Futrzane stado Paprykarza

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KARINA2613
Miejscowość: Koszalin
Kontakt:

Re: Futrzane stado Paprykarza-Toffi znowu choruje :(

Post autor: KARINA2613 »

:fingerscrossed: za wszystkich
wiedziałaś gdzie iść do pracy :lol:
koni

Post autor: koni »

:shock: o mamo...czy Ty czasami odpoczywasz? czy poprostu bez adrenaliny nie wyżyjesz i specjalnie tak dobierasz zwierzaki, żeby nudno nie było?
Dobrze, że tylko tak to się skończyło...
katiusha

Post autor: katiusha »

To jak rasowy thriller medyczny... :o :shock:
paprykarz

Post autor: paprykarz »

Wczoraj byliśmy na kontrolnym USG. Toffi ma dziwną ścianę pęcherza, jakąś taka przerośniętą, grubą ale tylko w jednym miejscu. Jeszcze 4 dni mam go kłuć i podawać antybiotyk. W przyszłym tygodniu kontrola, USG, krew i mocz będę łapać. Małż przywiózł mi psy a ja akurat byłam w pracy, więc chłopaki czekali na swoją kolej koło mojego biurka. Coś podejrzanie grzeczni byli. Nie licząc, że Toffi chciał chłopaka zjeść bo jakaś parka się wygłupiała i machała łapami. Wg Toffiego - bili się a to niedopuszczalne :lol:

Oto zestresowane psy czekające na wizytę u weta
Obrazek
Obrazek

Ostatnio siadłam i się popłakałam. Nie daję już rady normalnie. Winnie ma znowu kokcydia, Yeti ma coś z oczkiem i kropimy, Meg - nawilżamy oczko maścią, Śnieżka - tabletka osłonowo na wątrobę, Pierette - probiotyk, tabletka na wątrobę i na tarczycę, Toffi - antybiotyk w zastrzyku, tabletki na wątrobę, pęcherz i dla starzejących się psów, Rudi - dla starzejących sie psów. :glowawmur: Poszłam dać leki prosiakom, wychodzę a Rudi w kuwecie kociej grzebie. No myślałam, że padnę :roll:
Awatar użytkownika
Inez
Miejscowość: Niedzica
Kontakt:

Post autor: Inez »

Stado duże i o atrakcje dla Ciebie dba. Ja, jak mam leki dla świnki i w tym samym czasie pomór w domu czyli mąż i dzieci (podobno prawie dorosłe) chore to normalnie oszaleć mogę.

Niech te chorowitki w końcu się zbierają :fingerscrossed: :fingerscrossed:

Leczenie oprócz kosztów finansowych wykańcza psychicznie i zajmuje mnóstwo czasu. Jestem pełna podziwu dla Ciebie.

Panowie faktycznie miny podejrzanie niewinne mają - wprost wierzyć się nie chce :laugh:
Obrazek

W pilnych sprawach proszę o pw.
paprykarz

Nie wiem czemu oni gdziekolwiek się pojawia to zaraz każdy się nimi interesuje. Najczęściej lecą teksty, że "taki mały pies a ma kaganiec". Czasem mam ochotę zapytać "a jak pani ma mały biust to stanika nie nosi?" albo coś w ten deseń.

Wczoraj zabiły mnie dwie rozmowy.
1. Starszy pan na nich patrzy i mówi:
Pan: Jakie piękne. JAk z "Zakochanego kundla" parka
Ja: Nowoczesna parka, bo to obaj chłopcy
Pan: no takie czasy nastały
:rotfl:

2. PAni z autystycznym dzieckiem w tramwaju wsiadła i chłopiec głaskał Rudolfa. Mama patrzy na Toffiego i mówi:
Pani: Ten pies ma takie mądre oczy, rozumne. On jest jak dziecko z autyzmem, wszystko rozumie ale nie umie powiedzieć o co mu chodzi. JAk pani daje radę z dwoma psami:
Ja: ......

Moja mina bezcenna. Zatkało mnie. Kurcze babeczka ma chore dziecko, sama jest na pewno zmęczona i stale "na posterunku" a ona mnie pyta jak ja daję radę z dwoma psami. PSy to pikuś. Nie miałam śmiałości zapytać jak ona to robi, że opiekuje się chorym dzieckiem i wszystko ogarnia. Szacun dla tej pani.
paprykarz

Dzisiaj zauważyłam, że moja Halinka (nornik) ma guza. :( Jedno oczko ma przymknięte. Boję się, że odchodzi. Oczywiście jak ją wsadziłam do klatki po oględzinach to zwiała od razu. Nie wiem co mam zrobić :cry: Czy jutro pozwolić jej odejść u weta czy jeszcze poczekać. Je, chodzi :( Tak krótko z nami jest
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

Ale nie da się nic zrobić? To na pewno guz? Nieuleczalny?
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
paprykarz

Guz. Halinka jest już bardzo wiekowa jak na nornika. Raczej żadna operacja nie wchodzi w grę. Dzisiaj chodziła po półeczce i zajadała ziarenka. Podeszłam to zwiała z szybkością błyskawicy. Pogadam dzisiaj z wetem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”