Karol szuka kochającego domu [Słupsk] - [*]
Moderator: pastuszek
- 

Katrin86
Re: Karol szuka kochającego domu [Słupsk] - adop. po wylecz.
Karol dzisiaj ze mna "pracuje", a o 13:45 kończymy i idziemy na pobranie krwi do badań.

- 

Katrin86
Byliśmy w RADWETcie, przyjęła nas kobitka, która na co dzień zajmuje się leczeniem świnek morskich, szynszyli itp. Miło zaskoczyła mnie swoim podejściem i wiedzą  Tylko uznała, że Karol ma dobrą wagę, jak na swoje rozmiary, nie pobrała krwi (wiąże się z nacięciem paluszka lub kilku :/) i dała witaminy WITA-TONYL 2 krople raz dziennie i jeśli nie będzie jakiejś poprawy to Karol dostanie tabletki na poprawę działania układu pokarmowego i może ewentualnie antybiotyk na 5 dni.
 Tylko uznała, że Karol ma dobrą wagę, jak na swoje rozmiary, nie pobrała krwi (wiąże się z nacięciem paluszka lub kilku :/) i dała witaminy WITA-TONYL 2 krople raz dziennie i jeśli nie będzie jakiejś poprawy to Karol dostanie tabletki na poprawę działania układu pokarmowego i może ewentualnie antybiotyk na 5 dni.
Poza tym Karol został osłuchany i miał coś grzebane w pyszczku - brak przykrego zapachu, ogólnie okaz zdrowia. A spadek wagi może być związany też ze starością, chociaż Karol ma trochę ponad 1,5 roku.

Tylko uznała, że Karol ma dobrą wagę, jak na swoje rozmiary, nie pobrała krwi (wiąże się z nacięciem paluszka lub kilku :/) i dała witaminy WITA-TONYL 2 krople raz dziennie i jeśli nie będzie jakiejś poprawy to Karol dostanie tabletki na poprawę działania układu pokarmowego i może ewentualnie antybiotyk na 5 dni.
 Tylko uznała, że Karol ma dobrą wagę, jak na swoje rozmiary, nie pobrała krwi (wiąże się z nacięciem paluszka lub kilku :/) i dała witaminy WITA-TONYL 2 krople raz dziennie i jeśli nie będzie jakiejś poprawy to Karol dostanie tabletki na poprawę działania układu pokarmowego i może ewentualnie antybiotyk na 5 dni.Poza tym Karol został osłuchany i miał coś grzebane w pyszczku - brak przykrego zapachu, ogólnie okaz zdrowia. A spadek wagi może być związany też ze starością, chociaż Karol ma trochę ponad 1,5 roku.
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Jak moje Nutce pobierali krew to normalnie z żyły promieniowej (na łapce) - tak jak się pobiera u psów i kotów. Nigdy nie słyszałam o cięciu palca  Mi się jednak wydaje, że za mało waży a 1,5 roczna świnka nie jest na tyle stara żeby chudnąć...Może warto Karolka wysłać do większego miasta na badania? Szczecin/Trójmiasto a może Warszawa?
 Mi się jednak wydaje, że za mało waży a 1,5 roczna świnka nie jest na tyle stara żeby chudnąć...Może warto Karolka wysłać do większego miasta na badania? Szczecin/Trójmiasto a może Warszawa?

Mi się jednak wydaje, że za mało waży a 1,5 roczna świnka nie jest na tyle stara żeby chudnąć...Może warto Karolka wysłać do większego miasta na badania? Szczecin/Trójmiasto a może Warszawa?
 Mi się jednak wydaje, że za mało waży a 1,5 roczna świnka nie jest na tyle stara żeby chudnąć...Może warto Karolka wysłać do większego miasta na badania? Szczecin/Trójmiasto a może Warszawa?- 

Katrin86
Martuś myśle o wysłaniu do większego miasta.

- 

odeta89
Organizujemy się. On przeżyje drogę do Wwy?

- 

Katrin86
Nie powinno być z tym problemu.
Jak ma kolegę na wybiegu to żywotny, tylko strasznie chudy.
Od dzisiaj jestem na chorobowym z ostrym zapaleniem oskrzeli.
Edit: Aktualna waga Karolka 628g (było 618g).

Jak ma kolegę na wybiegu to żywotny, tylko strasznie chudy.
Od dzisiaj jestem na chorobowym z ostrym zapaleniem oskrzeli.
Edit: Aktualna waga Karolka 628g (było 618g).
- Jack Daniel's
- Miejscowość: Częstochowa/Warszawa
- Kontakt:
A kto go w tej Warszawie przejmie? Opole nas zawaliło, Biomed i laby z Piaseczna. Jeśli nawet Elurin oddaje tymczasy, to jest tragedia z DT w mieście.odeta89 pisze:Organizujemy się. On przeżyje drogę do Wwy?
Podpis usunięty przez administratora.

- 

odeta89
Spokojna Twoja. Zawsze można zrobić przesunięcie tymczasów. Poza tym z tą świnką ewidentnie coś się dzieje.Jack Daniel's pisze:A kto go w tej Warszawie przejmie? Opole nas zawaliło, Biomed i laby z Piaseczna. Jeśli nawet Elurin oddaje tymczasy, to jest tragedia z DT w mieście.odeta89 pisze:Organizujemy się. On przeżyje drogę do Wwy?
- 

Katrin86
Jak będzie wiadomo kiedy to prosiłabym info na telefon.

- Elurin
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Ja absolutnie nie mogę. Wystarczy mi Gilbert, który jest dokarmiany 3-5 razy dziennie i dostaje 7 leków wieczorem i 1 rano. I Paputek, który zalicza 2 rano i 2-3 wieczorem. I tak ogromnie pomaga mi moja mama, bez niej chyba kładłbym się codziennie ok. 1-2 w nocy.
Jak już nie będzie wyjścia, dajcie go do Medicavetu do szpitalika. Będzie kosztowało, ale będzie też miał opiekę wet. przez 12-14 godzin.

Jak już nie będzie wyjścia, dajcie go do Medicavetu do szpitalika. Będzie kosztowało, ale będzie też miał opiekę wet. przez 12-14 godzin.
Peu importe notre âge
On est tous écoliers
Il faut tourner des pages
Réapprendre à voler
Par Lynda Lemay

On est tous écoliers
Il faut tourner des pages
Réapprendre à voler
Par Lynda Lemay