Za zdrówko całego stada, a szczególnie Stefana
Kromkowe stado świnkowe - pożegnanie
Moderator: pastuszek
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
-
twojawiernafanka
Re: Stefuś znowu chory :(
U mnie na szczęście tylko dwóch piłujących - reszta tylko się drze 
-
Marta_K
Kilka dni temu u Stefcia była nieznaczna poprawa, przybrał na wadze, zainteresował się jedzeniem, niestety szczęście nie trwało długo. Od przedwczoraj już jest gorzej. Nie chce jeść ze strzykawki, w klatce leży w kącie z pyszczkiem skierowanym do ściany, napuszony, nie reaguje prawie wcale na pozostałe świnki. Lucek podchodzi do niego i patrzy, trąca, terka a on albo nic, albo wstanie ugryzie ostrzegawczo w powietrze i kładzie się dalej. Już nawet po zastrzykach przeciwbólowych nie widać poprawy. Siedzi jak sto nieszczęść i "memle" pyszczkiem. Boli go. Pytanie czy po tygodniu antybiotyku, zastrzyków przeciwbólowych, smarowania sacholem, dokarmiania, przepłukiwania jest choć trochę lepiej czy gorzej z tą raną...? Tu mu nie zajrzymy niestety...
Wizytę w Medicavecie miał mieć dopiero 9 lutego, ale zadzwoniłam dziś do dr Kasi i zgodziła się go przyjąć jakimś cudem jutro...
Coś czuję, że Stefan będzie musiał zostać w W-wie :/
A z weselszych wieści - Pan Tadeusz i jego "uśmiech":

Wizytę w Medicavecie miał mieć dopiero 9 lutego, ale zadzwoniłam dziś do dr Kasi i zgodziła się go przyjąć jakimś cudem jutro...
Coś czuję, że Stefan będzie musiał zostać w W-wie :/
A z weselszych wieści - Pan Tadeusz i jego "uśmiech":

- Dzima
- Miejscowość: Rogoźno
- Kontakt:
Biedactwo
Ciągle coś... nie może w spokoju w domku posiedzieć. Jedziecie z nim do Warszawy czy ktoś go przyjmie na hotelik? Stefciu, zdrówka
To nie uśmiech to dzióbek
To nie uśmiech to dzióbek
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM
-
Marta_K
Mariusz jedzie, ja nie mogę - mam 12 h w robocie :/ A co dalej zobaczymy po wizycie....Dzima pisze:BiedactwoCiągle coś... nie może w spokoju w domku posiedzieć. Jedziecie z nim do Warszawy czy ktoś go przyjmie na hotelik? Stefciu, zdrówka
![]()
Hehe.... on ma takie komiczne miny, i my z niego lejemy to niech nie wie, że inni też się z niego śmieją, wystarczy, że jest jedynym bezjajecznym facetem w domuDzima pisze:To nie uśmiech to dzióbek
P.S
Drugą noc z rzędu któraś z moich świń ćwierkała. W domu mam 8 samców. Stefan i Lucjan siedzą odkąd Stefek chory w pokoju z nami, czyli pozostaje 6 podejrzanych. Niestety i wczoraj i dziś ćwierkanie mnie obudziło ale jak tylko wstałam z łóżka, żeby obczaić, który delikwent ćwierka to się wszyscy zamykali.
Mariusz się śmieje, że to Tadeusz, bo nie ma jajek a na ogół to samiczki ćwierkają
- Dzima
- Kontakt:
Pewnie jeszcze nie wróciłaś z pracy, ale później daj znać co ze Stefkiem 
Pyrka
Za TM
Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Za TM
- jasnoluska
- Miejscowość: Radom
- Kontakt:
Biedny
Trzymam kciuki, żeby było lepiej
Daj znać jak będziesz już coś wiedziała.
Co do ćwierkania to u mnie też się zdarza. Długo próbowałam przyłapać który z panów robi nam takie nocne pobudki i raz mi się udało jak ćwierkanie się odbyło popołudniu. Winowajcą okazał się Cymek
Tak więc próbuj, może kiedyś uda Ci się przyłapać śpiewaka.
PS. Znam ból 12 h w pracy. Dziś też mam dwunastkę...
Co do ćwierkania to u mnie też się zdarza. Długo próbowałam przyłapać który z panów robi nam takie nocne pobudki i raz mi się udało jak ćwierkanie się odbyło popołudniu. Winowajcą okazał się Cymek
PS. Znam ból 12 h w pracy. Dziś też mam dwunastkę...
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie,
że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji. "
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=339
że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji. "
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=339
-
Marta_K
Stefuś wrócił do domu, rana ładnie się goi. Był oglądany w narkozie wziewnej - jest dużo lepiej niż dwa tygodnie temu. Do tego miał robione rtg w 4 projekcjach - no bo może coś ze szczęką w takim razie - na szczęście szczęka idealna. Stefana najprawdopodobniej bardzo boli rana w pyszczku a do tego jest raczej histerycznie nastawiony do swojej świnkoosoby i jak coś boli to trzeba odmówić jedzenia, położyć się i udawać, że to koniec. Może w jego mniemaniu ból jakikolwiek serio jest dla niego niczym koniec?
Dostał silniejsze leki na 10 dni, reszta leczenia bez zmian i na walentynki ma "randkę" kontrolną ze swoją dr Kasią
Dostał silniejsze leki na 10 dni, reszta leczenia bez zmian i na walentynki ma "randkę" kontrolną ze swoją dr Kasią
- Dzima
- Kontakt:
Co za amant, na randkę pojedzie z przyzwoitką- Mariuszem 
Pyrka
Za TM
Za TM