Muffinek szuka przyjaciela lub żonki / REZERWACJA

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

karpatka

Muffinek szuka przyjaciela lub żonki / REZERWACJA

Post autor: karpatka »

Imię świnki: Muffin
Wiek świnki: 1,5 roku
Płeć świnki: samiec
Adopcyjne numerki świnek: 1341
Miejscowość, w której przebywa zwierzę: Warszawa
Historię zwierzęcia, przebyte choroby: Muffinek odebrany od poprzedniego właściciela, Muffin na prawym oczku ma zaćmę, ale coś przez nie widzi, na lewym początek zaćmy.
Ostatnia wizyta okulistyczna na początku czerwiec 2014. Oczka nie wymagają żadnych dodatkowych pielęgnacji oraz leczenia.
Muffinek jest aktywną świnką, może cieszyć się zdrowiem i życiem jak pełnosprawna świnka. Prosiak wykastrowany.

Informacje dot. diety: Lubi CC, CN, z warzyw ogórek, cykoria, sałata rzymska, arbuz, brokuły, paprykę z zieleniny nać pietruszki i oczywiście siano i trawa. Wielbi kalarepkę, szczególnie jej liście. Jabłuszko, marchewkę niekoniecznie. Truskawki i wiśnie są niejadalne.
Stan adopcji: wolny
Wszelkie dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia: SOLO lub do bardzo łagodnej świnki (samca lub samiczki)
Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę: PW, karolina_pater małpa wp.pl
Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku: sama sobie wydałam

Profilowe :love:
Obrazek

Niestety tak się stało, że przyjęcie tymczasków, jakkolwiek nie byłabym w nich zakochana, zmieniło sporo w moim stadzie. O ile wcześniej układy Tchibo-Muffinek i Wiewiórek-Konik działały to teraz mam rozbitą rodzinę, cztery świnki, cztery klatki. :sadness: Pośród nich jest mój ukochany Konik, Tchibuś solista i strachliwy Wiewiórek.
Na końcu wymienię Muffinka, bo tu sytuacja jest inna. O ile powyższym świnkom nie przeszkadza brak towarzysza, to Muffcio jak tylko usłyszy inną świnkę to płacze jak dziecko. Sam w klatce siedzi smutny, zagubiony i nieszczęśliwy.
Z tego właśnie powodu zdecydowałam się przekazać Muffinka komuś, kto będzie w stanie mu zapewnić dobry dom i całą masę miłości, bo pieszczoch z niego nie z tej ziemi.
Dlaczego więc solo? Ponieważ Muffinek zaatkowany przechodzi do defensywy godnej powstańca o czym wiedzą goście mojego wątku. Myślę jednak, że dobrze czułby się z łagodną samiczką/samczykiem. Może z jakimś maluszkiem?

Mój ukochany świniorożec:
Obrazek
Obrazek

Archiwalne zdjęcia Speedy.
Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2014, 21:07 przez karpatka, łącznie zmieniany 1 raz.
speedy

Re: Muffinek szuka przyjaciela lub żonki / Warszawa

Post autor: speedy »

Ach, Muffinku, ile ty się już napodróżowałeś.. Trzymam mocno kciuki za dobry domek :fingerscrossed: I wymiziaj go ode mnie!
odeta89

Post autor: odeta89 »

Karpatko, jak on zachowuje się względem dziewczynek?
Awatar użytkownika
pucka69
Wiceprezes ds. finansowych
Miejscowość: Warszawa - Ursynów
Kontakt:

Post autor: pucka69 »

A karpatka ma jakieś dziewczynki?
Obrazek
odeta89

Post autor: odeta89 »

nie kontroluję stanu DT; ja sprawdzam zachowanie każdego kastrata względu obu płci, ale mam taką możliwość.
karpatka

Post autor: karpatka »

Niestety nie mam dziewczyn, nie miałam więc jak sprawdzić jego zachowania. Jeżeli ktoś z was chce to sprawdzić to się piszemy. Zadzieram kiecę i lecę z moim kudłatym Muffinem i takimi mniejszymi, z porzeczkami. :szczerbaty:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: porcella »

Mam trzy - dwie panienki i jedną ciężarówkę. Okolice Pola Mokotowskiego. Zapraszam. To jest rozsądne - tak samo robiłam kiedyś z Zającem po kastracji - bo było wiadomo, że do samców absolutnie, od razu awantura, lał wszystkich tak samo po kastracji, jak i przed. A dziewczyny - wtedy u Pucki były cztery piękności - uznał za zupełnie inny gatunek. No i żyje do dzisiaj zgodnie i szczęśliwie z Tamarą Spod Krzaków u Diefenbaker.

Nie moge się oprzeć: ten szary kosmaty to Zając, obok Wikta i Zyta kobity. Glupią ma chłopak minę, prawda? https://picasaweb.google.com/lh/photo/- ... directlink
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
effcien
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: effcien »

Dobrze odżywione świnki, pulchniutkie. :love:

A Muffinek jest taaaki piękny, jego charakter nie pasuje do wyglądu. :P Jak coś, to ja mam 2 samice, jedną uległą, drugą zakapiorę.
Harvejowa

Post autor: Harvejowa »

Za dobry domek :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
ANYA

Post autor: ANYA »

Skoro Muffinek jest juz wykastrowany to dalabym go tylko do dziewczyn. W koncu to bardziej naturalne swrodowisko niz spedzenie zycia z samcem. Bo i jest duza szansa ze sie jednak dogada. Szkoda tego uroczego swinka bo widac, ze nie moze sobie znalezc miejsca w zyciu. MAm nadzieje, ze tym razem mu sie uda :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed: zakochalam sie w nim jak pierwszy raz trafil na forum :love:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”