Toffi & Duduś [*]

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
kleymore
Miejscowość: Zabrze
Kontakt:

Re: Duduś & Alfik

Post autor: kleymore »

A to ja Seni mam dla psa, bo załatwia się do kuwety :laugh: Nie wiedziałam nawet, że to się tak nazywa.

Teraz dałam im do klatki żwirek, seni i na górę koc. Da radę?
Awatar użytkownika
awa39
Miejscowość: Bydgoszcz
Kontakt:

Post autor: awa39 »

Moi mają w klatce pellet a na to mata łazienkowa - boby zbierane kilka razy dziennie a mycie klatki i wymiana pelletu 2 razy na tydzień. Natomiast na wybiegu jest mała klatka z pelletem i matą (ale nie zawsze tam sikają) natomiast dalej leży kocyk lub coś podobnego a pod tym folia. Kocyk z wybiegu codziennie wieczorem wywieszam na balkon do przewietrzenia a jeśli mocno nie trafiają z sikami do małej klatki to do prania niestety. Pozdrawiamy Twoich chłopaków :shakehands:
kleymore
Kontakt:

Moje doszły do wniosku, że wolą leżeć na psie :laugh:

Dziękuję kochane za tyle pomysłów :love: i za głaski również :love:
Ann

Post autor: Ann »

Pies jest bezsilny :lol:
Ja mam trociny, a na to matę - codziennie zwijam matę i zgarniam bobki i porozwalane sianko. Ewentualne mokre trociny wybieram taką łopatką do kuwety i sypię nowe, całość zmieniam raz na tydzień - mycie klatki, nowe trociny, mata i legowiska. Tylko moje dziewczyny w większości korzystają z narożnej kuwetki, więc nie wiem czy Cie to jakoś ratuje ;)
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Post autor: Pulpecja »

kleymore pisze:Moje doszły do wniosku, że wolą leżeć na psie :laugh:
No nie wiem, czy pranie psa wyjdzie Ci taniej :szczerbaty:
Ale niecierpliwie czekam na wyniki, bo sama mam 2 psy. :twisted: Wprawdzie sunia jest krótkowłosa i chyba niezbyt przez to chłonna, ale za to pies to pudel - myślę, że porównywalny w chłonności do pomeraniana.

Do tej pory,bo może jednak przerzucę się na futra naturalne ;) , moje świniaki mają 120kę z peletem a na to matą łazienkową. Boby, sianko i niezjedzone warzywa zbieram 2 razy dziennie (czasem mniej, czasem więcej). Zasikany pelet wybieram 1-2 razy w tygodniu, matę piorę raz na półtora tygodnia. Ale moje prośki uwielbiają sikać na posłania :glowawmur: , więc ciągle mam do prania norki, kocyki, poduszeczki i legowiska.
Natomiast koc polarowy musiałam zmienić już po dwóch dniach. Seni wyglądają bardzo brzydko, bo plamy moczu robią się ciemnobrązowe.
kleymore
Kontakt:

Pulpecja pisze:
kleymore pisze:Moje doszły do wniosku, że wolą leżeć na psie :laugh:
No nie wiem, czy pranie psa wyjdzie Ci taniej :szczerbaty:
Ale niecierpliwie czekam na wyniki, bo sama mam 2 psy. :twisted: Wprawdzie sunia jest krótkowłosa i chyba niezbyt przez to chłonna, ale za to pies to pudel - myślę, że porównywalny w chłonności do pomeraniana.

Do tej pory,bo może jednak przerzucę się na futra naturalne ;) , moje świniaki mają 120kę z peletem a na to matą łazienkową. Boby, sianko i niezjedzone warzywa zbieram 2 razy dziennie (czasem mniej, czasem więcej). Zasikany pelet wybieram 1-2 razy w tygodniu, matę piorę raz na półtora tygodnia. Ale moje prośki uwielbiają sikać na posłania :glowawmur: , więc ciągle mam do prania norki, kocyki, poduszeczki i legowiska.
Natomiast koc polarowy musiałam zmienić już po dwóch dniach. Seni wyglądają bardzo brzydko, bo plamy moczu robią się ciemnobrązowe.
Ooo, mało kto wie jaka to jest rasa. Zaimponowałaś mi :D Właśnie wyjęłam Seni bo i tak przebijało na koc :? Chłopcy sikają wszędzie gdzie popadnie, próbowałam różnych sposobów i chyba skorzystam z mat.

Powiem Ci, że pies schnie szybciej niż jakakolwiek ściółka :D Także polecam! Szybkie wietrzenie przez okno i na nowo można psa włożyć do klatki :laugh: :laugh: Wyjęłam dzisiaj to Seni i zdziwiłam się, takie ogromne plamy! Chłopcy jednak długo trzymają mocz, ale jak się posiusiają to nie ma mocnych :roll: Jedyne co nie zostaje posiusiane to hamak. Duduś jak siedzi w hamaku to wychodzi na pigwę żeby się załatwić, no ale bobów to się uzbiera w środku
Ameba
Miejscowość: okolice Gliwic
Kontakt:

Post autor: Ameba »

Zdjęcie z pieskiem zabójcze ;) sunia ma wzrok jak by miała 3 promile alkoholu we krwi :szczerbaty: Duduś widać się nie przestraszył i się usadowił psiakowi na zadzie, a co sobie będzie żałował, byle miękko pod zadkiem było :lol: .Zdjęcie z Wenecji cudne :love: śliczne masz te prośki, nie można się napatrzeć :buzki:
kleymore
Kontakt:

On miał strach w oczach :D nawet nie wiem jak długo tak na nim Duda leżał :laugh: W każdym razie po pewnej chwili zaczął naleśnikować, ale zanim zrobiłam zdjęcie to od razu się ustawił w pozycji siedzącej :laugh:

Dziękuję bardzo za komplementy :love: :love:

Piesek jest już stary, prawie zębów nie ma :shock: Je jedzenie dla kotów i załatwia się do kuwety... Dosłownie piesek francuski, nie wyjdzie na dwór jak pada. Bo po co? Jak widzi smycz to od razu biegnie do kuchni do kuwetki :laugh: Żeby nie rozsypywał to mamy w kuwecie Seni i fajnie się sprawują. Przynajmniej nie bankrutujemy :laugh:
Ameba
Miejscowość: okolice Gliwic
Kontakt:

Post autor: Ameba »

Twoja Sunia na starą nie wygląda, bo zadbana . Mój pies Amis ma 5 lat, a nie lubi wychodzić na spacery, całymi dniami leży na fotelu na plecach i prezentuje swoje klejnoty taka bezwstydna , leniwa psina ;) A najśmieszniejsze jest to ze boi się świnek, fakt one są takie groźne, aż strach się bać :lol:
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

ale czekaj.. Ty dałaś żwir i na żwir seni? :szczerbaty: Bo seni powinno być od dołu pokryte folią i nie przepuszczać siśków.
Zdjęcie z psem rewelacyjne.. Zdominowały go prośki.. pewnie bał się biedny ruszyć :D
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”