Służką to ja będę jak to załapią. Na razie nie piszczą, gdy przychodzę z zakupów. Jest cisza.
Ale za to na kolankach są bardzo grzeczne.
Dziś był wybieg. Spotkanie z jeżem się nie udało bo one ukryły się w transporterku a on nie umiał tam wejść.
Wybieg:
Transporter z dziewczynami. Same tam weszły.
I w środku siedzą jak trusie.
A jeżyk zwiedził ich domek. Bardzo mu się podobał.
I po zmianie wystroju klatki.
Znowu panuje róż.
Jolu czy na wybiegu oprócz prosiaczków znalazłaś coś Ci znanego. Podpowiem, że to jest biało czarne.
Amala, Aloki, Tania, Baylee, Elusia, Misia, Wakuś i Pola.
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
- jolka
- Wiceprezes ds. adopcyjnych
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: Amala i Aloki - małe słoneczka
o dobre, myslałam, ze w nocy podkradłaś mi pingwina ,, ale nie mój siedzi
piękności rosną. A ważysz je Marzenko? Ciekawa jestem jak teraz to wyglada u nich.
piękności rosną. A ważysz je Marzenko? Ciekawa jestem jak teraz to wyglada u nich.
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Hahaha! Ja tez widzę coś znajomego!
Piękny wybieg i kolczasty gość
Dziewczyny tak Cię czarują tą nieśmiałością, aby okręcić Cię wokół pazurka do reszty
Piękny wybieg i kolczasty gość
Dziewczyny tak Cię czarują tą nieśmiałością, aby okręcić Cię wokół pazurka do reszty
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Moje też tak okupowały transporter dopóki nie dorobiłam się kota Teraz jak postawię transporter to kot leci żeby tylko go zająć przed dziewczynami
Jolu jeszcze ich nie ważyłam, bo nie mam wagi. Ale już ją kupiłam i czekam na dostawę. Także sprawdzę ile ważą jak to tylko będzie możliwe.
Spodobał mi się twój pingwin a u mnie będzie miał zastosowanie, bo jeż czasem potrzebuje być podgrzany. To samo może dotyczyć dziewczyn i mnie. To jest pingwinek rodzinny.
Ja też myślę, że one kombinują jakby mnie tu przerobić. Te oczka słodkie i minki robią swoje. To takie dwie czarusie.
Zastanawia mnie ich usposobienie. Amala na wybiegu rządzi. Pierwsza sprawdza otoczenie, pierwsza podeszła do jeża a na kolankach próbuje schować głowę pod moją ręką albo włożyć ją pod Aloki. Dopiero po chwili się uspokaja. To tak jakby była bardzo nieśmiała i strachliwa. Coś mi się nie zgadza. Już wiem. Być może ona tylko w kontaktach z człowiekiem jest taka nieśmiała.
Transporterek się spodobał od pierwszej chwili. Narobiły w niego co się dało. Wreszcie mogły razem obok siebie siedzieć z dużą swobodą.
Jestem bardzo zadowolona z drybedu. Szybko można zebrać bobki i końcówki jedzonka. Dzięki temu jest naprawdę czysto i nie jest mokro. Jedynie upiorne dla mnie jest wyczesywanie sianka i pranie, bo namoczona tkanina jest bardzo ciężka a ja piorę ręcznie. Kupiłam też matę łazienkową, którą stosuje na wybieg. Ale co tam sprzątanie.
Dziewczyny są cudne i naprawdę bardzo grzeczne. Aż żal, że nie mogę mieć większej klatki. Dzięki Jolu, że mnie namówiłaś na większą. To było trafne. Uwielbiam patrzeć jak podskakują radośnie.
Spodobał mi się twój pingwin a u mnie będzie miał zastosowanie, bo jeż czasem potrzebuje być podgrzany. To samo może dotyczyć dziewczyn i mnie. To jest pingwinek rodzinny.
Ja też myślę, że one kombinują jakby mnie tu przerobić. Te oczka słodkie i minki robią swoje. To takie dwie czarusie.
Zastanawia mnie ich usposobienie. Amala na wybiegu rządzi. Pierwsza sprawdza otoczenie, pierwsza podeszła do jeża a na kolankach próbuje schować głowę pod moją ręką albo włożyć ją pod Aloki. Dopiero po chwili się uspokaja. To tak jakby była bardzo nieśmiała i strachliwa. Coś mi się nie zgadza. Już wiem. Być może ona tylko w kontaktach z człowiekiem jest taka nieśmiała.
Transporterek się spodobał od pierwszej chwili. Narobiły w niego co się dało. Wreszcie mogły razem obok siebie siedzieć z dużą swobodą.
Jestem bardzo zadowolona z drybedu. Szybko można zebrać bobki i końcówki jedzonka. Dzięki temu jest naprawdę czysto i nie jest mokro. Jedynie upiorne dla mnie jest wyczesywanie sianka i pranie, bo namoczona tkanina jest bardzo ciężka a ja piorę ręcznie. Kupiłam też matę łazienkową, którą stosuje na wybieg. Ale co tam sprzątanie.
Dziewczyny są cudne i naprawdę bardzo grzeczne. Aż żal, że nie mogę mieć większej klatki. Dzięki Jolu, że mnie namówiłaś na większą. To było trafne. Uwielbiam patrzeć jak podskakują radośnie.
Dry bed ma swoje plusy i minusy ( usuwanie resztek siana ) Ja tam się nie porywam na ręcznie pranie. Odkurzam drybed po wyjęciu( odkurzacz bezworkowy kupiłam i to co naodkurzałam po prostu wyrzucam z pojemnika do śmieci - rewela. Bobki też nim odkurzam z klatki i resztki jedzenia) i fiuuu do pralki! Tyle już prań zrobiłam i pralka daje radę. Tylko filtr częściej wykręcam i oczyszczam. Od czasu do czasu biorę jeszcze wyprane dry bedy i trzepaczkę i traktuje je jak dywan.
A jak duży jest ten odkurzacz? To taki normalny czy mniejszy. Mogłabyś podać markę, bo muszę coś takiego kupić.
I czy pierzesz dry bed luzem czy w poszewce? Ja chyba też się oduczę prać ręcznie.
Dzięki wielkie. Chyba kupię sobie taki sam.
I czy pierzesz dry bed luzem czy w poszewce? Ja chyba też się oduczę prać ręcznie.
Dzięki wielkie. Chyba kupię sobie taki sam.
Ostatnio zmieniony 22 mar 2015, 15:58 przez Marzena, łącznie zmieniany 1 raz.
Dokładnie taki: http://allegro.pl/supercena-odkurzacz-b ... 46129.html Też kupiłam powystawowy i jest świetny. A dry beda piorę bez poszewki. Tez już się zastanawiałam nad wsadzeniem go do jakiejś starej na kołdrę
- jolka
- Wiceprezes ds. adopcyjnych
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
moje słoneczka oj jak dobrze , ze mogę je ogladac choc na zdjęciach tu
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020