Filip♥Kofi♥Bianka♥Klementyśka♥Pepa♥Jagoda♥Gloria♥Snowy♥

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
anuleczka

Re: Skinny:Filipek♡Kofi♥Jagódka♡Klementynka♥Peppa♡Bianka+Glo

Post autor: anuleczka »

... żeby poprawa nie była tylko przez ten steryd, który dostawał :fingerscrossed: Fiśku kochany, bierz się za jedzenie! :ok:
Awatar użytkownika
Natasza
Miejscowość: Opolskie
Kontakt:

Post autor: Natasza »

Nie wiem jak to funkcjonuje ale ogólnie steryd zwiększa apetyt i ożywia. Dostanie ok 5 dawek na razie jest po drugiej dawce więc może zacznie sam jesc po 5. Dzisiaj jakoś apetytu nie ma :( Zobaczymy jutro a wpon przed pracą mamy wizytę u weta. I kolejny steryd. Potem do 22 Filip będzie u rafała dokarmiany i wtorek od 8-18 tez będzie u Rafała potem mam dwa dni wolne i się nim zajmę :fingerscrossed:

16,07 636 [godz ok 20]
17,07 647 -//-
18,07 652 [godz ok 16:30] 664 godz 20:30 po karmieniu.
Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
Filip&Kofi&Jagódka&Klementynka&Peppa&Bianka&Glorcia+2psy+2gekony
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
anuleczka

troche za mało i za wolno mu ta waga idzie do góry ale dobrze, że już nie spada :fingerscrossed: :fingerscrossed: :buzki: trzymam kciuki za wytrwałość :buzki:
balbinkowo

Post autor: balbinkowo »

A mnie się bardzo podoba ten stały przyrost wagi... oby tak dalej Fifulku :D
Nataszko są dni lepsze i nieco gorsze, u mnie też ostatnio stagnacja przez te upały, a Fifi ładnie przybiera codziennie na wadze, jest dobrze i oby tak się utrzymało :fingerscrossed:
P.S. Ale się Twój R pięknie zachował że chce dokarmiać Filipka gdy ty będziesz w pracy, jakaś nagroda się należy ;)
Awatar użytkownika
Natasza
Kontakt:

No sam wyszedł z inicjatywą .. oczywiście nie obeszło się bez tekstów "popijemy z filipkiem pifko", "dam mu dwie kulki z ołowiu to mamusia się zdziwi jak ładnie przytył" ... oczywiście to tak z miłości ale wiecie :D jednak ja wole jak ja się nim zajmuje , pewnie będę wydzwaniać ..
Tak więc pon i wt Filip spędza z tatusiem... zobaczymy jak sobie poradzi z lekami :szczerbaty: o 10:00 unidox 1/20 tabletki + 1/4 gasprid, pół kapsułki z mazią, witaminka C, 15:00 drugi antybiotyk , o 20:00 powtórka z unidoxem, muszę mu kartkę napisac :102: no i dokarmianie .

To prawda Fi nabiera powoli, brzuszek na boki ma chyba większy :) w Pon zważymy go na wetowej wadze. Nasza Pani wet ma 3 dni wolne pewnie a nami tęskni bo my tam codziennie, aż tak dziwnie dzień bez wizyty .. Filip dziennie wciska 30 gram karmy ratunkowej, w Poniedziałek rafał nam kupi w hurtowni bo 30 gram to 20 zł czyli jeden dzień więc zdecydowanie za drogi .. trzeba iśc w hurt . U nas mega burza wali że hoho ale w końcu chłodniej ! . . . Fi Teraz lezy owiniety w kocyku bo w pokoju już chłodno. Za pół godz ostatnie karmienie na dziś .

EDIT: dzisiaj niedziela, zważyłam rano Fi na czczo i ma tylko 650 g. W poniedziałek ważył we wrocku 624 minęło 5 dni i tylko 650 ,5,2 g na dzień tyje to chyba mało ?

Ciocie ! dziękujemy za kciuki! :buzki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

ważne, że w górę a nie w dół! Jeszcze wystrzeli w górę szybciutko! :fingerscrossed:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
Awatar użytkownika
Natasza
Kontakt:

15.07 Fi wazył u naszej pani wet 638 +/- dziś 645. Dostał kolejny steryd + kroplówka, siedzi z Rafałem dziś bo mamusia w pracy :( coś po tym sterydzie zaczął jeść. Szału ponoć nie ma ale coś tam dziubie :fingerscrossed: zamówiłam w Hipciu herbi care . Dziś wrzuce foteczki Filipka . Ptysiu wracaj do zdrówka :fingerscrossed:
anuleczka

Fifroczku :buzki: ciocia ciągle trzyma kciuki :love: :love: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: jolka »

i ciocia jolka też i całe stado dziewczynek kudłatych i łysa ;) :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
balbinkowo

Post autor: balbinkowo »