Towarzyska krówka Natka w DS u Mada :)
Moderator: silje
- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
Re: Towarzyska krówka Natka szuka domu :) [Mińsk Maz.]
No i co tam u prosiaka? 

- 

menijna
Jeśli do połowy grudnia nikt się po Natkę nie zgłosi, to ja się zgłoszę  Póki co druga świnka w drodze, klatka w drodze, dam szansę innym świniarzom
 Póki co druga świnka w drodze, klatka w drodze, dam szansę innym świniarzom  Bo Krówka jak marzenie
 Bo Krówka jak marzenie 

Póki co druga świnka w drodze, klatka w drodze, dam szansę innym świniarzom
 Póki co druga świnka w drodze, klatka w drodze, dam szansę innym świniarzom  Bo Krówka jak marzenie
 Bo Krówka jak marzenie 
- 

Iwona40
Jest ktoś chętny na ta piękność ? 

- joanna ch
- Miejscowość: Warszawa Saska Kępa
- Kontakt:
a jaka ona jest wobec innych świnek?

- 

Dawenna
joanna, ciężko mi dokładnie powiedzieć, jak zachowa się w stosunku do innych świnek, ponieważ nie mieszka z żadnymi na stałe. W dotychczasowych spotkaniach zauważałam raczej chęć zabawy niż ustalania hierarchii. Zastanawiałabym się chwilę jedynie przy łączeniu z mocno dominującą świnką. Jeśli jednak przyszła koleżanka będzie aktywna, ciekawska, to moim zdaniem łączenie powinno pójść bez większych problemów.
Mamy trochę nowinek.
Przede wszystkim pozbyliśmy się robali! . Mamy badanie kontrole, które potwierdza, że krówka czystą świnią jest
. Mamy badanie kontrole, które potwierdza, że krówka czystą świnią jest 
Natka pokochała norki i grzeje w nich swój łaciaty nosek . Chyba że człowiek chodzi po pokoju - wtedy woli wylegiwać się na norce lub obserwować wszystko ze swojej drewnianej huśtawki
. Chyba że człowiek chodzi po pokoju - wtedy woli wylegiwać się na norce lub obserwować wszystko ze swojej drewnianej huśtawki 
Są niestety i smutniejsze wieści. Badanie USG pokazało drobne zmiany w nerkach małej. Są to pojedyncze mineralizacje, które powstały w wyniku nadmiaru wapnia w diecie. Jest również ślad po stanie zapalnym (musiał on być mały i prawdopodobnie zagoił się bez pomocy). Zmiany te będzie trzeba kontrolować co około pół roku badaniem USG oraz krwi. A na co dzień ograniczyć podawanie roślin z wysoką zawartością wapnia (mam spis).
Na całe szczęście nie jest to jednak szczególnie poważne i nie wpływa w żaden sposób na Natkę. Pozostaje towarzyską krówką

Mamy trochę nowinek.
Przede wszystkim pozbyliśmy się robali!
Natka pokochała norki i grzeje w nich swój łaciaty nosek
 . Chyba że człowiek chodzi po pokoju - wtedy woli wylegiwać się na norce lub obserwować wszystko ze swojej drewnianej huśtawki
Są niestety i smutniejsze wieści. Badanie USG pokazało drobne zmiany w nerkach małej. Są to pojedyncze mineralizacje, które powstały w wyniku nadmiaru wapnia w diecie. Jest również ślad po stanie zapalnym (musiał on być mały i prawdopodobnie zagoił się bez pomocy). Zmiany te będzie trzeba kontrolować co około pół roku badaniem USG oraz krwi. A na co dzień ograniczyć podawanie roślin z wysoką zawartością wapnia (mam spis).
Na całe szczęście nie jest to jednak szczególnie poważne i nie wpływa w żaden sposób na Natkę. Pozostaje towarzyską krówką

- Lilith88
- Miejscowość: Gdańsk
- Kontakt:
Ohhhh!! Jaka ona boska  Gdyby nie to, że mam chłopaków to chciałabym chciała.. No ale nic skoro nie mogę to trzymam kciuki za super domek
 Gdyby nie to, że mam chłopaków to chciałabym chciała.. No ale nic skoro nie mogę to trzymam kciuki za super domek  

Gdyby nie to, że mam chłopaków to chciałabym chciała.. No ale nic skoro nie mogę to trzymam kciuki za super domek
- 

Iwona40
Mam nadzieję,że szybciutko znajdzie cudowny kochający dom i oczywiście fajną koleżankę. 

- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Czemu tu nie ma jeszcze rezerwacji? Ludziska, przetrzyjcie oczy, to taka piękna świntuszka - tylko brać i kochać

- 

Dawenna
Re: Towarzyska krówka Natka :) [Mińsk Maz.] - zarezerwowana
Jak sama Pani Prezes każe rezerwować to nie mam innego wyjścia  - Krówka przejdzie pasać się do działu "zarezerwowanych". Ma szansę na wspaniały domek
 - Krówka przejdzie pasać się do działu "zarezerwowanych". Ma szansę na wspaniały domek  

- Krówka przejdzie pasać się do działu "zarezerwowanych". Ma szansę na wspaniały domek

- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Re: Towarzyska krówka Natka :) [Mińsk Maz.] - zarezerwowana
Jakże cudowne wieści