Wujas Funio i Maluchy - Funiek, Zefir i Trufel, Bysio[*]

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: Funiek i Bysio

Post autor: Dzima »

Fajny film. Pełen profesjonalizm :like: ale nie może być inaczej mając TAKICH aktorów :love: szczególnie ta lewa ręka dużej :rotfl:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Mara

Post autor: Mara »

Maja1983 pisze:Skąd ja to znam :laugh: do kuwetki można wyciąć kawałek maty i położyć na żwirku ;)
Myślę o macie w kuwetce, ale to jak będzie taka kuweta z prawdziwego zdarzenia (póki co robi za nią podstawka od doniczki, która urzekła mnie swoim trójkątnym kształtem :lol: ), czyli według zapewnień pani ze sklepu, w przyszłym tygodniu, bo jak rozglądałam się za kuwetami w okolicznych zoologikach, to były albo takie dla myszki, albo dla krowy chyba! :shock:
No i zobaczymy, czy chłopaki nie zaczną tej maty gryźć...
szczególnie ta lewa ręka dużej
No ba! Dziękuję, dziękuję. 8-)
nitusiek

Post autor: nitusiek »

Ale te Twoje maluchy świetne, filmik rewelacja, usmiałam sie :laugh: Funiek super ale Bysio mój faworyt :yahoo: kolorki ma piekne. Aktorzy z nich na świnkowy oskar :)

[quote="Mara"
Myślę o macie w kuwetce, ale to jak będzie taka kuweta z prawdziwego zdarzenia (póki co robi za nią podstawka od doniczki, która urzekła mnie swoim trójkątnym kształtem :lol: ), czyli według zapewnień pani ze sklepu, w przyszłym tygodniu, bo jak rozglądałam się za kuwetami w okolicznych zoologikach, to były albo takie dla myszki, albo dla krowy chyba! :shock:
No i zobaczymy, czy chłopaki nie zaczną tej maty gryźć...

Moja tylko nie wiem która pogryzła matę taką łazienkową, moze na gwiazdkę sprezentuje im dry bed.
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Generalnie zasada z kuwetą jest taka, że podłoże musi być w niej inne niż w całej klatce bo inaczej świnki nie będą rozróżniały gdzie mają się załatwiać i całą klatkę będą traktowały jako kuwetę :idontknow:
A filmik z chłopcami rewelacja :102:
Obrazek
Mara

Wypróbowaliśmy nową karmę. JR Farm Grainless. Ale chłopaki nie są zachwycone, widzę, że leży w misce prawie niejedzona. Uff, dobrze, że na stanie jest jeszcze wielkie trzykilowe opakowanie Greenwoodsa! Odkryłam też, że w zoologach w moim mieście sprzedają jednak coś oprócz Vitapolu. Trafiłam na zioła herbal pets i CC, przy następnej wizycie muszę zapytać o ceny i porównać z internetowymi. ;)

W klatce małe przemeblowanie. Do łask powrócił świnkowy domek i chłopaki znaleźli dla niego nowe zastosowanie. Teraz to ich punkt obserwacyjny. :lol:

Ach! A Bysio trzyma w nim swoją kolekcję najfajniejszych bobków!
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zaffiro

Post autor: Zaffiro »

Słodziaki :love: szkoda tylko, że takie wybredne :D
Mara

martuś pisze:Generalnie zasada z kuwetą jest taka, że podłoże musi być w niej inne niż w całej klatce bo inaczej świnki nie będą rozróżniały gdzie mają się załatwiać i całą klatkę będą traktowały jako kuwetę :idontknow:
A filmik z chłopcami rewelacja
To w takim razie mata odpada. :cry:
Przez ostatnie dni dawałam im sam żwirek. I o dziwo już nie są nim zainteresowane, ale szczerze mówiąc, po żwirku spodziewałam się większej czystości, a to po nasiąknięciu zamienia się w pył, który roznosi się po całej klatce. Z resztą, na razie znów wyjęłam kuwetkę, bo Bysio wlazł na nią łapką i cały ten proszek poleciał mu na twarz! :roll: (czyli świnek naciska, kuweta staje dęba, po czym Bysio odwraca się do mnie z miną pokerzysty, cały utytłany żwirkiem... :rotfl: ) Martwiłam się o oczka, ale na szczęście nie było w nich drobinek, nie wygląda, żeby coś się działo. Czekam na poniedziałkową dostawę w sklepie, to może znajdę kuwetkę, którą świnki nie będą rzucać po całej klatce, wysypując zawartość. :pray:
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2014, 14:26 przez Mara, łącznie zmieniany 1 raz.
Mara

Maja1983 pisze:Słodziaki :love: szkoda tylko, że takie wybredne :D
Ano, pewnie, że słodziaki! :buzki:
Z tego, co czytałam, to sporo świnek nie przepada za JR Farm, ale cóż, ciekawscy jesteśmy, wypróbowaliśmy. :szczerbaty:
ANYA

Post autor: ANYA »

Bysio wyglada jakby piorun w niego strzelil :laugh:
Mara

ANYA pisze:Bysio wyglada jakby piorun w niego strzelil :laugh:
Nigdy tak na to nie patrzyłam, ale właściwie, to masz rację. :laugh:
Ja mówię na niego Bysio-czołg, bo przy małym i szybkim Fuńku wydaje się taki masywny i powolny. :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”