwa

Oj, muszę uzupełnić informację - wstępna rezerwacja dla Pani Kasi i jej córki Alicji, którą pozdrawiamy :buzki: .
Mam nadzieję, że tym razem się uda, szczególnie, że zapowiada się na konkretny, kochający domek.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”