Elitarna x-świnkowa jednostka spec. do tresowania człowieków

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ewawk

Re: Prawie 6kg szczęścia i dwa chyba tymczasy

Post autor: ewawk »

Cynthia pisze:Pokażę Wam moją okolicę :szczerbaty: Jakby ktoś pytał, czemu przeprowadziłam się z miejscowości podwarszawskiej do Kęt

Obrazek

Obrazek

To są widoki z okolic mojego bloku - jakieś 500m

Lubię, w piżamie i futrzanej czapce? :szczerbaty:

Gosławo, na zachętę do odwiedzin

Piekna okolica. Zazdroszczę Ci
dalidaa

Post autor: dalidaa »

Cynthia pisze:A ja bym chciała mieć kiedyś dom...z bala. I ogródek z warzywkami i zielnik. Zagrodę dla świnstw. I :love:
Zazdroszczę Ci domku, dalidaa...
Oj, ale nie zazdrościsz roboty wokoło tego :D uwierz na słowo! Poza tym - im więcej miejsca, tym więcej futrzaków. Im więcej futrzaków, zapomnij o dłuższych wakacjach, albo zamów nianię... Bo każdy kot inna karma, inne tabletki, psy tak samo, świnie na szczęście do sąsiadki :D
Fajnie jest, ale czasem brakuje mi miasta, możliwości wyjścia na piwo etc. Na każde spotkanie ze znajomymi jadę autem (Kato, Opole etc - 60-80km) więc zapomnij o większych imprezach... chyba, że z nocowaniem :D

Wszystko ma swoje plusy i minusy, a Ty masz piękne widoki za oknem !!! Ciesz się :love:
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Cieszę się, zresztą w tej okolicy chciałabym w przyszłości dom stawiać... Ale to odległe marzenie. Nie wątpię, że roboty przy tym masa, ale chyba warto...
A co do wakacji pies pojechałby do moich rodziców, a świnstwami zwykle opiekują się przyjaciele. Choć ja zawsze się denerwuję, jak wyjeżdżam na dłużej...
Blok jest wygodny, przychodzisz, ciepło, można klapnąć na kanapie. Ale dom to marzenie życia....
dalidaa

Post autor: dalidaa »

Oby Ci się ziściło kiedyś! :fingerscrossed:
katiusha

Post autor: katiusha »

Ale widoki.. Aj ja w bloku gniję :?
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Kontakt:

katiusha pisze:Ale widoki.. Aj ja w bloku gniję :?
A ja też w bloku mieszkam...
lubię

Post autor: lubię »

Takich widoków niestety nigdy nie miałam, ale jak się ponad 10 lat temu na zatyłki Wrocka sprowadziła, to w zasięgu codziennego spaceru były piękne rzeki, stawy, las... A teraz wykostkowane blokowiska, budowy blokowisk a na końcu łącznik autostradowy :glowawmur:
Dlatego myślę, że przywiązanie do marzenia o własnym domku, na absolutnie nieinteresującym z jakiegokolwiek gospodarczo-infrastrukturalnego punktu widzenia zadupiu jest jednak wyrazem troski o własne zdrowie, a nie masochizmu ;)
Cynthia, a domy z gliny Ci się nie podobają? Bo przyznam szczerze, że jak mi się nie uda ze zdezelowaną chłopską chałupą z pierwszej połowy XX w., to najbardziej bym chyba gliniany chciała :love: No, ewentualnie szachulec...
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Kontakt:

Lubie, dlaczego ma Ci się nie udać. Ponoć domy z bala smolnego, takie stuletnie idzie kupić i przetransportować do 50 tysięcy.... Znajomy ojca tak zrobił i ma chatę 400m... :ok:
Choć to było kilka lat temu, może teraz to droższa zabawa :idontknow:
Foggy

Post autor: Foggy »

Oj kobiety, kobiety jakie pragnienia we mnie obudziłyście :roll: Dom z bali... Marzenie! Oczywiście ostro ponadfinansowe, ale ja się tam cieszę i z mieszanka w bloku ;)

Cynthia, patrzę na zdjęcia i aż się chce czuć to świeże powietrze... Szok! Obrazek
lubię

Post autor: lubię »

Pochwalić znajomego - i zaradny, i kulturę rodzimą szanujący :like: Bo teraz moda wśród posiadających takowe chaty na wpakowywanie je w plastikowy siding - "i teraz jest elegancko!"
Mój problem tkwi nie w pieniądzach, ino w tym, że sama będę tę chałupę do porządku doprowadzać, bo tż ma dwie lewe ręce do takiej roboty, a głowy żadnej. Więc muszę znaleźć chałupę 1. na odpowiednio zadupiastym zadupiu, 2. w odpowiednich warunkach środowiskowych, 3. w na tyle dobrym stanie, żebym nie zabiła faceta w trakcie remontu...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”