Tootiki i Kurt chcą się przytulić do rodziny [Poznań] - DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
Aneta914
Miejscowość: Poznań
Kontakt:

Tootiki i Kurt chcą się przytulić do rodziny [Poznań] - DS

Post autor: Aneta914 »

27.08.2018- zmiana autora wątku z Homki na Aneta914

Edit 2019: Tootiki wraz z kolegą Kurtem wrócili z adopcji, po ponad pół roku chłopaki znów są u mnie na DT. Wszystkie dane zamieszczone poniżej, są informacjami z ubiegłego roku. Przy niektórych z nich zamieszczam kilka aktualizacji.

Kurt i Tootiki - zdjęcia rok 2019
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Imię świnki : Tootiki
Numer adopcyjny: 4279
Stan adopcji : DS EWA B., do adopcji razem z Kurtem

Imię świnki : Kurt
Wiek : urodzony 6 sierpnia 2018 - ok. 8 miesięcy (maj 2019)
Numer adopcyjny: 4330
Stan adopcji : DS EWA B., do adopcji razem z Tootiki

Historia : Tootiki jest synkiem Małej Mi odebranej interwencyjnie z Żyrardowa.
Kurt jest synem Halinki odebranej interwencyjnie z Żyrardowa.
Edit 2019: Tootiki i Kurt są zgranymi świnkami, są oswojone, nie boją się człowieka. Mieszkały w domu, w którym były małe dzieci, więc są do nich przyzwyczajone. Chłopaki są zdrowi, pełni życia i energii, gotowi zamieszkać u nowych opiekunów choćby jutro. Chciałabym wyadoptować ich we dwójkę, nie rozdzielać, ponieważ sporo czasu żyją już razem i bardzo dobrze się ze sobą dogadują.
Informacje dotyczące diety : ziółka - pokrzywa, babka lancetowata, mniszek lekarski, liść truskawki, liście maliny, liście brzozy; mieszanka podstawowa, mieszanka uzupełniająca warzywa - ogórek, seler naciowy, pietruszka, burak, cykoria, rzodkiewka, sałata rzymska, pomidor, koperek, bazylia, kalafior, brokuł, marchew, papryka; owoce - jabłko, arbuz, truskawki; karma - Versele Laga Cavia Complete; sianko - każde.
Kontakt : Aneta914 PW (wiadomość prywatna) lub e-mail: aneta.polczynska@vp.pl
Informacja o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - Dzima

Zdjęcia na niebieskim tle są zrobione w pierwszym dniu życia. Tootiki jako jedynak codziennie przybiera bardzo dużo na wadze (w dniu narodzin ważył 97 gram) - zdjęcia rok 2018
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Tak wygląda po 2 tygodniach od narodzin, waga 222gram - zdjęcia rok 2018
Obrazek
Obrazek

Uwaga! Jako Dom Tymczasowy – czyli osoba najlepiej znająca powyższe świnki, ich charaktery, zwyczaje, potrzeby – zastrzegam sobie prawo do wyboru przyszłego domu. Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki - spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (minimum 120cm długości dla 2 świnek), codzienne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną. Adopcja na zasadach Stowarzyszenia - obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Ostatnio zmieniony 05 sty 2020, 21:20 przez Aneta914, łącznie zmieniany 6 razy.
Moje prosiaki : Klementynka :love: / Szajbus & Łasuch & Pigwa & Bianca za TM :swieca:
Na DT : Sasanka
W DS : 92 świnki
Odeszły w DT [*] : Tosiek, Isabo, Mamba, Walentyna, Melania, Aronia, Lulek
Awatar użytkownika
Aneta914
Kontakt:

Re: Tootiki - synek Małej Mi [Poznań]

Cześć Maluszku :) Po oddzieleniu od matki, zapraszam do mnie na DT, potem zobaczymy co dalej :twisted: :lol:
Moje prosiaki : Klementynka :love: / Szajbus & Łasuch & Pigwa & Bianca za TM :swieca:
Awatar użytkownika
gunia
Miejscowość: ostrołęka
Kontakt:

