Z moczopędnymi nie ma co przesadzać, żeby nie odwodnić.
Busia - ostatnia świnka z ferajny, ODESZŁA !
Moderator: pastuszek
- 

Katrin86

Re: Busia rodzi kamień...
Ja dałabym tylko rdest (moczopędny) i rumianek (rozkurczowy) do 3 razy dziennie po gałązce ok. 10centymetrowej. Nawłoci na razie bym nie dawała, bo działa też ściągająco, a chodzi chyba o to żeby się trochę rozluźniła i wydaliła co trzeba 

za Busię

- 

atka1966

dzięki za szybką reakcję, zakupię chyba też ten RodiCare uro, bo wetka ma go" na stanie" i skonsultuję też z Nią podawanie świeżych ziół 
 Busia musi w końcu urodzić, bidulka 
no i też chyba będę dopajać małą, żeby właśnie się nie odwodniła

no i też chyba będę dopajać małą, żeby właśnie się nie odwodniła
- 

Katrin86

Konsultuj konsultuj, ja wetem nie jestem, zielarzem też nie, tylko przeczytałam info o tych roślinach, a rumianek bezpromieniowy podawałam z koperkiem na wzdęcia Karolowi.

- 

anuleczka

szkoda że jutro poczta nieczynna bo bym Ci dzisiaj nadała priorytetem tego skrzypu. U mnie pełno na  łąkach. Właśnie teraz wysłałam tż po dwie garście  
  ale w przyszłym tyg mogę Ci tego troche podesłać. Może się nie zdąży zjełczeć przez jeden dzień od nadania w torbie papierowej ?

- 

Katrin86

anuleczka, podsuszony pewnie też będzie dobry, bo nie straci swoich właściwości
tylko czy posuszony będzie chciała zjeść

tylko czy posuszony będzie chciała zjeść
- 

atka1966

no chyba nie... najwyżej zwiędnieanuleczka pisze:Może się nie zdąży zjełczeć przez jeden dzień od nadania w torbie papierowej ?
nie wiem, czy w ogóle coś z tych ziół będzie chciała zjeść, ale różne inne, suszone to je namiętnieKatrin86 pisze:tylko czy posuszony będzie chciała zjeść
- 

anuleczka

ok to podaj mi dane a ja w poniedziałek Ci podeślę uzbieram świeżych do tego czasu 
 Moje jedzą dwa dni od zerwania on się tak szybko nie robi miękki. Jak mój przyjdzie to Ci podeśle zaraz zdjęcie to zobaczysz jak to wygłada

- 

atka1966

PW poszło 

a zdjęcia znalazłam już w necie, dzięki ! i tak uzbrojona w kolorowe zdjęcia wyruszę o 16 w teren
 ludzie - przechodnie będą mieć ubaw ze mnie 

a zdjęcia znalazłam już w necie, dzięki ! i tak uzbrojona w kolorowe zdjęcia wyruszę o 16 w teren
- 

Katrin86

atka u mnie zdrowie świnki kręciły nosem na rumianek, a Karol wpierdzielał aż mu się uszy trzęsły  
czemu mieliby mieć ubaw? ja chodziłam czasem z dzieckiem po rumianek jak najdalej w działki i ciachałam nożyczkami i do reklamówki i nikt się nie śmiał

czemu mieliby mieć ubaw? ja chodziłam czasem z dzieckiem po rumianek jak najdalej w działki i ciachałam nożyczkami i do reklamówki i nikt się nie śmiał
- 

atka1966

noooo... to dziwne, ale może instynktownie wiedział, że to mu pomoże 
 oby Buśka też tak zrobiła...
ps.
ubaw ze mnie, tych porównań i poszukiwań... no wiesz, będę szukać złamana w pół ze zdjęciami w ręcę
 jak babcia zielarka

ps.
ubaw ze mnie, tych porównań i poszukiwań... no wiesz, będę szukać złamana w pół ze zdjęciami w ręcę