Rollo Waleczny - ocalony z paszczy węża! [Poznań] - DS

Świnki, które znalazły swoje domy

Moderator: silje

Awatar użytkownika
Aneta914
Miejscowość: Poznań
Kontakt:

Rollo Waleczny - ocalony z paszczy węża! [Poznań] - DS

Post autor: Aneta914 »

ROLLO
Numer adopcyjny: 3970
Stan adopcji : DS MARTA Z POZNANIA (w trakcie leczenia)
Dodatkowe informacje dot. adopcji zwierzęcia : Do adopcji do innego samca, po zakończeniu leczenia.
Historia : Dzięki determinacji i informacjom zdobytym przez troskliwą Jaguś (Dziękuję :buzki:), świnka została odebrana i zabezpieczona przez niezastąpioną patic6 (Dziękuję :buzki:), skąd trafiła do mnie. Prosiak oddany przez osobę prywatną, która zlikwidowała hodowle karmową. Rollo jako jedyny ocalał spośród wielu świnek, uszedł z życiem, zyskując szansę na znalezienie prawdziwego domu oraz nowe, lepsze życie.
Jak na warunki, w których żył Rollo, powiedziałabym, że jego stan zdrowia jest nawet dobry. Żadnych pasożytów, świerzbu czy grzybicy. Borykamy się jedynie z lekkim niedoborem witamin i początkowym stadium pododermatitis.
Rollo jest bardzo spłoszoną i niedotykalską świnką. Na rękę człowieka, reaguje szczękaniem zębami - denerwuję się. Intensywnie pracuję nad tym, żeby zmienić jego nastawienie. Staram się przyzwyczajać go do głaskania i brania na kolana. Póki co, efekty są zaskakująco pozytywne - po kilku minutach "miziania" uspakaja się i odpręża. W klatce czuje się swobodnie, jest bardzo pogodny, wesoły i "głośny" :D
Informacje dotyczące diety : ziółka - pokrzywa, babka lancetowata, mniszek lekarski, liść truskawki, liście maliny, mięta, liście brzozy, zioła podstawowe, zioła uzupełniające; warzywa - ogórek, seler naciowy, marchew, koperek, pietruszka, burak, pomidor, cykoria, topinambur; owoce - jabłko; karma - Versele Laga Cavia Complete; sianko - jarnickie.
Kontakt : Aneta914 PW (wiadomość prywatna) lub e-mail: aneta.polczynska@vp.pl
Informacja o tym, kto wydał zgodę na założenie wątku - Dzima
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Uwaga! Jako Dom Tymczasowy – czyli osoba najlepiej znająca powyższą świnkę, jej charakter, zwyczaje, potrzeby – zastrzegam sobie prawo do wyboru przyszłego domu. Dla świnek staram się wybierać jak najlepsze domki - spokojne, odpowiedzialne, zapewniające przestronną klatkę (minimum 120cm długości dla 2 samców), karmę wysokiej jakości oraz odpowiednią opiekę weterynaryjną. Adopcja na zasadach Stowarzyszenia - obowiązuje wizyta przedadopcyjna i podpisanie Umowy Adopcyjnej.
Ostatnio zmieniony 07 cze 2018, 19:23 przez Aneta914, łącznie zmieniany 2 razy.
Moje prosiaki : Klementynka :love: / Szajbus & Łasuch & Pigwa & Bianca za TM :swieca:
Na DT : Sasanka
W DS : 92 świnki
Odeszły w DT [*] : Tosiek, Isabo, Mamba, Walentyna, Melania, Aronia, Lulek
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Re: Rollo Waleczny - ocalony z paszczy węża [Poznań]

Post autor: Dzima »

Udało się chłopakowi. Jedyny ocalony.
Brać i kochać! Żeby się nie zasiedział w DT :szczerbaty:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Jaguś

Post autor: Jaguś »

Bez Was nie udałoby mu się pomóc - dziękuję ! Ewidentnie chłopaczkowi było pisane życie - kiedy dowiedziałam się, że ocalał jako jedyny to mnie aż w dołku ścisnęło. Na szczęście osoba, u której "mieszkał" też wolała, żeby ten prosiak nadal żył i kiedy usłyszał, że chcę mu dać dom to trzymał go dla mnie zarezerwowanego aż do momentu odbioru.
Życzę maluchowi tego najlepszego pod słońcem domu !
ViaCaVia
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: ViaCaVia »

Och, jaka historia! Jak dobrze, że ocalał! Niby wiem, że węże nie jedzą marchewki, ale jak Świnka czeka na wyrok, to jest to straszne :sadness: Ale już uratowany! Teraz już tylko miłość, domek i dużo zielonego! :buzki:
Awatar użytkownika
doma2005
Miejscowość: szczecin
Kontakt:

Post autor: doma2005 »

Takie zachowanie ludzkie (hodowanie świnek na pokarm dla węża) powinno być karane, to jest okropne. Dobrze, że świneczka jest już bezpieczna. :fingerscrossed:
piju

Post autor: piju »

Oby ta cała historia zakończyła się znalezieniem dobrego domku :fingerscrossed:
Awatar użytkownika
Dzima
Miejscowość: Rogoźno
Kontakt:

Post autor: Dzima »

Biedny, zestresowany młodziak :|
Aneta, ale masz wyzwanie :buzki: :fingerscrossed:
Pyrka
Za TM :candle: Chelsea, Żyleta, Zula, Szkatuła, Gryf, Koko, Sztanga, Misia, Chimera, Pataszon, Harpia, Furia
Awatar użytkownika
Aneta914
Miejscowość: Poznań
Kontakt:

Post autor: Aneta914 »

Dziękuję wszystkim za kciuki! :buzki: Bedę mu szukać ekstra domku. Takiego super, super, o którym marzy każda świnka ;) Mocno wierzę, że przyjdzie on bardzo szybko! Dzima, wyzwanie to moje drugie imię :D
Moje prosiaki : Klementynka :love: / Szajbus & Łasuch & Pigwa & Bianca za TM :swieca:
Na DT : Sasanka
W DS : 92 świnki
Odeszły w DT [*] : Tosiek, Isabo, Mamba, Walentyna, Melania, Aronia, Lulek
Awatar użytkownika
Beatrice
Miejscowość: Lublin
Kontakt:

Post autor: Beatrice »

Zgadzam się z Doma, takie rzeczy powinny być karalne! I to dla kogo? Dla tej ohydnej glisty!To się powinno zabijać i karmić tym inne zwierzaki! Niuniu, już jesteś bezpieczny i taki będziesz zawsze! :love: :buzki: :fingerscrossed: :fingerscrossed:
Moje świnki - Belinda i Pernilla :
Obrazek
oraz mopsik Bella
Pamięci ukochanego Icunia i poprzedzającej go Wielkiej Czwórki...
ViaCaVia
Miejscowość: Warszawa
Kontakt:

Post autor: ViaCaVia »

Beatrice, no to pojechałaś z tą glistą :lol: Węże też kochamy (choć Świnki bardziej). Szkoda, że nie mogą jeść jakiś chrupek.. Ech.. świat mógłby przyjąć jakąś korektę łańcucha pokarmowego.. Za walecznego Rollo i nowe, szczęśliwe życie! :fingerscrossed:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Uratowane”