Czyli Drops do niej trafi dopiero z Jejusiem?
Dropsio(*) i Cosiek - duet prawie doskonały
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Re: Dropś - fotogeniczny pan proś i...?
wspaniała klatka
co ja mówię? willa!!!
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Mi tylko raz udało się sfotografować skakuna
Zdjęcia pająkom mogę robić (i nawet lubię
) ale jak już zaczynają uciekać (najgorzej jak biegną w moją stronę
) to masakra 
-
Dropsio
Tak, z klatką czekamy na małego
Martuś, powiem ci, że pomimo że kocham fotografię, to jednak równie dużo przyjemności sprawia mi obserwowanie skakunów, bo to na prawdę niesamowite stworki. A jak jeszcze się zainteresuje muchą a w ewentualności trawką, to już w ogóle... Mam wrażenie że one nie tylko planują, ale i zapamiętują drogę. Na początku skaczą ostrożnie, z trawy na trawę (btw., potrafią na prawdę daleko i wysoko jak na swoje rozmiary skakać), rozglądają się, kręcą i wybierają najodpowiedniejsze miejsce do lądowania, tak kiedy chcą zwrócić to poruszają się znacznie szybciej i pewniej.
Wstawiłam tu już kiedyś filmik z myjącym się skakunem?
Martuś, powiem ci, że pomimo że kocham fotografię, to jednak równie dużo przyjemności sprawia mi obserwowanie skakunów, bo to na prawdę niesamowite stworki. A jak jeszcze się zainteresuje muchą a w ewentualności trawką, to już w ogóle... Mam wrażenie że one nie tylko planują, ale i zapamiętują drogę. Na początku skaczą ostrożnie, z trawy na trawę (btw., potrafią na prawdę daleko i wysoko jak na swoje rozmiary skakać), rozglądają się, kręcą i wybierają najodpowiedniejsze miejsce do lądowania, tak kiedy chcą zwrócić to poruszają się znacznie szybciej i pewniej.
Wstawiłam tu już kiedyś filmik z myjącym się skakunem?
- dortezka
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
o tak.. koszmar.. piszczę wtedy i się rzucam jakby conajmniej mi się do gardła to małe stworzonko rzuciło.. aż wstyd!martuś pisze:ale jak już zaczynają uciekać (najgorzej jak biegną w moją stronę) to masakra
Dropsio.. złap i wstaw kiedyś skaczącego skakuna bo ja nigdy tego nie widziałam (albo nie chciałam zobaczyć
Wątek moich Pipulek: 
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
-
katiusha
No co wy - laseczki! Ja nawet ptasznika dałam sobie na dłoń położyć
Jednego tylko nie lubię..
..Jak przy grzybobraniu wlezę w taką zacnej wielkości pajęczynę i tłustego delikwenta muszę z twarzy zdejmować
Dropsio - te makra są ZA-CZE-PI-STE!!!
Jak w bajce "Dawno temu w trawie".
Skakuny są strasznie fajne w obserwacji. Jak tymi oczkami obserwują, jak kombinują
Dropsio - te makra są ZA-CZE-PI-STE!!!
Skakuny są strasznie fajne w obserwacji. Jak tymi oczkami obserwują, jak kombinują
-
Zaffiro
To ja cie katiusha podziwiam za tego ptasznika
mnie by na intensywna terapie wywieźli po takim spotkaniu 
-
Dropsio
(:
Na początek bardzo delikatnie i sympatycznie. Tu sasanka, tam pszczółka, jakieś drzewko...

Mech płonnik. Tutaj jeszcze w "otoczce"

A tutaj już bez.

Tutaj już mniej słodko i kolorowo...

A tu... Tadaaa! Moje ukochane maleństwo <3 Te oczyska <3

Ogólnie rzecz ujmując - okazało się, że obiektyw z Zenita dziadka, po nałożeniu konwertera (czy jak to tam się nazywa) idealnie pasuje na moją cyfrówkę. Zrobiła się z tego ładna lufa, stąd te czarne brzegi o koło (:
Tak czy siak, dzisiaj o nakręceniu filmiku nie było mowy, bo mały miał taki motor w odwłoku, że wyszło tylko to, co widzicie wyżej plus ze 4 nieostre fotki. Niby nic, gdyby pominąć fakt, że siedziałam z tym małym diabłem... okrągłe półtorej godziny
Pajączek stwierdził, że skakanie na obiektyw w momencie, gdy właśnie ustawiłam ostrość będzie chyba bardzo śmieszne. Faktycznie, było, wyglądało to komicznie
Były tylko problemy z zachęceniem go do zejścia, ale to już inna sprawa. Tak czy owak, po "sesji" miałam dosłownie cały aparat i ręce obklejone siecią (bo już wiem, jak one to robią, że tak łatwo odnajdują drogę powrotną! Po prostu rozwijają sieć, która z resztą służy im jako asekuracja w razie, gdyby źle wymierzyły odległość i skok im nie wyszedł albo nagle chciały się zatrzymać w powietrzu (a wygląda to cudnie, zwłaszcza gdy zawisają nagle na tej sieci z rozpostartymi nóżkami, główką w dół <3 )), bo mały w końcu doszedł do wniosku, że po co robić gniazdko między patykami, skoro równie dobrze można je uwić pomiędzy moim kciukiem a obiektywem... 
Ojoj, troszkę się rozpisałam (: Ale jeśli ktoś dotrwał do końca, to zdradzę tylko, że ma też fotki Dropsa, które powinny pojawić się wieczorem (;
Na początek bardzo delikatnie i sympatycznie. Tu sasanka, tam pszczółka, jakieś drzewko...

Mech płonnik. Tutaj jeszcze w "otoczce"

A tutaj już bez.

Tutaj już mniej słodko i kolorowo...

A tu... Tadaaa! Moje ukochane maleństwo <3 Te oczyska <3

Ogólnie rzecz ujmując - okazało się, że obiektyw z Zenita dziadka, po nałożeniu konwertera (czy jak to tam się nazywa) idealnie pasuje na moją cyfrówkę. Zrobiła się z tego ładna lufa, stąd te czarne brzegi o koło (:
Tak czy siak, dzisiaj o nakręceniu filmiku nie było mowy, bo mały miał taki motor w odwłoku, że wyszło tylko to, co widzicie wyżej plus ze 4 nieostre fotki. Niby nic, gdyby pominąć fakt, że siedziałam z tym małym diabłem... okrągłe półtorej godziny
Ojoj, troszkę się rozpisałam (: Ale jeśli ktoś dotrwał do końca, to zdradzę tylko, że ma też fotki Dropsa, które powinny pojawić się wieczorem (;
- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Ja tam się pająków nie brzydzę, mogę wziąć na rękę itp. ale nie lubię na nie patrzeć, bo nie widzę w nich nic słodkiego 
Lepiej byś Dropsia wstawiła! bo już nie pamiętam jak chłopak wygląda

Lepiej byś Dropsia wstawiła! bo już nie pamiętam jak chłopak wygląda
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM
- dortezka
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
ja chyba na łonie natury wypieram z myśli, że tam mogą takie paskudztwa być, bo nie kojarzę bym to kiedykolwiek widziała
.. chociaż jak to takie małe, to mogłam nie zauważyć
czekamy na Dropsika!
czekamy na Dropsika!
Wątek moich Pipulek: 
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215