Jogi - znalazł kolegę w Warszawie

Pamięci tych, które odeszły...

Moderator: pastuszek

Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Jogi - znalazł kolegę w Warszawie

Post autor: porcella »

JOGI
- waga 1250g
- wiek - 2,5/3 lata
- płeć - samiec
- nr adopcyjny – 4286
- stan adopcyjny: zarezerwowany (do osamotnionego Yetiego z tego watku: viewtopic.php?f=62&t=3680&hilit=Fasolka ... 60#p213554).

Historia zwierzęcia, przebyte choroby - świnka oddana przez osobę prywatną z przyczyn osobistych. Zdrowy, duży, spokojny.
Miał w marcu zabieg usunięcia zmiany skórnej, po którym została dość brzydka blizna i braki w futrze. Za to mamy wydruk hispatu, z którego wynika, że zmiana była niezłośliwa i została usunięta w całości, z marginesem tkanek.

Zdjęcie silje (i od razu uprzedzę okrzyki - jest ładny, ale w naturze nie aż tak, jak na zdjęciu :-D)
Obrazek

# miejsce, w którym przebywa świnka oraz u kogo - Porcella, Warszawa
# informacje dotyczące diety: je średnio, nie lubi selera, poza tym - karma, siano, zioła, pije z poidła.
# kontakt do osoby decyzyjnej – PORCELLA PW (wiadomość prywatna) lub porcella7@gmail.com
# informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - sama sobie wydałam ;)

Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domy - spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości dla 2 świnek), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zainteresowanie - to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana.
"Człowiek jest odpowiedzialny za to, co oswoił" A. de St Exupery
kontakt tylko porcella7@gmail.com
Awatar użytkownika
Pulpecja
Moderator globalny
Miejscowość: Łódź
Kontakt:

Re: Jogi - poszukuje kolegi Warszawa (rez.)

Post autor: Pulpecja »

Fotogeniczny w takim razie jest na pewno :lol: Zakochałam się, żeby się tylko moje kudłacze nie dowiedziały :102:.
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Powiem szczerze - przyjechał do mnie, bo Yeti prawie nie jadł po utracie kolegi, i zaczynał bobczyć w miejscu, gdzie leży. Nie wiem, czy chlopcy się dogadają - nie mam 100% pewności, bo starszy pan okazał się ostrym zawodnikiem, ale przynajmniej werwa w niego wstąpiła. Tak, że wątek Jogiego od razu do rezerwacji, a co wyjdzie - zobaczymy...
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Ewa i Michał »

Mocno trzymamy kciuki za łączenie chłopaczków :fingerscrossed: a Jogiś jest śliczny :)
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta :candle:
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Nie dziwię się, że silje kusiło zostawienie chłopaka :lol:
Trzymam kciuki za dogadanie panów :fingerscrossed:
Obrazek
Awatar użytkownika
silje
Moderator globalny
Miejscowość: Sztum/Czernin
Kontakt:

Post autor: silje »

Prawda, że piękny on :love: i skradł mi serducho. Ale najbardziej go polubiłam za spokój, zrównoważenie.
Bardzo mądry świnek naprawdę. Potrafił godzinami stać oparty łapkami o wkład chłodzący, kiedy były te upały. Moje gamonie nie wiedziały do czego to służy :lol: . Stał tak i spokojnie obserwował sobie wszystko, co się w pokoju dzieje. Ewidentnie czekał, aż ktoś go z klatki wyjmie i weźmie na ręce, pomizia. A ja ciągle w biegu.
Teraz będzie miał swojego kolegę i Dużą prawie na wyłączność. Oby się udało wszystko :fingerscrossed: :buzki:

Ed. Pozwolę sobie wstawić takie niezbyt ładne, ale za to fajne zdjęcie:
Jogi się chłodzi:
Obrazek
I lubi kizianie pod bródko:
Obrazek

No jak się nie zakochać? JAK?
Moje kochane świnki (po)morskie: Bronek, Finka, Dorjan, Sajka, Imre, Lotka +9 w DT
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Silje! jestem w szoku, że potrafiłaś go oddać :shock: :love: Cudny!
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Ewa i Michał »

silje pisze: Ed. Pozwolę sobie wstawić takie niezbyt ładne, ale za to fajne zdjęcie:
Jogi się chłodzi:
Obrazek
Tutaj Jogiś wygląda tak, jakby ledwo co z łóżka wstał... :lol: I ta mina "Ale o co chodzi...?" :102:
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta :candle:
Awatar użytkownika
doma2005
Miejscowość: szczecin
Kontakt:

Post autor: doma2005 »

Strasznie uroczy świniaczek :buzki:
Awatar użytkownika
porcella
Moderator globalny
Kontakt:

Sytuacja jest rozwojowa, tzn nic nie wiadomo na pewno. Jak to z chłopami...
ODPOWIEDZ

Wróć do „In Memoriam”