Toffi & Duduś [*]

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
kleymore
Miejscowość: Zabrze
Kontakt:

Toffi & Duduś [*]

Post autor: kleymore »

Obrazek

Po odejściu mojego szczurka postanowiłam, że już nigdy więcej nie będę miała ogonków. Za krótko żyją, człowiek przyzwyczaja się i nagle musi się pożegnać. Tak też kupiłam Dudusia, na wzór mojego ostatniego szczurka - jedyną różnicą był brak ogonka.

Duduś:
Obrazek

Kolejno pojawił się Mopsik, w opłakanym stanie. Niestety zmarł po siedmiu dniach pobytu u mnie. Chorował na serduszko, nerki.

Obrazek

Obrazek

Po pożegnaniu Mopsika postanowiłam znaleźć dla Dudy towarzysza. Początkowo łączenie było trudne, dopiero czas załagodził spięcia i chłopcy zaprzyjaźnili się.

Alfik oraz Duduś
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Następnie całkiem przypadkiem zdecydowałam się na przygarnięcie Alberta

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Niedługo po Albercie przygarnęłam również jego "siostrę". Mała ma różne imiona, reaguje na każde. Nazywam ją Oreczka, Agunia, Agatka

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Do naszego świńskiego stadka doszedł także Benjaminek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

No i nie mogłam jeszcze zapomnieć o moim piesku o imieniu Mailo. Jest to szpic mały

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wszyscy razem:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 24 maja 2015, 12:14 przez kleymore, łącznie zmieniany 34 razy.
kleymore
Kontakt:

Re: Duduś & Alfik

Orientujecie się czy można ogolić długowłosą świnkę?
Wiktoria

Post autor: Wiktoria »

Witamy ponownie :shakehands: Śliczne prosiaczki :love:
Pewnie, że długowłosą można ogolić ;) Dużo osób tak robi, przeglądnij sobie wątki i zobaczysz że wiele osób ma ogolone prośki :szczerbaty:
kleymore
Kontakt:

Ale normalnie maszynką? Nie chciałabym zrobić krzywdy Alfowi, podcinam go tak jak mogę, ale pewnie i tak mu gorąco mimo, że ochładzam ich butelką z zimną wodą zawiniętą w ręcznik
Usia

Post autor: Usia »

O kurde myślałam, że to przyklejona peruka :laugh:

Uwielbiam jadnokolorowe- długowłose prośki (Flow Cynthii :love: ).
Świnki piękne!
hastianna

Post autor: hastianna »

co za śliczniaste prosiaczki a jak się kochają bosko :buzki: :love:
ANYA

Post autor: ANYA »

Slicznie chlopaki wygladaja razem, ale czy Ty czasem nie chcialabys miec dziewczyn zamiast chlopakow :think:
PS Ja was pamietam, pamietam rowniez smutna historie tego pieknego swinka ktorego uratowalas bo mial byc pokarmem dla weza :sadness:
kleymore
Kontakt:

Tak ... Mopsik miał być pokarmem dla węża, który nie umiał go zjeść. Wzięłam go z zoologa w grudniu. Zapłaciłam za niego 30 zł, a wydałam około 300 na antybiotyki, krople, obcinanie wrastających paznokci itd. a biedaczek umarł po tygodniu na niewydolność nerek, chore serduszko i okazało się, że był staruszkiem :( Mopsik i Duduś od razu się zaprzyjaźnili, jednak nic Mopsikowi nie mogło pomóc, mroźna zima, wizyta w terrarium węża przyczyniły się do osłabienia serducha, a to, że zanim dostał się do zoologa właściciel próbował go sprzedać na giełdzie spowodowało zapalenie oskrzeli :x Co za idiota stoi z pseudo w środku zimy przy -XXX stopni?

Mopsik na zawsze w naszym serduszku :swieca:
Obrazek

Szkoda, że poprzednie forum nie funkcjonuje bo to były moje jedyne zdjęcia, które posiadałam. Spalił mi się dysk i wiele wspomnień uszło :(

Obrazek

Obrazek

I Alfik z podobną fryzurką do mnie :lol:
Obrazek
ANYA pisze:Slicznie chlopaki wygladaja razem, ale czy Ty czasem nie chcialabys miec dziewczyn zamiast chlopakow :think:
A co do posiadania dziewczynek hehe to jak mamusia chce kucyka to chłopaki nie mają nic do gadania :laugh: Alf na początku nie lubił, ale teraz śmiga w spince bo zauważył, że lepiej widzi. A co do Dudy - on zawsze bawił się we fryzjera, na początku obgryzał sobie włosy przy pupie, miał taki pięęękny długi welon, jak pojawił się Alfik tak Duda przestał bo ... gdy Alf ma za długą grzywkę to Duda mu robi na niej pazurki :laugh: :laugh: ale jak idealnie wyglądają! Profesjonalna wizyta u fryzjera :D Śmiesznie wygląda jak czeszę Alfa i nagle pojawia się Duda pod grzebieniem. Mimo tego, że ma krótkie włosy to on też chce być czesany :laugh:
Ostatnio zmieniony 06 wrz 2013, 16:49 przez kleymore, łącznie zmieniany 1 raz.
Świniomaniaczka

Post autor: Świniomaniaczka »

Piękne świniaczki :love: :love:
Awatar użytkownika
dortezka
Miejscowość: Wrocław
Kontakt:

Post autor: dortezka »

Ale ślicznie razem wyglądacie :D
Ja pamiętam Mopsika z poprzedniego forum.. przykro, że straciłaś fotki.. ale najważniejsze, że został on w Twoim serduszku :)
Alfik ma obłędną tą grzywę!
Super, że się z Dudusiem dogadują :buzki:
A moja rozeta też uwielbia być czesana.. mimo że nie ma co czesać w tych wicherkach :szczerbaty:
Buziaki dla przystojniachów :buzki:
Wątek moich Pipulek: :love:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658

Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy :cry: http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”