Jak mówicie do swoich świnek?
Moderatorzy: Panna Fiu Fiu, Dzima, kakazuma
Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
Re: Jak mówicie do swoich świnek?
Puszek to między innymi Pusiaczek, prosiaczek, grubas, debil, zwierzątko, "moje puci puci" i kochanie
Utut- dzika świnia, Bogdan, chomik, Ututowo, osioł, Tutek, Tutek- kłębidrutek
Speedy- Speedzior, dzik, dzika świnia, Speedochron Pindzior, terrorysta
Katia(pies)- małpa, Grażyna, przerośnięta świnia, dziki pies z Afryki
Speedy- Speedzior, dzik, dzika świnia, Speedochron Pindzior, terrorysta
Katia(pies)- małpa, Grażyna, przerośnięta świnia, dziki pies z Afryki
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2014, 21:55 przez boe22, łącznie zmieniany 1 raz.
- Chryzantem
- Miejscowość: Katowice
- Kontakt:
Zośka to najczęściej "małe" a Andzia "duże", chociaż proporcje już od dawna są odwrotne
najczęściej je nazywam: kmioty, smrody, dziabągi, zboczeńce (jak mają rujkę).
mama preferuje: boboroby/glutoroby, sępy, szczury, sikawy, siusiumajtki, grubasy, gruchawki, srajtki.
a dla taty to tylko "te twoje zwierzaki/świnie/szczury" xD
Tania to najczęściej była Taniusza, Tanka, Mysia-Pysia, futrzak, pieszczoch, a znajomi ochrzcili ją "szynka bez kości"
najczęściej je nazywam: kmioty, smrody, dziabągi, zboczeńce (jak mają rujkę).
mama preferuje: boboroby/glutoroby, sępy, szczury, sikawy, siusiumajtki, grubasy, gruchawki, srajtki.
a dla taty to tylko "te twoje zwierzaki/świnie/szczury" xD
Tania to najczęściej była Taniusza, Tanka, Mysia-Pysia, futrzak, pieszczoch, a znajomi ochrzcili ją "szynka bez kości"
-
- Miejscowość: Włocławek
- Kontakt:
U nas Tosiek, to Tosiu, Tosisław, Król, Różowodupy, Trójkolorowy.
Romek był dla nas Romeczkiem, Romciem, Cesarzem, Rudym, Romulusem.
Romek był dla nas Romeczkiem, Romciem, Cesarzem, Rudym, Romulusem.
- bziki2
- Miejscowość: kraków
- Kontakt:
U nas to zarówno wariacje imienne (np. Czarek - Czarosław, Grypsia - Grypsencja, Emil - Don Emiliano, Fiołka - Fiołkens) jak i zwroty zależnie od sytuacji czy 'humorów' prosiaczkowych: pierdzioszki, pieszczoszki, misiaki, pysiaki, brudasy, swintuchy, zbóje, wyleże, żarłoki, hrabiostwo, żule, bajeranci, pyszczkersy, prosiakersy, sierściuchy, sikacze, ćwierkacze, ' Wódz Wielki Ziew", syneczek, córunia, 'Nasze Świńskie Mości', 'Świń Attack Squad' (czyli SAS ).
Zdarzają się też formy złożone jak: "Daj smakola, DAJ SMAKOLA - Takaż jest prosiaczka wola"
Zdarzają się też formy złożone jak: "Daj smakola, DAJ SMAKOLA - Takaż jest prosiaczka wola"
bziki2 pisze: Zdarzają się też formy złożone jak: "Daj smakola, DAJ SMAKOLA - Takaż jest prosiaczka wola"
- dortezka
- Miejscowość: Wrocław
- Kontakt:
a ja ostatnio na swoją Halinę wołam kapibara..
TŻ na młode woła grzyby.. (kiedyś miały grzybice )
TŻ na młode woła grzyby.. (kiedyś miały grzybice )
Wątek moich Pipulek:
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... f=55&t=658
Halinko, Pigulku, Balbisiu, Fifi&Rifi, Freciu.. tęsknimy http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =71&t=4215
a ja na swoja Orke wołam Agatka,Agusia,Agunia,Gagunia,laleczka a mój MŻ-,, Julioooo wyjdż,, he he he a chłopaki mojej córki to Duduś-,Dusiaczek,Duda,Dudosław,Duduniek, Alf to Afuniu,Afusiek,Afuń,Afulek,Afosław Albert to po prostu Albercik, bo tak najbardziej reaguje a razem to...,, chłopakiii dzieńdobryyyyy,,
- Monalisa
- Miejscowość: Poznań
- Kontakt:
Faktycznie świetny wątek Naśmiałam się.
U mnie jest Colori, na którą prawie nigdy nie mówię Colori, tylko Kolorek, Kolor, Gruchotek, Małpiatka, Małpa, Klopsik, Pomponik, Kiteczka
Choco - Chokuś, Chokletka, Choco-loco, Łobuz, Gumiś, Misiu, Myszka Skręcająca , (bo ma krzywą nóżkę i jak ją sie weźmie na ręce to zawsze skręca w prawo, tak się ukłąda)
Ogólnie: Myszy, Myszki, Putinki, Kuciusie, Muniolki, Duchy Papierowe (to mówiła moja mam do mnie i siostry jak coś narozrabiałyśmy lub kręciłyśmy), Bambery
U mnie jest Colori, na którą prawie nigdy nie mówię Colori, tylko Kolorek, Kolor, Gruchotek, Małpiatka, Małpa, Klopsik, Pomponik, Kiteczka
Choco - Chokuś, Chokletka, Choco-loco, Łobuz, Gumiś, Misiu, Myszka Skręcająca , (bo ma krzywą nóżkę i jak ją sie weźmie na ręce to zawsze skręca w prawo, tak się ukłąda)
Ogólnie: Myszy, Myszki, Putinki, Kuciusie, Muniolki, Duchy Papierowe (to mówiła moja mam do mnie i siostry jak coś narozrabiałyśmy lub kręciłyśmy), Bambery
DS: Śnieżka, Tula i Kokosanka
-------------
Za TM: Filuta, Karmelka, Toffi, Colori, Choco, Blanka, Felicja, Majka, Michasia i Miłka
-------------
Za TM: Filuta, Karmelka, Toffi, Colori, Choco, Blanka, Felicja, Majka, Michasia i Miłka