Nutka,Gwiazdka,Kubuś,Mariolka,Danusia, Tofik,Rubin za TM

Tutaj opowiadamy o naszych pupilach.

Moderator: pastuszek

Regulamin forum
Tematy nie odwiedzane dłużej niż 90 dni będą usuwane.
ODPOWIEDZ
Miłasia
Miejscowość: Włocławek
Kontakt:

Re: Nutka[*],Gwiazdka,Kubuś, Mariolka i Danka

Post autor: Miłasia »

O matko, olbrzymie były :shock: .
Dużo kciuków za zdrówko Gwiazdki :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Ale balast w sobie nosiła :shock:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
twojawiernafanka

Post autor: twojawiernafanka »

Ech, biedulka mała :sadness:
Nieustannie :fingerscrossed:
StokrotkaPn

Post autor: StokrotkaPn »

Dziękujemy za kciuki.
Gwiazdka bez zmian.Dzisiejsza waga 830 g.
StokrotkaPn

Gwiazdka z samego rana znowu trafiła do Marty. Dziękujemy za dokarmianie.
A wieczorem po wizycie u weta, wsadziliśmy do Gwiazdki Kubusia i o dziwo nie było żadnego cykania.
Więc 2 świnie zostały na noc u Marty. Jutro obieram Kubę a co z Gwiazdką to się okaże, bo jeżeli trzeba dokarmiać
to w piątek wróci do domu.
Może inna świnia w klatce zmotywuje ją do samodzielnego jedzenia.
Trochę to dziwne bo w domu po włożeniu Kuby do jej klatki odrazu zaczęła cykać i go przegoniła.
atka1966

Post autor: atka1966 »

no to może faktycznie zostaw Kubę i Gwiazdkę razem w klatce :think: niech nie będzie samotna... pamiętam jak Alunia była osamotniona po operacji i tez ją musiałam dokarmiać, a jak puściłam wszystkie po podłodze, to zaczęła jeść z innymi... :idontknow: Busiu też tak miał po kastracji :meeting: spotkanie z dziewczynami od Hanan mu pomogło i zaskoczył !
StokrotkaPn

Kuba jednak został u Marty, stwierdziliśmy ,że dwóm świniom zawsze raźniej no i Gwiazdka
trochę się rusza nie siedzi w jednym miejscu. Marta mówi,ze wczoraj nawet sama podeszła do poidła.
Obydwoje wrócą do domu w piątek. Mam nadzieję,że w końcu zaskoczy z jedzeniem bo nie mogę jej tak ciągle komuś podrzucać a do pracy zabierać jej nie mogę ;-(
Ostatnio zmieniony 25 mar 2014, 23:06 przez StokrotkaPn, łącznie zmieniany 1 raz.
Marta_K

Post autor: Marta_K »

Gwiazdka przy Kubie faktycznie więcej się rusza... i coś tam skubie... Myślę, że można spróbować karmić ją nieco rzadziej nie co 4 godziny a np. co 5 i ważyć codziennie i zobaczyć i tak stopniowo schodzić... może się uda :)
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Niech Gwiazdeczka w końcu zaskoczy z tym jedzeniem :fingerscrossed: ale faktycznie druga świnka wywiera presję i zmusza do jedzenia...u mnie marchewka była niejadalna-od kiedy jest druga panienka, wszyscy zajadają się marchewką :lol:
Ale Kubusiowi nic nie jest? Tylko dla towarzystwa tak wędruje? :szczerbaty:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
StokrotkaPn

Kubuś tez choruje ale póki co najważniejsze ,że je i nie chudnie.
Wczoraj oboje byli u weta i przez przypadek u Marty wsadziliśmy je do klatki razem żeby nie siedział w transporterze.
Po powrocie do domu nie będę też ich już rozdzielać.
Gwiazdka zawsze była w towarzystwie świń a od prawie 3 tygodni siedziała sama w klatce i w różnych obcych dla niej miejscach więc może to tez ma wpływ na jej zachowanie i na to że nie je.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze świnki”