Bianka i Borówka w DS w Zielonej Górze

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Yvon

Re: Bianka i Borówka u Risoldy w Zielonej Górze

Post autor: Yvon »

No tak, na łączenie nam troszkę zabrakło czasu, ale dziś próbowałam i nic z tego nie wyszło. Białe świnki strasznie ciekawe gołych, a gołe przestraszone, piszczały strasznie, zwłaszcza starsza się bała / matka /. Odczekam jeszcze kilka dni i znów spróbuję. Dopiero tydzień jak skinny są u mnie. Może to za mało?
Gaja
Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
Kontakt:

Post autor: Gaja »

Risoldo, generalnie - jeśli nikomu nie działa się krzywda ( nikt nikogo nie gryzł do krwi ),to trzeba było nie przerywać łączenia.
Niestety, skinny mają bardzo delikatną skórę - podczas łączenia, któraś łysa może zostać podrapana, ale jeśli nie będzie to "czysta" agresja ze strony białych, a tylko przypadek, to ja bym się nawet wtedy nie wtrącała - niech się dogadują. Trzymam kciuki :fingerscrossed:
Yvon

Dziękuję za kciuki, Gaja. Przydadzą się. Wiesz, ja się bardziej denerwuję, niż świnki :) Agresji nie ma, bardziej ciekawość. Za dwa dni znów spróbuję łączyć, ale już postaram się tak nie denerwować :)
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jolka »

No my się denerujemy czasem wiecej niz świnki.. Ja tak miałam przy operacji Zuzi. Ona doszła do siebie szybko, a ja zielona z nerw chodziłam :102:
Musisz uzbroić się w cierpliwość i... spryskiwacz do kwiatków, dziewczyny połączyc i obserwować. Tak jak pisza dziewczyny, nie ma krwi nie ingerować. Niestety zawsze będą jakieś zadrapania, tego nie unikniesz, zwłaszcza u golasów, ale musisz to przezyc jakoś, kup octenisept na wszelki wypadek i ranki pryskaj. Powodzenia :like:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Yvon

Octenisept mam, kupiłam z tydzień temu.
Postaram się nie panikować :) W klatkach od wczoraj wielki ruch, bieganina, burczenie, siedzenie przed kratkami... Białaski nawet stały się odważniejsze. Nawet moja bliska obecność im nie przeszkadza. Golaski burczą, popiskują, gryzą kraty. Ruch wielki od wczoraj. Może dziś jeszcze spróbuje je połączyć. Myślałam, że skinny to takie delikatniutkie mimozy, a one jak zaczęły kraty piłować, to Bianka z Borówką aż do domków uciekły i tylko nosy było im widać. A tak w ogóle to mają do siebie z klatki do klatki pomost zrobiony i mogą przechodzić, ale jakoś z tej możliwości nie korzystają. A wiedzą, że mogą, bo wczoraj po łączeniu biegały do siebie i kręciły pupkami. Na noc zamknęłam przejście, teraz znów jest otwarte.
Dziś wieczorkiem powtórne łączenie :) Może nie będzie tak źle, przecież one już tydzień patrzą na siebie, to wystarczy. Trzymajcie kciuki za świnki i za mnie :fingerscrossed:
meiss

Post autor: meiss »

Trzymam mocno kciuki za pomyślność w łączeniu i czekam na zdjęcia :D
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Kontakt:

Post autor: jolka »

:fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Yvon

Dziękuję za kciuki, przydadzą się na pewno, bo mi coś to łączenie słabo idzie. Wczoraj próbowałam i znów nie wyszło :( Dziewczyny się nie chcą dogadać.
Zdjęcia wstawię, potrzebuję tylko trochę czasu na dogadanie się panienek. Oj, te kobiety... :102:
Yvon

Moje prosiaczki:

Bianka i Borówka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Blossom i Mała Mi

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na razie jestem w trakcie łączenia świnek. Nie jest łatwo, ale... czas pokaże. Próby już były.
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Post autor: porcella »

Widzę, że się wkręciłaś naprawdę! Piękne panny!
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”