Wujas Funio i Maluchy - Funiek, Zefir i Trufel, Bysio[*]

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Ellir

Re: Funiek

Post autor: Ellir »

Nareszcie zarejestrowałem się na forum. :) Co do paluszków, Mara ma na razie wszystkie, a Funiek i Bysiek dokazują na wszystkie możliwe sposoby. Najbardziej, kiedy mają możliwość pobiegania po całym pokoju. :D
Mara

Post autor: Mara »

Widzę, że narzeczony wetknął swoje trzy grosze do wątku o naszych świnkach. :lol:
Doczekaliśmy się wreszcie na paczkę z zooplusa! W klatce nastąpiło małe przemeblowanie. Świnki dostały nowe poidełko i wreszcie mają smaczną i zdrową karmę. Bysio został jedynym prawowitym właścicielem wielkiego hamaka. Funiek wskakuje na niego tylko wtedy, kiedy Hrabia Bysio nie patrzy. :nono:
Nasz młodszy świnek nadal jest strasznym dzikusem i ucieka, kiedy próbuję wyjąć go z klatki. Tak się zastanawiam, czy kiedyś mu się odmieni, czy powinnam przywyknąć do jego niezależności. :think:

Dodaję zdjęcia sprzed paru dni, bo nie odnalazłam jeszcze ładowarki do aparatu. :roll:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zaffiro

Post autor: Zaffiro »

Wspaniale chłopaki :love: gratuluje doświnienia oczywiście :D
Aguś79

Post autor: Aguś79 »

Piękni panowie :love:
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Kluseczki malutkie :love: :love:
Więcej fot!! Pstrykaj póki małe szkraby :lol:
Jak chcesz zmienić tytuł wątku to zedytuj tytuł pierwszego postu ;)
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
nitusiek

Post autor: nitusiek »

Ale fajne maluchy gratuluje takich fajnych prosiaczków :)
Mara

Dzima pisze: Jak chcesz zmienić tytuł wątku to zedytuj tytuł pierwszego postu ;)
Dziękuję bardzo! Myślałam, że nie da się już tego zmienić. :D
Fot będę pstrykać ile się da, gdy tylko odzyskam ładowarkę, Bysio na swoim hamaku to prawdziwy model! ;)
Mara

Re: Funiek i Bysio

Znalazłam moją zgubę!
Zaraz zasypię Was zdjęciami! :D
Chłopaki mieli dzisiaj wątpliwą przyjemność wykąpania się. Bysio nie wnosił żadnych sprzeciwów, a przy suszeniu wyglądał wręcz na zachwyconego. Funiek, jak to Funiek trochę się na nas obraził, ale przekupiłam go później pietruszką. :roll: Mimo wszystko mam nadzieję, że w najbliższym czasie nie będzie konieczności powtarzania tego zabiegu... :?
Bysiek coraz pewniej się u nas czuje. Zrobił się ciakawski i gadatliwy, a kiedy podchodzę do klatki, razem z Funiem wspinają się na łapki i czekają na coś dobrego. Chciwe bestie! :lol:

A WYRWAŁEM mu! (Bo Funiek nawet jeść musi z impetem!)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Funiek zdążył przemieścić się na drugi koniec kanapy, a Bysio stoi, jak posążek, z tym samym uśmiechem :lol: ...
Obrazek

I piękne pozowanie, tylko ten kocyk taki niefotogeniczny...
Obrazek
Obrazek
Mara

Re: Funiek i Bysio

Dzisiaj, z racji pięknej pogody, prośki wyszły na mały spacer. Bysiowi chyba się nie podobało, bo uparcie chował się pod hamaczkiem.
Funiek trochę się ostatnimi czasy ogarnął. Pozwala się głaskać (w klatce) i podbiega do prętów za każdym razem, gdy wchodzę do pokoju. ( Nie żeby z miłości... Nie, nie! On po prostu wie, że dostanie pietruchę :lol: ) Kocha czesanie, ale tylko jeśli szczotka odwiedza go w jego rezydencji. Kiedy ją zobaczy, natychmiast kładzie się, wywalając stopy i czeka... :roll:
Bysio trochę gania Funia po klatce, ale mały sam się o to prosi, machając cały czas kuperkiem przed jego nosem. Na wybiegu natomiast są bardzo grzeczni i współpracują. Mam nadzieję, że nie trzeba będzie ich rozdzielać... :roll:
Trzecia świnka na bank przywróciłaby równowagę w zespole...

Funiek korzysta z chwilowej nieobecności Bysia:
Obrazek
Chłopaki na zwiadach:
Obrazek
Bysio, strażnik świnkowej twierdzy:
Obrazek
Trochę natury:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Bo papryką trzeba się wytytłać: