Sympatyczna Anastazja zamieszkała w Ostródzie

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

ODPOWIEDZ
Joanka
Moderator globalny
Miejscowość: okolice Torunia
Kontakt:

Sympatyczna Anastazja zamieszkała w Ostródzie

Post autor: Joanka »

ANASTAZJA
Obrazek
Obrazek
Obrazek

- wiek -ok. 2 lata na 07.2018
- płeć - samica
- nr adopcyjny – 4143
- stan adopcyjny: DS, lidka_park do adopcji do innej samiczki lub wykastrowanego samczyka

#historia zwierzęcia, przebyte choroby - Świnka wraz z towarzyszką zostały oddane do zaprzyjaźnionego gabinetu weterynaryjnego. Niestety koleżanka Anastazji, była w stanie agonalnym i aby skrócić jej cierpienia, została podjęta decyzja o eutanazji. Anastazja była w dobrym stanie fizycznym, jedynie grzybek doskwierał, ale zostało już to wyleczone.
Jest fajną, przyjazną świnką, bardzo ciekawską i proludzką. To jedna z nielicznych świnek, która wzdłuż kręgosłupa ma irokeza, co dodaje śwince charakteru ;)

# miejsce, w którym przebywa świnka oraz u kogo - Joanka, okolice Torunia
# informacje dotyczące diety: VL CN, CC, sianko, zioła wszelkie, pije z poidła, warzywa w fazie testów
# kontakt do osoby decyzyjnej – Joanka PW (wiadomość prywatna) lub joankadt@gmail.com
# informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - sama sobie wydałam ;)

Adopcja oczywiście na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przed adopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości dla 2 świnek), bezpieczne wybiegi, karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Ważne jest dla mnie, aby osoby chętne na przygarnięcie świnek wykazywały szczere nimi zainteresowanie - to nowi domownicy i decyzja o ich przygarnięciu musi być przemyślana. Osoby chętne do adopcji świnki, proszone są o współpracę, a nie tylko stawianie wymogów ;)
DS: Boguś[*]Biolchem, Dora,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
DT: Nikita i Augustyna, Balboa, Witalik
Joanka
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Sympatyczna Anastazja/wstępnie.rez.[T-ń]

Anastazja podbiła serce wielu osób. Wybrałam jedną, mam nadzieję, że Anastazja dogada się z koleżanką, mam nadzieję, że już niedługo przeprowadzka ;)
DS: Boguś[*]Biolchem, Dora,Tedi,Abi,Stefan,Filemon,Bonifacy,Tofik,Prosiaczek,Rabarbar[/color]
Joanka
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Sympatyczna Anastazja/wstępnie.rez.[T-ń]

Wczoraj Anastazja była u dr, żeby sprawdzić czy wszystko z nią oki, ale okazało się, że prawdowpodobnie ze stresu mała (jej koleżanka z klatki, pojechała do domu) dostała grzyba, tak więc czas do adopcji - wydłuży się :/
Joanka
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Sympatyczna Anastazja szuka koleżanki[T-ń]

Nie ma to, jak post pod postem :lol: niestety, pani, która chciała adoptować Anastazję - wycofała się. Także panienka wraca do puli adopcyjnej. Komu piękną prosinę?
olo

Post autor: olo »

Joanka pisze: Komu piękną prosinę?
PW wysłana.
Jorcia

Post autor: Jorcia »

Cześć, mam dwa prosiaczki - jedna ma już 4,5 latka a druga 2 - w grudniu 2017 straciliśmy jedną członkinię ze stadka (okazało się, że był guz na wątrobie)... W chwili obecnej prosiaki mają 120 cm klatkę, plus domki oraz mnóstwo łakoci (również takie bezpośrednio z ogrodu), którymi zajądają się aż miło patrzeć. Czy Anastazja nadal szuka domku? Kolezanki są tulaśne i niesamowite gaduły - czasem też żarłoczki :D
Joanka
Moderator globalny
Kontakt:

Re: Sympatyczna Anastazja zamieszkała w Ostródzie

Anastazja 15.08 przeprowadziła się do koleżanki. Natknęłam się na post lidk_park, która szukała towarzyszki dla Jeleny
lidka_park pisze:Szukam spokojnej świnki seniorki do towarzystwa dla Jeleny
Wątek:
http://forum.swinkimorskie.eu/viewtopic ... 95acd71ca7
Moje dwie seniorki odeszły w tym roku. Może gdzieś jest emerytka do wzięcia ;)
Przegadałyśmy temat i postanowiłyśmy połączyć dziewczyny. To był strzał w 10, już po godzinie spały razem przytulone w jednym domku.
Życzę dużo zdrówka :buzki:
lidka_park

Re: Sympatyczna Anastazja zamieszkała w Ostródzie

Post autor: lidka_park »

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”