Lana , Lora (*), Mauna Kea, Lilka E.C. WOLNE [T-ń]

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AniaC
Miejscowość: Toruń okolice
Kontakt:

Lana , Lora (*), Mauna Kea, Lilka E.C. WOLNE [T-ń]

Post autor: AniaC »

LANA I LORA (*) MAUNA KEA I LILKA

Obrazek

nr adopc.4301 dziewczynka e.c, gładkowłosa Lana
nr adopc.4302 dziewczynka e.c. rozetka Lora (*)
nr adopc. 3068 dziewczynka e.c. Mauna 3lata/06.2019
nr adopc. 5401 Lilka e.c. ur. ok 03.2022

Obrazek
Obrazek
Obrazek

urodzone 04.08.2018r
stan adopcyjny: WOLNE
mama Grummi link http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... 18ee88c7df

# historia zwierzęcia: dziewczynki ur u mnie, córki samiczki odebranej interwencyjnie w Żyrardowie, w krótkim czasie po urodzeniu, pojawiły się objawy e.cuni u jednej malutkiej samiczki- Lany - wobec czego zostały wszystkie przeleczone fenbendazolem. Malutka niestety nie wróciła do pełnej sprawności-ma typowo przekręcony łepek i czasem kręci się w kółko-w momencie większego stresu. Poza e.c występuje u niej podwójna powieka-zakraplamy oczko. Siostra Lora jest w pełni sprawną świnką. ze względu na obciążenie e.c. rodzeństwo jest wydawane do adopcji parami. Dziewczynki również mogą iść do DS , jednakże obowiązkowym będzie zobowiązanie się domu stałego do regularnej kontroli weterynaryjnej i spełnieniem marzeń byłby dom świadomy i doświadczony. Nie wiemy ile czasu Lanie się zostało, chciałabym żeby żyła w kochającym i ciepłym domku tak długo jak jej to będzie dane...

wątek Mauna Kea: viewtopic.php?f=71&t=10235

Lilka- oddana jako ,,chora", niechciana w związku z tym, przez osobę prywatną. Klasyk e.c. - pokręcona, ruchy niezborne, nerwusek, bez poczucia przestrzeni.

# miejsce gdzie przebywają świnki i u kogo: ok.Torunia, AniaC
# informacje dot. diety: odkarmiamy się- apetyt dopisuje CC, CN, warzywa wszelkiego rodzaju, zióka oraz wszystkie suszki
# osoba decyzyjna- AniaC aniusiacel@wp.pl
# informacja kto wydał zgodę na założenie wątku- Joanka

Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 120cm długości dla 2 świnek), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zainteresowanie- to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana. Osoby chętne do adopcji świnki, proszone są o współpracę, a nie tylko stawianie wymogów
Ostatnio zmieniony 23 lis 2022, 22:16 przez AniaC, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
AniaC
Kontakt:

Re: Lana i Lora WOLNE [T-ń]

Dziewczyny rosną, szaleją, dość specyficzny komplecik. Wiem, wiem, że odwagi każdemu brak na świnkę z e.c. ale... spójrzcie tylko jak ona słodko śpi :) przez to uszkodzenie neurologiczne pokłada się boczkiem... główkę opiera o dłoń i moje serce skradła :love:
Obrazek
Obrazek

Ej! Ty! robią nam fotę- nie ruszaj się :D
Obrazek
Awatar użytkownika
doma2005
Miejscowość: szczecin
Kontakt:

Post autor: doma2005 »

Śliczne mordeczki :buzki:
Awatar użytkownika
AniaC
Kontakt:

Dziewczynki są cudne. Lora to istna krzykaczka- śpiewaczka (prawie jak operowa ;) ) Śmiało i intensywnie dopomina sie jedzonka dla siebie i swojej siostry ( która zawsze budzi sie do jedzonka ostatnia :102:) . Apetyt dopisuje. Wszystko znika w tempie ekspresowym. Uwielbiaja się przytulać - na Lanę działa branie w dłonie. wiem, że to nienaturalne ale najwidoczniej jej sprawia przyjemność i daje relaks obejmowanie dłońmi- kładzie sie wyluzowana i przysypia :love: Może ktoś pokocha takie cudne mimo że inne Cukiereczki ...
Awatar użytkownika
AniaC
Kontakt:

Obrazek
margonel
Miejscowość: Białystok
Kontakt:

Post autor: margonel »

Przecudne ! Wyjątkowo urokliwe, niezwykłe, i rzeczywiście … biorą wszystko ! :love:
Gdyby nie czterech moich świniaczków to poważnie myślałabym o ich adopcji. To nie frazes. Rzadko zdarza mi się takie poruszenie serca.
Bardzo życzę prawdziwie kochającego, czułego i troskliwego domku, takiego jak ich DT. Czy ktoś je tak pokocha ? :love:
Awatar użytkownika
AniaC
Kontakt:

Cisza!!! Siostra śpi, nie widzisz??? ❤
Obrazek
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Kochane dziewczynki :love:
Nadal nikt się nie interesuje? :(
Obrazek
Awatar użytkownika
AniaC
Kontakt:

Moje małe księżniczki niestety nie mają zapytań. Wiem, że e.c. odstrasza, nie pozwala na dołączenie do zdrowego stada lecz chciała bym żebyście wiedzieli, że w tej inności są łapiące za serce :love: Poza kwestią wizualną nic nam nie sprawia kłopotu. Waga wciąż do góry, apetyt jak widać dopisuje :102: nie gardzą niczym - nowa karma cn przyjęła się bez marudzenia. Pozdrawiamy wszystkich bardzo serdecznie ( w szczególności ,,pierwszegopobogu" ) I życzymy miłej nocy!

Obrazek

Obrazek
Falbala

Post autor: Falbala »

Wchodząc na ten wątek że strony głównej, pokazuje się inny wątek Pędraczka i Turkucia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”