Witam
Jestem tu nowa ale pisze bo swinka mojej kolezanki potrzebuje pomocy
Swinka ma 3 lata
Niestety dostala ropnia w zuchwie
Wizyta u zwyklego psiego weta to potwierdzila
Niestety jedyna opcja jest operacja ale wet tego nie zrobi i kieruje do Lidi lewandowskiej
Tu zaczyna sie problem
Kolezanka nie ma kasy na wizyte
Nie da rady od razu zaplacic za operacje i wizyty kontrolne swinki
Czy jest mozliwosc aby mogl ktos pomoc dinansowo? Tzn zalozyc? I zeby znajoma mogla oddawac na raty 200zl miesiecznie?
Mieszka w wadowicach
Prosze o pomoc
Prosze o pomoc dla swinki małopolskie
Moderator: pastuszek
Re: Prosze o pomoc dla swinki małopolskie
Czy moglby ktos pomoc? Moze jest ktos kto jezdzi do dr lidii i wie ile kosztuje operacja ? I wizyta?
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
To lecznica Oaza, prawda? Bo nie jestem z Krakowa...
Tak
Nie wiem ile by kosztowala wizyta
Nie wiem ile by kosztowala wizyta
- Meg
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kraków
- Kontakt:
Porcello przybywam .
Niestety prawo w naszym kraju zabrania podawania publicznie cennika- trzeba zadzwonić do przychodni, dziewczyny na pewno udzielą wszystkich niezbędnych informacji. Od godziny 9 rano można się dobijać .
Niestety prawo w naszym kraju zabrania podawania publicznie cennika- trzeba zadzwonić do przychodni, dziewczyny na pewno udzielą wszystkich niezbędnych informacji. Od godziny 9 rano można się dobijać .
Ale chcialam zapytac czy ktos by mogl pomoc finansowo ze swinka? Mozna by bylo w ratach oddac?
Mam dzwonic jutro do tozu w krakowie
Mam dzwonic jutro do tozu w krakowie
- porcella
- Moderator globalny
- Miejscowość: Warszawa
- Kontakt:
Stowarzyszenie nie może pomagać osobom fizycznym, zawsze można probować organizować zrzutkę, bazarek etc. Co do rat itp, to już kwestia lecznicy, nikt Ci tego nie powie z góry i bez rozmowy.
- Renika
- Miejscowość: okolice Krakowa
- Kontakt:
Zadzwoń do lecznicy Salamandra i zapytaj o koszt takiej operacji u dr Barana, mom zdaniem powinno być taniej niż w Oazie.
- martuś
- Miejscowość: Złocieniec
- Kontakt:
Przecież na fb już Ci ludzie pisali co masz zrobić...
Wet może wystawić fakturę imienną z terminem zapłaty (np. 2 tygodnie czy miesiąc). Nikt Wam nie da pieniędzy na operację bo Was nie zna i nie ma gwarancji, że pieniądze do niego wrócą. A faktura u weta to zupełnie inna sprawa bo jeśli nie wywiążesz się z terminu zapłaty to wtedy sprawę może przejąć komornik.
Wet może wystawić fakturę imienną z terminem zapłaty (np. 2 tygodnie czy miesiąc). Nikt Wam nie da pieniędzy na operację bo Was nie zna i nie ma gwarancji, że pieniądze do niego wrócą. A faktura u weta to zupełnie inna sprawa bo jeśli nie wywiążesz się z terminu zapłaty to wtedy sprawę może przejąć komornik.
- Cynthia
- Moderator globalny
- Miejscowość: Kęty/Zielonka
- Kontakt:
Dziewczyno, to zaczyna naprawdę dziwnie wyglądać. Najpierw piszesz do SPŚM, grożąc że jak nie pomoże, to świnka pójdzie do uśpienia. Potem piszesz na grupach, ludzie Ci tłumaczą, jakie są rozwiązania (zresztą tak samo jak podano Ci informacje przez FB SPŚM), a teraz tu... Czy zadzwoniłaś do lecznicy? Dowiedziałaś się jakie są koszty, opcje spłacania? Czemu tak trudno skorzystać z rozsądnych porad?