Bartuś i Jędruś [Gdańsk] DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Valkiria

Bartuś i Jędruś [Gdańsk] DS

Post autor: Valkiria »

Bartuś i Jędruś to dwie świnki spośród ponad setki odebranych interwencyjnie przez TOZ w Koninie. Na terenie gospodarstwa setki przeróżnych zwierząt- świnki, króliki, papugi, gołębie i inne ptactwo ozdobne przebywały w skandalicznych warunkach. Pod opiekę SPŚM trafiło 112 świnek morskich. Dla niektórych pomoc przyszła niestety zbyt póżno..
Świnki z tej interwencji zmagają się z przeróżnymi chorobami- świerzbem, grzybicą, wszołami, roztoczami, pierwotniakiem Encephalitozoon cuniculi.. Wiele przechodzi infekcje dróg oddechowych, ma problemy kardiologiczne i okulistyczne. Wszystkie są wychudzone. Większość samiczek jest w ciąży..
Jednym słowem dramat na ogromną skalę..

Szukamy domków dla tych biedaków. Wierzę, że po leczeniu i odkarmieniu każda z tych świnek pozna ciepło ludzkich rąk, stanie się ważna, wyjątkowa i kochana. Im się to po prostu należy.

* Imię świnki- Bartuś
* Wiek świnki- ok. 4 mies
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 4080

* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji z Jędrusiem
* Stan adopcji- wstrzymana/leczenie - do adopcji najwcześniej na początku czerwca

Bartuś jest świnką wyraźnie słabszą, ma problemy z przybieraniem na wadze, ale dzielnie się trzyma. Z dnia na dzień nabiera ciałka i odwagi. Po 2 tygodniach pobytu u mnie wreszcie śpi zrelaksowany a nie na wiecznej "czujce". Będzie z niego piękny świń.

Obrazek

* Imię świnki- Jędruś
* Wiek świnki- ok. 4 mies
* Płeć - samiec
* Numer adopcyjny - 4081

* Informacje dot. adopcji zwierzęcia - do adopcji z Bartusiem
* Stan adopcji- wstrzymana/leczenie - do adopcji najwcześniej na początku czerwca

Jędruś to dyktator w stadzie. Zajął miejsce w domku i nie zamierza go nikomu oddawać. Bardziej płochliwy od Bartusia, wszędzie go pełno.

Obrazek

* Miejscowość, w której przebywają zwierzęta,oraz u kogo- Gdańsk, Valkiria
* Informacje dot. diety- Cavia Nature, trawa, siano i zioła, ogórek, jabłko, marchew, burak, cykoria,itd.
* Kontakt do osoby, u której przebywa zwierzę- PW na forum, lub mail mzybura@wp.pl
* Informację o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku- ja

Adopcja na zasadach Stowarzyszenia- obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej (http://forum.swinkimorskie.eu/pliki/umowy/umo ... na2013.doc)
Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki- spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (co najmniej 100cm długości, a dla samców najlepiej 120cm), karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną.
Proszę zapoznać się z http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/index.php? ... &Itemid=88 i http://forum.swinkimorskie.eu/SPSM/index.php? ... &Itemid=83

W trosce o dobro zwierzaków- nie wysyłam świnek w dalekie trasy (pow.300km), chyba, że ich opiekun sam po nie przyjedzie lub zapewni komfortowy transport.
Ostatnio zmieniony 15 lut 2019, 0:48 przez Valkiria, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Re: Bartuś i Jędruś [Gdańsk] adopcja wstrzymana

Post autor: Ewa i Michał »

Śliczni są :) oby szybko nabrali masy i znaleźli super domek :)
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
Awatar użytkownika
doma2005
Miejscowość: szczecin
Kontakt:

Post autor: doma2005 »

Jakie cudne z nich słodziaki :buzki: :fingerscrossed: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Bjetris

Post autor: Bjetris »

Cudowni chłopcy. Oby znaleźli dobry domek. :fingerscrossed:
alvantis

Post autor: alvantis »

za jak najlepszy domek :fingerscrossed:
Valkiria

Nowe wieści od chłopaków :)
Jędruś czuje się już dobrze, fantastycznie opanował technikę wskakiwania na domek, do tego do spania układa się w rozkoszny rogalik. Oczko sie wygoiło, nie smarcze się.
Bartuś ... ten to dopiero historia. Wariowali z Jędusiem w klatce, skakali, ganiali się i w wyniku akcji popcorning , wyrżnął głową w domek .. tracąc górnego zęba. Do tego uszkodził sobie czymś rogówkę ... ale wszystko idzie w dobrym kierunku.
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Coś szybko tracą zęby chłopcy z tego rzutu.... U mnie ciągle któryś traci ząb :(
Bartuś taki wyjątkowy, wiozłam go to łobuzował w kartonie :lol:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
Ewa i Michał
Prezes SPŚM
Miejscowość: Gdynia
Kontakt:

Post autor: Ewa i Michał »

W piątek byłam, widziałam, miziałam :D czyli świńska wersja veni vidi vici :lol:
Teoś,Rogerek,Jędrzejek,Bobiczko,Toficzek,Kubuś,Batmanek,Klusia,Chojraczek,Leoś,Liluś,Majeczka,Gajuszek,Misia,Batonik,Sherlock,Splinterek,Rodzyś,Fila,Pyrka,Klusek,Watson,Kartofel,Ziemniaczek,Piratka,Uszatek,Szaruś,Rakieta,Florka :candle:
Awatar użytkownika
Asita
Miejscowość: Sopot
Kontakt:

Post autor: Asita »

No widzę że chłopaki się udomawiają :D U mnie też jeden złamał siekacza, ale nie wiem w jakich okolicznościach... :think:
Moje myszaki http://www.forum.swinkimorskie.eu/viewt ... =55&t=4152
Żurek i Alfredzik na zawsze pozostaną z nami
Valkiria

Bartuś i Jędruś pozdrawiają, zła i niedobra Duża wciska im do pyszczka pastę przeciw jakimś złym mikrobom. Bartuś ostatnio czuł się gorzej, ale powoli wraca do formy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”