Wychłodzenie/ niskie temperatury
Moderator: Dzima
- Iza
- Miejscowość: Bydgoszcz
- Kontakt:
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Re: ...wychlodzona swinki :(
Czyli wcale nie udar... też niedobrze. No i co zalecono?
generalnie była jakas młoda Pani chyba p. Czerska, zmierzyła im temperature, zrobiła wywiad, stwierdziła ze to raczej nie schłodzenie, ale to ze nie sa w stanie ustac na lapkach to jakis problem z ukł. nerwowym raczej zatrucie ewentualnie jakies paspzyty, poniewaz do konca nie byla pewna zasugerowala aby obydwie swinki zostawic na noc na oserwacji, zrobic im plukanie (czy jakos tak), dac cos na wzmocenienie i kroplwke...Zostawilismy je tam,
miały obydwie troszke obnizona temperature...
w sumie chyba nie wiadomo co im jest...
nie wiemy czy wytrzymaja noc...strasznie sie martwie
umwolismy ze jakby sie cos dzialo zadzownia do nas....mam nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze,,,
miały obydwie troszke obnizona temperature...
w sumie chyba nie wiadomo co im jest...
nie wiemy czy wytrzymaja noc...strasznie sie martwie
umwolismy ze jakby sie cos dzialo zadzownia do nas....mam nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze,,,
- Iza
- Miejscowość: Bydgoszcz
- Kontakt:
Może podjadły Ci jakieś rośliny balkonowe? Albo...pasożyty w ptasich odchodów. Tak, czy inaczej, trzymam kciuki za te małe bidy..
wlasnie jadly to co zawsze - troche sianka, kawełeczek papryki, pily wode, ok 12.00 wszystko bylo ok z nimi, a teraz obydwie maja te same objawy, w sumie to nawet dziwne ze obydwie w tym samym czasie cos zlapały, myslimy ze moze wiatr przyniosl moze jakis nawoz w powietrzu czy cokolwiek innego mega toksycznego, no chyba ze w sianie cos bylo....
nie wiem,,,
kolejna teoria moja wlasna to to ze moze mielismy jakies odkomarzanie nieoficjlane na osiedlu i ta chemia jakos zadzialala na prosiaki..nie wiem...
nie mam pojecia co wywolalo taki efekt u dwoch swinek..
;(
biedne, sorry ze pisze chaotycznie i z bledami....
nie wiem,,,
kolejna teoria moja wlasna to to ze moze mielismy jakies odkomarzanie nieoficjlane na osiedlu i ta chemia jakos zadzialala na prosiaki..nie wiem...
nie mam pojecia co wywolalo taki efekt u dwoch swinek..
;(
biedne, sorry ze pisze chaotycznie i z bledami....
A nie spadł Ci jakiś kwiatek od sąsiada na balkon? Świnki mogły zjeść i nawet nie zauważyłaś... Jak masz sąsiadów u góry i mają kwiatki to warto zobaczyć jakie.
Nic, trzymam kciuki
Nic, trzymam kciuki
- porcella
- Moderator globalny
- Kontakt:
Tak, to może być jakaś chemia, ale skąd?
Bo zjedzenie trującej rosliny jest mało prawdopodobne, instynkt zwykle działa. Ech.
Bo zjedzenie trującej rosliny jest mało prawdopodobne, instynkt zwykle działa. Ech.
nie wiem..raczej nie widzialam jakis kwiatków z góry, jesli to byłaby jakas roslinka to podejrzewam ze jednemu by tylko to zaszkodziło, one nie dziela sie jedzeniem jak jeden cos złapie to zjada sam do konca, a tu problem jest u dwóch...
mam nadzieje ze z takiego zatrucia wyjda obydwie...
ciezka noc:(
mam nadzieje ze z takiego zatrucia wyjda obydwie...
ciezka noc:(
- sosnowa
- Kontakt:
Trzymaj się i dawaj znać.
Jakaś bardzo dziwna sprawa, może ktoś coś malował, albo palił? A może sobie ktos rozpylał cos antykomarowego, są też takie różne świństwa do palenia.
Jakaś bardzo dziwna sprawa, może ktoś coś malował, albo palił? A może sobie ktos rozpylał cos antykomarowego, są też takie różne świństwa do palenia.
- kimera
- Moderator globalny
- Miejscowość: Łódź
- Kontakt:
Podobno teraz trawniki zamiast strzyc, polewają jakimś świństwem. Na forum już ktoś o tym pisał, a ja słyszałam o psach, które się potruły, no ale od wąchania albo jedzenia trawy z miejskich trawników, nie od przebywania na powietrzu.