-wiek świnki - ok.3 lata na 06.2020
-płeć świnki - samica
-adopcyjny numer świnki - 4634
- stan adopcyjny: Wstrzymana/ leczenie
#historia zwierzęcia, przebyte choroby - Pierwotnie oddana przez osobę prywatną; na jednym oczku ma zaćmę oraz uraz tylnej nóżki, który jednak w niczym jej nie przeszkadza.
15.04.2019 znalazła nowy dom, niestety wróciła do puli adopcyjnej na początku 06.2020. Krótko po przyjeździe do dt okazało się, że ma kaszaka na kręgosłupie, który został usunięty (u ex opiekuna był wysikany przez weterynarza). Niestety zauważyłam, że Utah mimo dobrego samopoczucia i jedzenia, picia - chudnie. Wyniki krwi w normie, w planie dalsze badania.
Utah to bardzo proludzka świnka, uwielbia głaskanie, podczas którego wyciąga nóżki i jakikolwiek kontakt z człowiekiem.
#miejscowość, w której przebywa zwierzę oraz u kogo - okolice Torunia, Joanka
# informacje dotyczące diety: VL CN, CC, sianko, zioła wszelkie, pije z poidła, warzywa w fazie
# kontakt do osoby decyzyjnej – Dzima pw oraz e-mail: dzimaaga@gmail.com
# informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - sama sobie wydałam

Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości dla 2 świnek), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zainteresowanie- to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana. Osoby chętne do adopcji świnki, proszone są o współpracę, a nie tylko stawianie wymogów