Busia - ostatnia świnka z ferajny, ODESZŁA !

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Katrin86

Re: Busia rodzi kamień...

Post autor: Katrin86 »

Ja dałabym tylko rdest (moczopędny) i rumianek (rozkurczowy) do 3 razy dziennie po gałązce ok. 10centymetrowej. Nawłoci na razie bym nie dawała, bo działa też ściągająco, a chodzi chyba o to żeby się trochę rozluźniła i wydaliła co trzeba :think:

Z moczopędnymi nie ma co przesadzać, żeby nie odwodnić.

:fingerscrossed: za Busię
atka1966

Post autor: atka1966 »

dzięki za szybką reakcję, zakupię chyba też ten RodiCare uro, bo wetka ma go" na stanie" i skonsultuję też z Nią podawanie świeżych ziół :meeting: Busia musi w końcu urodzić, bidulka :(
no i też chyba będę dopajać małą, żeby właśnie się nie odwodniła :think:
Katrin86

Konsultuj konsultuj, ja wetem nie jestem, zielarzem też nie, tylko przeczytałam info o tych roślinach, a rumianek bezpromieniowy podawałam z koperkiem na wzdęcia Karolowi.
anuleczka

Post autor: anuleczka »

szkoda że jutro poczta nieczynna bo bym Ci dzisiaj nadała priorytetem tego skrzypu. U mnie pełno na łąkach. Właśnie teraz wysłałam tż po dwie garście :) ale w przyszłym tyg mogę Ci tego troche podesłać. Może się nie zdąży zjełczeć przez jeden dzień od nadania w torbie papierowej ?
Katrin86

anuleczka, podsuszony pewnie też będzie dobry, bo nie straci swoich właściwości
tylko czy posuszony będzie chciała zjeść :think:
atka1966

anuleczka pisze:Może się nie zdąży zjełczeć przez jeden dzień od nadania w torbie papierowej ?
no chyba nie... najwyżej zwiędnie :think: dzięki, podam na PW moje dane
Katrin86 pisze:tylko czy posuszony będzie chciała zjeść
nie wiem, czy w ogóle coś z tych ziół będzie chciała zjeść, ale różne inne, suszone to je namiętnie :think:
anuleczka

Post autor: anuleczka »

ok to podaj mi dane a ja w poniedziałek Ci podeślę uzbieram świeżych do tego czasu :) Moje jedzą dwa dni od zerwania on się tak szybko nie robi miękki. Jak mój przyjdzie to Ci podeśle zaraz zdjęcie to zobaczysz jak to wygłada
atka1966

PW poszło ;)
a zdjęcia znalazłam już w necie, dzięki ! i tak uzbrojona w kolorowe zdjęcia wyruszę o 16 w teren :laugh: ludzie - przechodnie będą mieć ubaw ze mnie :laugh:
Katrin86

atka u mnie zdrowie świnki kręciły nosem na rumianek, a Karol wpierdzielał aż mu się uszy trzęsły ;)

czemu mieliby mieć ubaw? ja chodziłam czasem z dzieckiem po rumianek jak najdalej w działki i ciachałam nożyczkami i do reklamówki i nikt się nie śmiał
atka1966

noooo... to dziwne, ale może instynktownie wiedział, że to mu pomoże :think: oby Buśka też tak zrobiła...

ps.
ubaw ze mnie, tych porównań i poszukiwań... no wiesz, będę szukać złamana w pół ze zdjęciami w ręcę :laugh: jak babcia zielarka
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”