Mole książkowe
Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: Mole książkowe
Nie słyszałam, będę musiła poszukać książki. Mogę za to polecić Trylogię czasu. Składa się z 3 części: "Czerwień rubinu", "Błękit szafiru" i "Zieleń szmaragdu" - przeczytałam wszystkie, są super.
Od razau mówię, że jak ktoś widział film to się nie umywa. Wygląda jakby reżyser przeczytał streszczenie streszczenia tej książki, zrozumiał piąte przez dziesiąte i reszte poprostu zmyślił. Jak ktoś widział film i czytał książkę, to wie, że poza wątkiem podróży w czasie nie mają nic wspólego.

Czytał ktoś trylogię ,,Igrzyska Śmierci"? Ja spotkałam już wiele dobrych książek, ale ta mnie tak wciągnęła że wszystkie trzy części przeczytałam w ciągu 5 dni, genialne, film również *.*
Bardzo polecam książki z cyklu Lato -
Tego lata stałam się piękna
Bez ciebie nie ma lata
Dla nas zawsze będzie lato
Świetne, lekkie książki, które ,,pochłania'' się w 2-3 dni. Aktualnie przeczytałam kolejną cześć ,,Cześć, księżniczko'' (ktoś mi tu z forum polecał
, chyba Cynthia ). Marne zakończenie... ale ogółem może być, taki trochę tasiemiec. Przez święta przeczytałam też ,,W śnieżną noc''. Mimo że świata się skończyły polecam! Jest to zbiór 3 opowiadań, napisanych przez 3 różnych autorów. Nie znam osoby, która by powiedziała złe słowo o tej książce. Uważam, że pierwsze opowiadanie jest najlepsze.
Teraz coraz mniej czasu, ale jeśli znajdę wolną chwilę to wezmę się za czytanie, bo mam długa listę książek.
Czytał ktoś serię książek ,,Jutro"? Wydaje sie ciekawa.
Tego lata stałam się piękna
Bez ciebie nie ma lata
Dla nas zawsze będzie lato
Świetne, lekkie książki, które ,,pochłania'' się w 2-3 dni. Aktualnie przeczytałam kolejną cześć ,,Cześć, księżniczko'' (ktoś mi tu z forum polecał

Teraz coraz mniej czasu, ale jeśli znajdę wolną chwilę to wezmę się za czytanie, bo mam długa listę książek.
Czytał ktoś serię książek ,,Jutro"? Wydaje sie ciekawa.

Ja czytałam
"Jutro" czyta się przyjemnie, jest sporo akcji, czytelnik się nie nudzi.

Starałam się przeczytać ostatnio Doktora Sen S.Kinga i po 150 stronach doszłam do wniosku, że mnie nudzi i nie dam rady.
Nie wiem, albo to ja wyrosłam już z jego książek, albo to co pisze teraz nie ma już takiego klimatu jak to co pisał kiedyś
Nie wiem, albo to ja wyrosłam już z jego książek, albo to co pisze teraz nie ma już takiego klimatu jak to co pisał kiedyś

-
- Miejscowość: Puck
- Kontakt:
Czytam książkę Religa. Biografia najsłynniejszego polskiego kardiochirurga Dariusza Kotko i Judyty Watoły. Lubię czytać biografie o nietuzinkowych ludziach, a profesor Religa takim właśnie był. Tej książki nie da się czytać tak spokojnie dla relaksu. Co chwila wybucham śmiechem. Ten człowiek robił wszystko dla drugiego człowieka, aby ten mógł żyć. Nie było dla niego rzeczy niemożliwych. Polecam!
- Iza
- Miejscowość: Bydgoszcz
- Kontakt:
Mam kompletnie odmienne zdanie i zero szacunku do tego człowieka. Poczytaj choćby Norkowskiego, może zrozumiesz w czym rzecz. Transplantacje ok, ale absolutnie nie na zasadach obowiązujących obecnie w Polsce.
Ja właśnie zaczęłam i bardzo mi się podoba. Najpierw obejrzałam film, ale uznałam, że pewnie książka lepsza i tak też jest.Piorunowa pisze:Czytał ktoś trylogię ,,Igrzyska Śmierci"? Ja spotkałam już wiele dobrych książek, ale ta mnie tak wciągnęła że wszystkie trzy części przeczytałam w ciągu 5 dni, genialne, film również *.*

- Iza
- Miejscowość: Bydgoszcz
- Kontakt:
Polecam "Trupią farmę" Billa Bassa http://lubimyczytac.pl/ksiazka/126848/t ... e-historie Wiele szczegółów, interesujących faktów. Choć z kryminalistyką od kilku lat mam sporo do czynienia, to i tak dowiedziałam się z tej książki nowych faktów. Za jakiś czas będę musiała powtórnie się za nią zabrać, tym razem robiąc notatki 

Hmm.. narobiłaś mi smaka na tą książkę.. ale jeszcze będzie musiała zaczekać grzecznie w kolejce