Dropsio(*) i Cosiek - duet prawie doskonały

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: Dropś - fotogeniczny pan proś i...?

Post autor: Dzima »

wspaniała klatka :jupi: co ja mówię? willa!!!
Czyli Drops do niej trafi dopiero z Jejusiem?
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Zaffiro

Post autor: Zaffiro »

piękne ujęcia rudej :love:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Mi tylko raz udało się sfotografować skakuna :idontknow: Zdjęcia pająkom mogę robić (i nawet lubię ;) ) ale jak już zaczynają uciekać (najgorzej jak biegną w moją stronę :roll: ) to masakra :levitation:
Obrazek
Dropsio

Post autor: Dropsio »

Tak, z klatką czekamy na małego :)

Martuś, powiem ci, że pomimo że kocham fotografię, to jednak równie dużo przyjemności sprawia mi obserwowanie skakunów, bo to na prawdę niesamowite stworki. A jak jeszcze się zainteresuje muchą a w ewentualności trawką, to już w ogóle... Mam wrażenie że one nie tylko planują, ale i zapamiętują drogę. Na początku skaczą ostrożnie, z trawy na trawę (btw., potrafią na prawdę daleko i wysoko jak na swoje rozmiary skakać), rozglądają się, kręcą i wybierają najodpowiedniejsze miejsce do lądowania, tak kiedy chcą zwrócić to poruszają się znacznie szybciej i pewniej.
Wstawiłam tu już kiedyś filmik z myjącym się skakunem? :think:
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

martuś pisze:ale jak już zaczynają uciekać (najgorzej jak biegną w moją stronę :roll: ) to masakra :levitation:
o tak.. koszmar.. piszczę wtedy i się rzucam jakby conajmniej mi się do gardła to małe stworzonko rzuciło.. aż wstyd! :redface:

Dropsio.. złap i wstaw kiedyś skaczącego skakuna bo ja nigdy tego nie widziałam (albo nie chciałam zobaczyć :szczerbaty: )
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
katiusha

Post autor: katiusha »

No co wy - laseczki! Ja nawet ptasznika dałam sobie na dłoń położyć :lol: Jednego tylko nie lubię..Obrazek ..Jak przy grzybobraniu wlezę w taką zacnej wielkości pajęczynę i tłustego delikwenta muszę z twarzy zdejmować :redface:
Dropsio - te makra są ZA-CZE-PI-STE!!! Obrazek Jak w bajce "Dawno temu w trawie".
Skakuny są strasznie fajne w obserwacji. Jak tymi oczkami obserwują, jak kombinują :love:
Zaffiro

Post autor: Zaffiro »

To ja cie katiusha podziwiam za tego ptasznika :shock: mnie by na intensywna terapie wywieźli po takim spotkaniu :?
Dropsio

Post autor: Dropsio »

(:

Na początek bardzo delikatnie i sympatycznie. Tu sasanka, tam pszczółka, jakieś drzewko...
Obrazek
Obrazek
Mech płonnik. Tutaj jeszcze w "otoczce"
Obrazek
A tutaj już bez. :love:
Obrazek
Tutaj już mniej słodko i kolorowo... :twisted:
Obrazek
Obrazek
A tu... Tadaaa! Moje ukochane maleństwo <3 Te oczyska <3
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ogólnie rzecz ujmując - okazało się, że obiektyw z Zenita dziadka, po nałożeniu konwertera (czy jak to tam się nazywa) idealnie pasuje na moją cyfrówkę. Zrobiła się z tego ładna lufa, stąd te czarne brzegi o koło (:
Tak czy siak, dzisiaj o nakręceniu filmiku nie było mowy, bo mały miał taki motor w odwłoku, że wyszło tylko to, co widzicie wyżej plus ze 4 nieostre fotki. Niby nic, gdyby pominąć fakt, że siedziałam z tym małym diabłem... okrągłe półtorej godziny :roll: Pajączek stwierdził, że skakanie na obiektyw w momencie, gdy właśnie ustawiłam ostrość będzie chyba bardzo śmieszne. Faktycznie, było, wyglądało to komicznie :D Były tylko problemy z zachęceniem go do zejścia, ale to już inna sprawa. Tak czy owak, po "sesji" miałam dosłownie cały aparat i ręce obklejone siecią (bo już wiem, jak one to robią, że tak łatwo odnajdują drogę powrotną! Po prostu rozwijają sieć, która z resztą służy im jako asekuracja w razie, gdyby źle wymierzyły odległość i skok im nie wyszedł albo nagle chciały się zatrzymać w powietrzu (a wygląda to cudnie, zwłaszcza gdy zawisają nagle na tej sieci z rozpostartymi nóżkami, główką w dół <3 )), bo mały w końcu doszedł do wniosku, że po co robić gniazdko między patykami, skoro równie dobrze można je uwić pomiędzy moim kciukiem a obiektywem... :P
Ojoj, troszkę się rozpisałam (: Ale jeśli ktoś dotrwał do końca, to zdradzę tylko, że ma też fotki Dropsa, które powinny pojawić się wieczorem (;
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Ja tam się pająków nie brzydzę, mogę wziąć na rękę itp. ale nie lubię na nie patrzeć, bo nie widzę w nich nic słodkiego Obrazek
Lepiej byś Dropsia wstawiła! bo już nie pamiętam jak chłopak wygląda
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

ja chyba na łonie natury wypieram z myśli, że tam mogą takie paskudztwa być, bo nie kojarzę bym to kiedykolwiek widziała :redface: .. chociaż jak to takie małe, to mogłam nie zauważyć :szczerbaty:

czekamy na Dropsika! :D
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”