Przecudne panny BB (Mińsk Maz.) - już w Warszawie w DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
jolka
Wiceprezes ds. adopcyjnych
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Re: Przecudne panny BB (Mińsk Maz.) - rezerwacja dla P. Magd

Post autor: jolka »

Gaja pisze:Dziewczyny jadą dziś do swojego domku :jupi: .
Super :jupi: Teraz to moje prawie sąsiadki będą :102:
Chantal Jaśminka TM /16.11.2014
Kafelek TM 04.06.2018-
Zuzia TM 21.06.2018
Myszka TM 26.12.2018
Grusia TM 15.11.2019
Patryczek TM-21.12.2020
Olala TM-2.04.2021
Agatka TM-8.07.2021
Blusia TM-6.08.2021
Gaja
Miejscowość: Mińsk Mazowiecki
Kontakt:

Post autor: Gaja »

Ostatnie kolankowanie przed wyjazdem do nowego domu ( na pierwszym zdjęciu mój młodszy syn głaszcze Białą po pyszczku):
Obrazek Obrazek

To zdjęcie też muszę "wstawić" na prośbę niespełna 5-letniego autora:
Obrazek

Waga panienek na dziś: Biała 542g, Blanka 465g. Świnki jak co dzień rozbrykane i rozgadane. DS czeka jeszcze dużo pracy przy oswajaniu dziewczyn, ale są tego warte :love: .
Będzie mi ich brakować, ale to już inna historia ;) .
mkowalska_trans

Post autor: mkowalska_trans »

Meldujemy, że Biała i Blanka bezpiecznie dotarły do nas. Na razie zagrzebały się w sianku, ale kiedy przyciemniłam światło i myślały, że nikt ich nie widzi, wyszły na ostrożną eksplorację klatki :) Jedzenie obwąchują na razie, ale piły z poidełka. Wszyscy jesteśmy ogromnie podekscytowani i szczęśliwi, i dziękujemy bardzo SPŚM za powierzenie nam świnek :102: oraz oczywiście Gai i jej rodzinie z DT za wspaniałą opiekę nad świnkami w pierwszym, niełatwym okresie :) Na pewno będziemy co jakiś czas się odzywać, mam nadzieję, że tylko z najlepszymi wieściami :)
Gaja
Kontakt:

:buzki:
mkowalska_trans

Re: Przecudne panny BB (Mińsk Maz.) - już w Warszawie w DS

Przez noc panienki solidnie przeczesały klatkę, rozsypały cały granulat i wyjadły wszystkie warzywka. Od rana gadają jak najęte i gdy myślą, że nikt ich nie widzi, ganiają się po klatce. Polubiły swój domek, ale za radą p. Marii podczas domowej krzątaniny zabrałam go z klatki, żeby świnki przyzwyczajały się do naszego widoku. To dopiero była awantura! Przez dłuższy czas biegały w miejscu, gdzie powinien stać i zawzięcie ze sobą "dyskutowały", co też mogło się wydarzyć :) W ogóle są dużo aktywniejsze niż myślałam :) Biała faktycznie odważniejsza, przy wyjmowaniu z klatki trochę protestuje, ale potem ciekawie obwąchuje człowieka i nawet dała się przekonać do zjedzenia banana z ręki. Blanka szybka jak błyskawica wyraźnie nie ma ochoty na wyjmowanie, ale na kolanach spokojna, choć ostrożniejsza. Za to dużo aktywniej od Białej zwiedza klatkę i myszkuje po miseczkach. Obie PRZECUDOWNE :)
Gaja
Kontakt:

Cieszę się, że się panienki powoli zadamawiają :D .
Wczoraj wieczorem nie miałam jeszcze złożonej "ich" klatki, i złapałam się na tym, że co jakiś czas zerkałam w tym kierunku - a tam pusto...I cicho nam się jakoś w mieszkaniu zrobiło bez Białej i Blanki :( .
Pozdrawiam serdecznie, i mam nadzieję, że świneczki szybko się do Państwa przyzwyczają :buzki: .I to prawda - są przecudowne :love:.
mkowalska_trans

Z przyjemnością donoszę, że adaptacja postępuje. Dziewczynki regularnie wychodzą pod naszym okiem z klatki. Ostatnio nauczyły się do niej wskakiwać po mostku, co wzbudziło ich wielki entuzjazm - przez 2 godziny wbiegały i wybiegały z klatki i coraz odważniej penetrowały otoczenie. Zaczęły też duuuużo więcej jeść, co biorę za oznakę, że wstępny stres minął. Nie powiem, żeby nasz widok wzbudzał entuzjazm, ale wydaje się, że lubią kolankowe przytulanie. W każdym razie mają się dobrze i pozdrawiają wielbicieli :)
Awatar użytkownika
sosnowa
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: sosnowa »

Kapitalne wiadomości! Prosimy o foty!
mkowalska_trans

Dobrze, jutro postaram się zrobić sesję!
Gaja
Kontakt:

Bardzo się cieszę, że panienki mają się dobrze :jupi: i w imieniu wszystkich ich wielbicieli dziękuję za te miłe wieści :buzki: .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”