Post autor: gunia »

No to mamy cudnego TooTiki. Bardzo się cieszę, że świnek dostał to imię...
Trzymam kciuki za rośnięcie, zdrówko i domek.
Jest ze mną: Guńka
Za TM Jessi,Hania,Łinia
Awatar użytkownika
martuś
Miejscowość: Złocieniec
Kontakt:

Post autor: martuś »

Homka pisze: Obrazek
Wygląda tutaj jak maskotka :love:
Obrazek
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: Tootiki - synek Małej Mi [Poznań] - REZERWACJA

Post autor: Dzima »

Tootiki wraz z samczykiem z dt patic6 już w ds :jupi:
u Marty_K dalsze losy: viewtopic.php?f=55&t=424&start=1480
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
Aneta914
Kontakt:

Re: Tootiki i Kurt chcą się przytulić do nowej rodziny [Pozn

W związku z nieoczekiwaną sytuacją życiową poprzednich opiekunów, Tootiki i Kurt wrócili do adopcji. Mam nadzieję, że szybko znajdą nowy, kochający dom :) Proszę, trzymajcie za to mocno :fingerscrossed:
_niikao_

Post autor: _niikao_ »

moja koleżanka i jej rodzinka ma na oku tych maluchów i ma pytanie: czy chłopcom odpowiadała by klata Cavia Creative 71x107cm bo tylko ta odpowiada jej pokojowi :love: :świnka2: (tłumaczyłam że wymóg to minimum 120cm długości ale uparciuch to uparciuch)
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Ewa i Michał »

_niikao_ pisze:moja koleżanka i jej rodzinka ma na oku tych maluchów i ma pytanie: czy chłopcom odpowiadała by klata Cavia Creative 71x107cm bo tylko ta odpowiada jej pokojowi :love: :świnka2: (tłumaczyłam że wymóg to minimum 120cm długości ale uparciuch to uparciuch)
Klatka modułowa, o której piszesz, ma większe pole powierzchni niż standardowa 120 ;) tyle z danych technicznych ;)
O całej reszcie musi wypowiedzieć się Aneta :)
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
Awatar użytkownika
Aneta914
Kontakt:

_niikao_ pisze:moja koleżanka i jej rodzinka ma na oku tych maluchów i ma pytanie: czy chłopcom odpowiadała by klata Cavia Creative 71x107cm bo tylko ta odpowiada jej pokojowi :love: :świnka2: (tłumaczyłam że wymóg to minimum 120cm długości ale uparciuch to uparciuch)
Jasne, taka klatka jest odpowiednia :) Dokładnie jak mówi Ewa, powierzchniowo jest nawet większa, niż standardowa 120 cm :) Sama mam klatkę Cavia Creative i jestem z niej bardzo zadowolona.
W sprawie adopcji chłopaków, proszę, żeby Twoi znajomi odezwali się w wiadomości prywatnej na forum, lub poprzez adres mejlowy podany w wątku :)
Zuziatoc

Post autor: Zuziatoc »

Witam, czy te świnki są aktualnie do adopcji? Mam chłopca Julka, urodziny w maju 2018, od lutego jest sam po śmierci przyjaciela, mamy klatkę 120 ferplast rabbit, karmimy vl cavia complete zamiennie z bephar nature, sianko węgrowskie i bephar, dużo suszonych ziółek, świeża mięta i bazylia, świeże owoce i warzywa, codziennie inne, ogórek oczywiście zawsze osobno, żadnych sałat ani nic i wzdymajacego :) mamy dużo hamaczkow, na spód klatki używam drybeda, ale teraz jak jest lato to wolimy trocinki, duże i odpylone z reprodukter. Jestem z pod Olsztyna więc trzeba było by zorganizować transport jeśli chłopcy są jeszcze do adopcji.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”