Towarzyska krówka Natka w DS u Mada :)

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Re: Towarzyska krówka Natka szuka domu :) [Mińsk Maz.]

Post autor: joanna ch »

No i co tam u prosiaka? :)
menijna

Post autor: menijna »

Jeśli do połowy grudnia nikt się po Natkę nie zgłosi, to ja się zgłoszę :) Póki co druga świnka w drodze, klatka w drodze, dam szansę innym świniarzom :) Bo Krówka jak marzenie :D
Iwona40

Post autor: Iwona40 »

Jest ktoś chętny na ta piękność ? :)
Awatar użytkownika
joanna ch
Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
Kontakt:

Post autor: joanna ch »

a jaka ona jest wobec innych świnek?
Dawenna

Post autor: Dawenna »

joanna, ciężko mi dokładnie powiedzieć, jak zachowa się w stosunku do innych świnek, ponieważ nie mieszka z żadnymi na stałe. W dotychczasowych spotkaniach zauważałam raczej chęć zabawy niż ustalania hierarchii. Zastanawiałabym się chwilę jedynie przy łączeniu z mocno dominującą świnką. Jeśli jednak przyszła koleżanka będzie aktywna, ciekawska, to moim zdaniem łączenie powinno pójść bez większych problemów.

Mamy trochę nowinek.
Przede wszystkim pozbyliśmy się robali! :jupi:. Mamy badanie kontrole, które potwierdza, że krówka czystą świnią jest ;)

Natka pokochała norki i grzeje w nich swój łaciaty nosek :love:. Chyba że człowiek chodzi po pokoju - wtedy woli wylegiwać się na norce lub obserwować wszystko ze swojej drewnianej huśtawki :D

Są niestety i smutniejsze wieści. Badanie USG pokazało drobne zmiany w nerkach małej. Są to pojedyncze mineralizacje, które powstały w wyniku nadmiaru wapnia w diecie. Jest również ślad po stanie zapalnym (musiał on być mały i prawdopodobnie zagoił się bez pomocy). Zmiany te będzie trzeba kontrolować co około pół roku badaniem USG oraz krwi. A na co dzień ograniczyć podawanie roślin z wysoką zawartością wapnia (mam spis).
Na całe szczęście nie jest to jednak szczególnie poważne i nie wpływa w żaden sposób na Natkę. Pozostaje towarzyską krówką :D
Awatar użytkownika
Lilith88
Miejscowość: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Lilith88 »

Ohhhh!! Jaka ona boska :love: Gdyby nie to, że mam chłopaków to chciałabym chciała.. No ale nic skoro nie mogę to trzymam kciuki za super domek :fingerscrossed:
Iwona40

Post autor: Iwona40 »

Mam nadzieję,że szybciutko znajdzie cudowny kochający dom i oczywiście fajną koleżankę. :)
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Post autor: Cynthia »

Czemu tu nie ma jeszcze rezerwacji? Ludziska, przetrzyjcie oczy, to taka piękna świntuszka - tylko brać i kochać
Dawenna

Re: Towarzyska krówka Natka :) [Mińsk Maz.] - zarezerwowana

Post autor: Dawenna »

Jak sama Pani Prezes każe rezerwować to nie mam innego wyjścia :D - Krówka przejdzie pasać się do działu "zarezerwowanych". Ma szansę na wspaniały domek :jupi: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Cynthia
Moderator globalny
Miejscowość: Kęty/Zielonka
Kontakt:

Re: Towarzyska krówka Natka :) [Mińsk Maz.] - zarezerwowana

Post autor: Cynthia »

Jakże cudowne wieści :yahoo:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”