My poczekamy, cierpliwość to cnota, trzeba ją ciągle wyrabiać
Toffi & Duduś [*]
Moderator: pastuszek
-
Foggy
Re: Dwa łyse szczęścia: Toffi oraz Lucky.
O, kochana, to faktycznie masz roboty co nie miara! A jak podoba Ci się rola nauczycielki ogólnie?
Bardzo męcząca, poro nerwów z dzieciakami czy raczej spokojnie? Piszę "'dzieciakami", a nawet nie wiem jaki masz przedział wiekowy podopiecznych
-
kleymore
- Miejscowość: Zabrze
- Kontakt:
Wcześniej miałam staż w gimnazjum, teraz w podstawówce w klasach 4-6, także te dzieci to aniołkiFoggy pisze:O, kochana, to faktycznie masz roboty co nie miara! A jak podoba Ci się rola nauczycielki ogólnie?Bardzo męcząca, poro nerwów z dzieciakami czy raczej spokojnie? Piszę "'dzieciakami", a nawet nie wiem jaki masz przedział wiekowy podopiecznych
Właśnie usiadłam do komputera i zastanawiam się, jak poprowadzić lekcję o stronie czynnej, stronie biernej czasownika. Wymyśliłam im małe kalambury i przebieranki
-
Foggy
Właśnie chciałam Ci życzyć, żeby "tylko nie gimbaza".
Szkoła podstawowa to najlepszy okres nauki, zdecyowanie.
Oj tak, oprócz ogromnej cierpliwości i empatii, nauczyciel musi być jednak bardzo zdecydowany i konkretny, nie dający sobie w kaszę dmuchać. A rodzice potrafią zepsuć całą pracę... i dziecko. Ogólnie zawód nielekki, ale na pewno dający satysfakcję.
Brakuje takich nauczycieli u nas! Mam nadzieję, że będziesz się tak spełniać cały życie
Oj tak, oprócz ogromnej cierpliwości i empatii, nauczyciel musi być jednak bardzo zdecydowany i konkretny, nie dający sobie w kaszę dmuchać. A rodzice potrafią zepsuć całą pracę... i dziecko. Ogólnie zawód nielekki, ale na pewno dający satysfakcję.
Brakuje takich nauczycieli u nas! Mam nadzieję, że będziesz się tak spełniać cały życie
- effcien
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Każ im utworzyć stronę bierną czasownika iść.kleymore pisze: Właśnie usiadłam do komputera i zastanawiam się, jak poprowadzić lekcję o stronie czynnej, stronie biernej czasownika.
- Natasza
- Miejscowość: Opolskie
- Kontakt:
No to podziwiam, ja z dziećmi ciężko, cierpliwość zero . . .
Kleymore powodzenia w takim razie i oby grzeczne dzieciaczki ci się trafiały
a tymczasem czekamy na
a tymczasem czekamy na
Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
Filip&Kofi&Jagódka&Klementynka&Peppa&Bianka&Glorcia+2psy+2gekony
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
Usunięto reklamę z podpisu. W sprawie wyjaśnienia proszę o kontakt z administratorem.
-
kleymore
- Kontakt:
Hahha, został iszniętyeffcien pisze:Każ im utworzyć stronę bierną czasownika iść.kleymore pisze: Właśnie usiadłam do komputera i zastanawiam się, jak poprowadzić lekcję o stronie czynnej, stronie biernej czasownika.Wprowadzisz im też stronę medialną? No i chyba przy omawianiu stron, trzeba też powiedzieć o aspektach.
Oni dopiero poznają strony czasownika, także wspomniałam o czynnej, biernej i zwrotnej. Potem troszkę się powygłupialiśmy, ale najważniejsze, że dzieciaki zapamiętały o co chodzi. Wspomniałam jeszcze o czasownikach przechodnich i nieprzechodnich
Natasza No i znowu nie dołożyłam zdjęć, ale nadrobię tooo. Wczoraj skończyłam działać o 2 nad ranem, dzisiaj padam z nóg. Chłopcy biegali po wybiegu, teraz leżakują, a ja nie mam sił dosłownie na nic. Spałam tylko 3 godziny.
-
kleymore
- Kontakt:
No dobrze, nowy dry bed - nowe zdjęcia

- Natasza
- Miejscowość: Opolskie
- Kontakt:
Piękne masz te prośki a i Lukusiowi życie się zmieniło o 100 % za co wielkie
A nowy drybed mucha nie siada !
A nowy drybed mucha nie siada !
Moje łyse szczęście Filip jest ze mną od 15.01.2014, Kofi jest z nami od 6.06.2014, maluszki od 3.09.14 i Glorcia od 24.12.14
- Chryzantem
- Miejscowość: Katowice
- Kontakt:
ja i mój chłopak przy tym zdjęciu padliśmykleymore pisze:![]()
-
Foggy
Dla mnie to jest najlepsze! "A co to jest, te kropki?"